- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch - időtálló
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Gyula888 #24029 üzenetére
Most már semmi, mert megint működik, éppenséggel a ROS-nak volt gondja vele
Régen hoztam már fel a témát itt, talán tavaly december környékén, akkor le is írtam hogy mi volt a probléma, most úgymond megoldódott úgy, hogy gyakorlatilag nem csináltam semmit, csak ugyan azt a konfigot felhúztam még egyszer, mert frissítés után elment a konfig
Ami a routert illeti, hAP ax3. Aligha hiszem, hogy az emberek nagy része tanyára WISP-es szolgáltatóhoz 2,5 Gbit/s-os WAN porttal szerelt ax Mikrotik routert fog venni csak azért, hogy a szolgáltató eszközét megtáplálják, főleg hogy ezek a szolgáltatók sebességben általában még mindig 100 Mbit/s alatt vannak, mobilnet se nagyon van ilyen helyeken 2-300 Mbit/s fölött.
És ugye mivel a nagysebességű szolgáltatói hálózathozzáférési pontokat (ONT, CM) nem kell PoE-n megtáplálni, így abszolút értelmét veszti ez a konstrukció, úgy meg főleg, hogy nem stabil. Egyedül azért vagyok béna, mert nem olvasok utána minden ilyennek, mert nem gondolnám, hogy manapság ilyen problémák vannak ilyen új eszközöknél egy ilyen vállalatnál, na de mindegy. -
Gyula888
tag
válasz
Gyula888 #24029 üzenetére
Az meg, hogy megint ilyeneken problémázol, hogy bezzeg a Cisco-n nem így van, az meg megszokás és gondolkodásmód kérdése. Számomra pont a Cisco a "logikátlan" dolog, jobban mondva számomra nem ésszerű, logika abban is van ettől függetlenül. Számtalan dolgot Linuxon pont ugyan úgy kell megoldani, mint MikroTik-en(legalábbis debian-nál ezt tapasztaltam).
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- Honor Magic V5 Ultravékony hajlítható, 120 Hz LTPO kijelzők 16/512 GB Garancia 2028. 08. 25-ig
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Acer Predator Helios 300 - PH315-51
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook S762 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I DP I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512B SSD GTX 1070 8GB Chieftec BD-25B-350GPB Zalman 500W
- LG 42LX330C 42" LED-backlit LCD TV - Full HD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest