- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
bambano #2568 üzenetére
Teljesen automatikusan nyilván nem tudod, ha hardver csere van, akkor ott van a backup, azt lefuttatod és "szinte" kész. Gondolom utána még oda is kell vidd, fel is kell szereld, stb.
Ha ezt arra akarod használni, hogy automatikusan magára rántson egy konfigot, akkor ahhoz biztos kell egy script, tftp, stb. (kiváncsi leszek majd a te megoldásodra, mert lehet jobbat találsz mint az enyém)
Nekem elég a backup, évek óta alig volt mikrotik meghibásodás, az is mind tápegység. Egy RB493AH -n kellett kondit cserélnem ami nem külső táp hiba volt. És összesen talán 2 boardot dobtam ki, azt is akkor, mikor egy link mindkét oldalát festés miatt leszedték és fejjel lefele rakták vissza. Ott konkrétan állt a házban a viz, a boardon rozsdanyomok voltak!
Ezért én ezt biztosan nem akarom teljesen (a mostaninál jobban) automatizálni. A backupok viszont gond és probléma/gondozás mentesen visszamenőleg több is tárolódik.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- További aktív témák...
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max tökéletes hibátlan eladó
- 4K Gamer PC Ryzen 9 5900X/RX 6900 XT 16Gb/32Gb DDR4/1Tb NVME M2 SSD/850W Bronz 6hó Gar
- SZINTE ÚJ! MacBook Air M4 - 13 , 16 GB RAM, 512 GB SSD, Éjfekete + 4 év garancia + balesetbiztosítás
- Lenovo Legion Go S 32GB/1TB Garancia + Ajándék
- Lenovo ideacentre Gaming 5 Limited
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3454, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest