- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert400
tag
oké, közben rájöttem hogy azért kell hogy a privát ip címem kapjon egy publikusat.
oké2.
közben meg arra jöttem rá hogy két hálózati adapterem van szóval a 10.es ip tartományból lévő ip cimem nem fog publikus ipt kapni csak az ether1es.szóval aki esetleg még érti a nyomorom az elmagyarázhatná. köszi.
-
norbert400
tag
sziasztok.
virtualizáltam virtualboxon egy microtik routert és az alábbi módon konfiguráltam
1. bridge kártya - ether 1- mikrotiken felraktam a dhcpt szóval azon keresztül kap ip cimet a saját routeremtől.
2. belső csatoló - ether 2 - itt meg egy /24es ip tartományt adtam meg.konfig
1. ip address add address=10.11.11.254/24 interface=ether2
2. ip firewall nat add chain=srcnat out-interface=ether1 action=masqueradeNa szóval a kérdésem igazából az lenne hogy mire is jó a második sor? Amire tippelek:
ip firewall: létrehozunk tüzfalszabályt.
action = masquerade : internet megosztás az ether1 kimenő portjára
nat add: nat konfiguráció.és a chain = srcnat?
-------------------------------------------------------------------------közben erre a sorra azt olvastam hogy ez: majd kézzel hozzáadjuk az internetszolgáltatók gatewayeit, ez esetben a nagyobb distance-vel rendelkező kapcsolat lesz a másodlagos.
miért kellene megadni az internet szolgáltató gatewayeit? Az amúgy is csak a szolgáltatónak fontos nem? Hiszen nem bemenő port hanem kimenő.
köszi szépen előre is. -
norbert400
tag
válasz
norbert400 #3871 üzenetére
megoldottam.
-
norbert400
tag
Sziasztok.
bocsi a noob kérdésért de elakadtam.
virtuálisan telepitenék egy mikrotik router iost és egy debiant. A debian netinst így a mikrotik routertől kapná a netet.
Routernek hálózati beállitásoknál be van állitva egy bridge és belső csatoló, a debiannál pedig csak a belső csatoló.
microtik routernél a dhcp telepitve van illetve ezt a beállitást adtam meg neki.
ip address add address=10.11.11.254/24 interface=ether2így debian telepitésnél beállitottam hogy az ip legyen 11.101 átjáró 11.254 dns 8.8.8.8
letölteni tudok de pingelni már nem debianról. néztem egy ifconfigot de nem láttam ip címet így beléptem network/interfaces be és ott meg 192es ping volt beállitva. töröltem őket beállitottam a 10.11es ipt de láttam hogy ez a beállitás az ether0-ra vonatkozik.
Sajnos fogalmam sincs hogy innentől mit csináljak. esetleg valaki tudna segiteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest