- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Netfone
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Gyula888 #23311 üzenetére
és #23310 lionhearted: Igen, most már én is így csinálnám, azonban eddig még ennyi bonyolultságra sem volt szükség CAPsMAN esetén, csak akkor kellett jobban VLAN-ozni, ha a vezérlő külön eszközre került, egyébként ha a gateway maga volt a vezérlő, akkor nem volt ilyen probléma, a kábeles rész meg könnyen megoldható volt.
Egyébként én Cisco-val kezdtem, számomra az sokkal egyszerűbb és logikusabb, mondjuk ők voltak először a piacon, a Mikrotik akkor még sehol sem volt a hülyeségeivel, de ahhoz képest a Mikrotik az tényleg az a fejjel a falnak kategória. Ott nincs se bridge, se hasonló hülyeség, mikor az elején elkezdtem Cisco-sként és néztem, hogy bridge is van benne, azt sem tudtam mit kezdjek vele, aztán pont a bridge meg a hülye TP-Link (a kínaiak ilyen szempontból a másik okos nép ...) megoldása miatt kellett egy ilyen hülye megoldáshoz folyamodnom még anno 5-6 éve, aztán azóta nem nyúltam hozzá különösebben, mert elment a wAP ac-vel, csak azóta afelett eljárt az idő, azt meg a fene sem gondolta, hogy a CAPsMAN felett is így eljár.
Amúgy egyszer már sikerült ezzel megszivatnom magam úgy, hogy muszáj voltam resetelni az eszközt, azóta odafigyelek
Na de akkor ezek szerint csak nincs más módja, felépítem majd elölről az egészet. Mondjuk amúgy sem nagyon tetszett ez a 3 bridge-es megoldás, mert kicsit erőforrásigényesebb volt, de akkor a most leírt módszerrel, ami kicsit hasonlít a Cisco-ra, abszolút nem akart a router és a switch kommunikálni, ráadásul a switch is olyan helyen van, hogy ha valamit véletlen elállítok rajta, akkor nem tudok csak úgy reset-et nyomni, szóval ez ilyen nagyon kényszermegoldás volt. Le akartam már cserélni egy menedzselhető 8-10 portos Cisco Switch-re, de vagy lekéstem róla mikor jó áron volt, vagy méregdrágán van, Mikrotik Switch-et meg még eddig nem láttam olyat, amit felraknék a helyére, na mindegy, köszi a segítséget, akkor legyalulom majd és újra felépítem az egészet, bár lehet megírom jegyzettömbben és felhúzom vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Autós topik
- Synology NAS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- További aktív témák...
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest