Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alteran-IT

őstag

válasz Gyula888 #23311 üzenetére

és #23310 lionhearted: Igen, most már én is így csinálnám, azonban eddig még ennyi bonyolultságra sem volt szükség CAPsMAN esetén, csak akkor kellett jobban VLAN-ozni, ha a vezérlő külön eszközre került, egyébként ha a gateway maga volt a vezérlő, akkor nem volt ilyen probléma, a kábeles rész meg könnyen megoldható volt.

Egyébként én Cisco-val kezdtem, számomra az sokkal egyszerűbb és logikusabb, mondjuk ők voltak először a piacon, a Mikrotik akkor még sehol sem volt a hülyeségeivel, de ahhoz képest a Mikrotik az tényleg az a fejjel a falnak kategória. Ott nincs se bridge, se hasonló hülyeség, mikor az elején elkezdtem Cisco-sként és néztem, hogy bridge is van benne, azt sem tudtam mit kezdjek vele, aztán pont a bridge meg a hülye TP-Link (a kínaiak ilyen szempontból a másik okos nép ...) megoldása miatt kellett egy ilyen hülye megoldáshoz folyamodnom még anno 5-6 éve, aztán azóta nem nyúltam hozzá különösebben, mert elment a wAP ac-vel, csak azóta afelett eljárt az idő, azt meg a fene sem gondolta, hogy a CAPsMAN felett is így eljár.
    Amúgy egyszer már sikerült ezzel megszivatnom magam úgy, hogy muszáj voltam resetelni az eszközt, azóta odafigyelek :DDD
    Na de akkor ezek szerint csak nincs más módja, felépítem majd elölről az egészet. Mondjuk amúgy sem nagyon tetszett ez a 3 bridge-es megoldás, mert kicsit erőforrásigényesebb volt, de akkor a most leírt módszerrel, ami kicsit hasonlít a Cisco-ra, abszolút nem akart a router és a switch kommunikálni, ráadásul a switch is olyan helyen van, hogy ha valamit véletlen elállítok rajta, akkor nem tudok csak úgy reset-et nyomni, szóval ez ilyen nagyon kényszermegoldás volt. Le akartam már cserélni egy menedzselhető 8-10 portos Cisco Switch-re, de vagy lekéstem róla mikor jó áron volt, vagy méregdrágán van, Mikrotik Switch-et meg még eddig nem láttam olyat, amit felraknék a helyére, na mindegy, köszi a segítséget, akkor legyalulom majd és újra felépítem az egészet, bár lehet megírom jegyzettömbben és felhúzom vele.

Új hozzászólás Aktív témák