- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dombila
őstag
válasz
gurabli #22193 üzenetére
Meg tudod tartani a mesh-t, ha a két eszköz képes rá csak AP mode-ban is.
Nálam mindkét Orbi csak AP módban megy, egyik kábelen rá van kötve az ax2-re, a másik pedig a Netgear Mesh-en csatlakozik az elsőhöz. És ebbe a másodikba még kábelen vannak dugva eszközök. A két Orbi között 2400-on megy a wireless backhoul. Mintha kábelen lennének összekötve. (Kb 6 méterre vannak egymástól két tégla falon át). Mivel jelenleg a két helyszínt nem tudom kábelen összekötni - majd felújításkor - emiatt a lakás két része Mesh-en csatlakozik egymáshoz. Stabilan megy évek óta. Korabban csak 870 Mbit-es volt két régebbi Orbi között a kapcsolat, de év elején update-eltem.
Ha nincs csak AP Mode az Asus eszközökön, akkor a beállításokban meg kell szüntetni hogy routerként viselkedjen: DHCP ki, tűzfal ki,...
UI. Most láttam, hogy közben megtaláltad a megoldást.
-
Audience
aktív tag
válasz
gurabli #22195 üzenetére
Az Ether 1 két dologra jó:
- Azon keresztül látni el árammal az eszközt pl. POE Switch-ről
- A PPPoE kapcsolatra tökéletes ahhoz úgyis kell a Processzor.A Mikrotik a POE-t amúgy rendszeresen benézi. Hol van az 5009-en? Azon a porton amire a NAS-t kellene pl. kötni, hol van pl. az AX3-on? Azon a porton ami vagy NAS felé vagy a központi router/Switch felé kéne nézni. Így többnyire bukod a POE táplálást vagy kompromisszumot kötsz.
Konténerezni én nem javaslom az L009-et!
-
stopperos
senior tag
válasz
gurabli #22193 üzenetére
Normál használat esetén nem lényeg, hogy az ether1 nincs benne a switch chipben, ha azt is LAN portnak akarnád használni, akkor nem olyan jó már.
7-es RouterOS óta van wireguard. Az L009 pedig 7.10-zel fog érkezni. Gyengébb eszközökön is 100/100-at lehet hozni wireguarddal, L009-nél szerintem 500/500 körül lehet a sebesség. Nem mértem még le. -
dombila
őstag
válasz
gurabli #22184 üzenetére
Nálam hasonló konfiguráció működik, csak Netgear Orbi Mesh eszközök vannak a Mikrotik router után. Tökéletesen működik. (Jelenleg az ax2-vel)
Azonban ha használsz guest wifi-t (vagy a jövőben tervezel használni), akkor feltétlen ellenőrizd le, hogy az Asus eszközök csak AP módban is tudnak-e guest wifi-t nyújtani. Az Orbi router módban tudja, de csak AP módban nem. (ami logikus, mert nem tud sem tűzfalazni, sem másik subnet-be tenni klienseket). Így ha szükséged van guest wifi-re is, akkor midenképp wifi képes Mikrotik eszközt javaslok, hogy a guest-et az szolgáltassa.
-
Audience
aktív tag
válasz
gurabli #22184 üzenetére
Ha a Mikrotik lenne a vezetékes router amin az Asus AP-k lógnának és az Asus-sal elégedett vagy akkor igen, nagyon jó döntés. Tudásban és ár/érték arányban a vezetékes Mikrotikek nagyon jók!
A konfigurációja azonban nem az Asus-nál megszokott next-next-finish, az tartogathat meglepetéseket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Lexus, Toyota topik
- Háztartási gépek
- Epic Games
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Netfone
- További aktív témák...
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged