-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sikerült megoldani a problémát, és hatalmas köszönet érte ekkold kollégának!
DNS-ként fel kellett vennem a router IP címét, és a NAT szabályok alatt mindenből csinálni egy másolatot amiből az egyik helyen a dst-address -nek a WAN a másik helyen pedig dst-address-type nál pedig a "local"-t.
Így működik mindent kívül, és belül is.. -
Ha megnézed a képet, akkor láthatod, hogy nálam is így néz ki a dolog, annyi különbséggel, hogy 192.168.100.0/24 a belső hálózatom.
Nekem is Telekom van, viszont koax-os változat, és van egy külön router/modem aminek a teljes WAN részét az csinálja.
DHCP be van rajta kapcsolva, és amit kap a Router címet, arra van DMZ-vel irányítva minden.Kívülről tudom pingelni a WAN IP-met (pl. mobilnet), viszont LAN-ről nem megy...
Fogalmam sincs, hogy mi lehet a probléma, viszont ha valaki rám szánja a kicsi idejét, szívesen adok egy AnyDesk elérést, mert én egyszerűen már nem értem hogy mi lehet a gond..
-
Ezzel kezdtem, ez hozzá van már adva.
Ez pedig a Filter Rules: (itt valszeg sok olyan van amit lehetne törölni is):
Modem IP: 192.168.0.1
MikroTik IP: 192.168.100.254
Modemtől kapott WAN IP: 192.168.0.10Gondolom valahogy fel kellene venni azt is, de sajnos annyira nem értek hozzá.. PPPoE alatt ment rendesen kb ezekkel a beállításokkal, viszont mióta Telekomra áltam át és Dynamic WAN van, azóta nem.
-
Sziasztok!
Van egy hAp ac3 routerem, egy Telekomos Kaonmedia modem és port forwarding és névfeloldás problémám van.
Van egy Synology NAS-om amin sok minden fut, köztük webszerver és plex.
A plex 32400 -as porton kommunikál... ez OK. NAT filter résznél megcsináltam a hozzávaló szűrést, és kintről (más netről) tökéletesen el lehet érni a plex-et meg a nast is, viszont belső hálózatból nem megy. Akárhonnan próbálom (kábel vagy wifi) a nast csak IP alapján tudom elérni, a hozzá rendelt domain név alapján nem, és a plex pedig kidobja hogy a szerver nem elérhető, úgy hogy külső hálózatból vagy akár 4G-ről simán elérem...
Ugyan akkor a hAp-ban megadott DynDNS-t sem tudom saját hálózatról pingelni, viszont kivülről működik.Hairpin NAT-ot olvasgattam, és szinte biztos vagyok, hogy ott lesz a megoldás, viszont nem jövök rá, mert annyira sajnos nem vagyok expert.
Modem IP: 192.168.0.1
MikroTik IP: 192.168.100.254Tud esetleg valaki segíteni ebben, akár privát üzenetben is?
Köszönöm előre is!
--
MZ -
Azert csak megoldjak, vagy valami… eleg csunya lenne, ha hagynak az egeszet..
Ja látom, twitteren írták hogy tudnak róla és dolgoznak az ügyön, hogy jövőbe ne legyen ilyen gond.. -
Sziasztok!
Adva van egy Digi-s 1000 net illetve egy Mikrotik hapac3.
Van egy Synology NAS-om, amit szeretnék SMB-vel kívülről elérni.
Kiengedtem a NAS IP-jére a 445, és a 137-139 -es portokat tcp/udp .. de még sem megy..
pedig mindent úgy csináltam, ahogy az ftp-t és az ssh-t engedtem ki..Köszi a segítséget előre is.
--
MZ -
Sziasztok!
Új vagyok a Mikrotik routerek körében, olvasgattam utána eleget, de sajnos egy kapufába ütköztem..
Van egy hAp ac3 routerem, és port forwarding és névfeloldás problémám van.
Van egy Synology NAS-om amin sok minden fut, köztük webszerver és plex.
A plex 32400 -as porton kommunikál... ez OK. NAT filter résznél megcsináltam a hozzávaló szűrést, és kintről (más netről) tökéletesen el lehet érni a plex-et meg a nast is, viszont belső hálózatból nem megy. Akárhonnan próbálom (kábel vagy wifi) a nast csak IP alapján tudom elérni, a hozzá rendelt domain név alapján nem, és a plex pedig kidobja hogy a szerver nem elérhető, úgy hogy külső hálózatból vagy akár 4G-ről simán elérem...Valakinek van valami ötlete, hogy mihez kellene hozzányúlnom?
Köszi előre is!
--
MZ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tsarevna - Akciójáték a szláv mitológia alapján
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged