- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
Heló!
Az ipsec beállításoknál hol kell megadni, hogy ne legyen autogenerate policies? Elvileg nem az ipsec peers lapon kéne megadni? Ott kéne legyen egy jelölőnégyzet. Akárhogy gúvasztom a szemeim, nem lelem. Régebbi routeros-eknél volt ott ilyen.
-
kammler
senior tag
Heló!
Nyüstölök egy RB3011-es mikrotikot. VPN-t akarok. PPTP az megy, L2TP ipsec az nem, kívülről, internetről. Egy androidos telóról probálom. Egy belső gépről, belső hálóról rögtön csatlakozik a mikrotikra l2tp vpn-el, megosztott kulccsal egy pc, úgyhogy gyanítom, hogy tűzfal, NAT gond. Teló felől jó a dolog, van egy mikroserverem, arra simán felmászik l2tp vpn-en a teló. A mikrotik a retkes t-s optikai modem mögött van( régen itthon ment a HP microserver, arra másztam rá l2tp vpn-el, egy laptoppal. Na itt aztán gondok voltak a NAT-al, windows registrybe kellett állítanom ezt azt, csak úgy volt jó). Ötlet? 4500,500, 1701-es portok engedélyezve vannak.
-
kammler
senior tag
Heló!
Van ez az új RB3011, jól néz ki. bírná az az 500-as, vagy gigabites netet? Túl sok minden, meg speciális dolgok nem fognak lógni rajt. Vagy érdemes várni vele, hátha kiderül néhány bug?
-
kammler
senior tag
válasz
E.Kaufmann #745 üzenetére
Teljesítménybeli különbség van a CRS109-8G-1S-2HnD-IN és a RB2011UiAS-2HnD-IN közt? A különbséget látom, hogy hogy van szervezve a belseje, a RB2011UiAS-2HnD-IN-ben két külön switch IC van, de amúgy számottevő teljesítménybeli különbség nincs gondolom.
-
kammler
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot ezekről a routerekről. Régebb óta szemezgetek egy ilyen RB2011UiAS-2HnD-IN routerrel. Viszont meglepve olvastam egy-két hozzászólásban, hogy eléggé ki tudják hajtani. Csodálom, azért csak egy 600 MHz-es processzor van bennem ami még kicsit húzható is (bár tudom, hogy nem pusztán az órajel határozza meg egy CPU teljesítményét). Nekem egy 120/50-es net van otthon. Megy rajta orrba-szájba torrent, mellette még még gyártok pl. windows telepítőket, tehát megy a fájlok ISO-k mozgatása egy PC meg egy proliant microserver közt közbe. Aztán távolról is, másik városból ki-be kapcsolgatom a gépet, távoli asztal, ilyesmi. Ez csak nem akasztja meg.... Amúgy csak a kíváncsiság, hajt, érdeklődés ezek iránt a routerek iránt. pénz meg van rá. tehát semmi kényes felhasználás.
Volt van egy TP-LinkWDR4300-om, de annál pl. tűzfalnál csak 16 szabályt lehet megadni. Nem kéne sokkal több, max 20. Torrent, RDP, néha kísérletezgetek. Másik a WDR WIFI-je. Raktan rá én OPENWRT-t ddr-wrt-t de egyszerűen nem tudják meghajtani a WIFI-jét. Borzalmasan gyenge a jel. Gyári firmware-el ok, de akkor meg a max 16 tűzfal szabály a korlát. Amúgy jó lenne. vagy, van egy proliant microserver n40l pluszba, arra a routeros-t? Érdemes azzal vacakolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 10
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Spórolós topik
- Subaru topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest