Hirdetés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- 8000 mAh-s aksi a Kínában most bemutatott Honor 500-akban
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Bobolit
üzenetére
Érdekes, hogy 3 egyszerű kérdés nem kap választ, de a sok hülyeség igen, na mindegy.
1. A routerOS alapértelmezetten átjárást biztosít a VLAN-ok között, legalább is azon a routeren, ahol ugye átjárót kap meg ilyesmi, magyarul alapból összeroutolja őket, így külön tűzfalszabály kell, hogy egyikből ne lehessen átlátni a másikba, én mindkét oldalról szoktam blokkolni szabály alapján, mert úgy vettem észre, itt kicsit másképp működik a csak egyik oldalról blokkolom a hozzáférést szabályt, mint mondjuk Cisco esetén.
2. Én nem tudok reális veszélyről, de valószínűleg sokan azért használják anélkül, mert egyrészt nincs szükség rá, vagyis anélkül is tudja a sebességet, plusz Fasttrack-el bizonyos korlátozó szabályok nem működik, mint a sávszélesség menedzsment, meg egyebek, de ugye nem véletlenül, egyébként mi értleme lenne.
3. Sávszélesség tesztre az Access Point Kft csinált tesztet RB 3011-re, itt találod:
https://www.youtube.com/watch?v=3isuGUVeses&vl=huElméletileg elég, főleg fasttrack-el, de későbbi plusz konfigok, illetve szabályok miatt érdemes lehet a 4011-et választani, vagy akár egy hAP AC-t vagy hasonlót, de azokról is találsz ilyen, vagy hasonló teszteket.
Ez meg mindenkihez szól:
Láttátok, hogy a wAP AC-t hogy "újították" fel? Kicsit vicces, ahogy az 5 GHz-es sáv egy chain-el kevesebb lett (oké, elméleti sebességben amúgy sem bírná, de ugye a gyakorlatit használjuk, az meg most még kevesebb lett), plusz hogy IPQ-4018-al szerelték fel, ami a hAP ac2 és a cAP ac esetén sem vált be valami jól igazán, legalább is szerintem, egyébként meg semmi értelme nem volt úgy, hogy mellé még az adási teljesítményt is csökkentették, gyakorlatilag csináltak egy kültéri cAP ac-t, aminek így nem sok értelme van, plusz kérdés hogy a négymagos SoC mennyire fogja bírni egy zárt házban, ugyanis az előző verzió is elég magas hőfokon üzemelt még szobahőmérsékleten is beltéren, hát még nyáron kültéren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző törésgarancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Denon 4400h
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ekkold