Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Razr különkiadással készül a foci vb-re a Motorola
- Fotók, videók mobillal
- iGO Primo
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
Zwodkassy
üzenetére
mivel ezek a cap-ok ac3-k, azaz nem ax-es, a wifi alatt nincs interface, csak a wireless/wireless alatt. Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint a régi 6-osban volt, sőt 1 éve még ezek a cap-ok is ros6-on voltak.
Itt egy bridge van és vlanok, nem több bridge.
Viszont a mac address-ek ugyanazok, szóval lehet ebben valami, na még futok vele egy kört
, csak a magam kedvéért, mert ezt még el tudom képzelni, hogy azért nem csatlakozik ide oda, mert mac alapon neki ugyanaz.. és amikor nem ugyanarra a cap-ra csatlakozik fel, akkor felengedi.. erre nem gondoltam.ez a radio mac addresse, vagy mindkét mac ugyanaz? itt a slavek radio macje mindnél 00:00:00:00:00:00, lehet itt a hiba.., minimum kell ide is valamit adni.
-
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Annyit látom, és emléxem is, én statikus CAP interfészeket használtam :
/caps-man/provisioning> set action=none
Gyakorlatilag manuálisan felvettem az összes CAP-ot a CAPsMAN alatt.
Még egy szerintem lényeges dolog : minden statikus CAP interfésznek egyedi MAC címet adtam.
2.4 GHz esetén :
- a master xx:xx:xx:xx:xx:20
- az első slave xx:xx:xx:xx:xx:21
- a második slave xx:xx:xx:xx:xx:22
5.0 GHz esetén :
- a master xx:xx:xx:xx:xx:50
- az első slave xx:xx:xx:xx:xx:51
- a második slave xx:xx:xx:xx:xx:52Az xx:xx:xx:xx:xx rész mindig az eredeti MAC cím eleje volt, csak a végét variáltam.
Emlékeim szerint, ezt még sok-sok (~10) éve, talán Normis ajánlotta a hivatalos MikroTik fórum oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
- AudioCodes Mediant 2600 Session Border Controller- - 1U méretű vállalati munkamenet-határvezérlő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Withings ScanWatch 2 42 mm fekete újszerű, garanciális, extra szíjjal eladó!
- Vadonatúj bontatlan Samsung Galaxy okosóra 7 44 mm-es katonai zöld színben! Piaci ár alatt!
- Noblechairs HERO
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, csak a magam kedvéért, mert ezt még el tudom képzelni, hogy azért nem csatlakozik ide oda, mert mac alapon neki ugyanaz.. és amikor nem ugyanarra a cap-ra csatlakozik fel, akkor felengedi.. erre nem gondoltam.
ekkold