- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
-
kammler
senior tag
válasz
Reggie0 #20009 üzenetére
Na, ez jó. Fönnt baloldalt van két elkó, de azok már távol vannak. Mellette csak félvezetők vannak, ott nem árt, ha meleg. A professzor meg alul, maga a doboz a hűtőborda. Elmés megoldás. Még az is el tudom képzelni, hogy alul az SFP+ csatinál is van hőhíd a ketrectől a bordára.
-
kammler
senior tag
válasz
Reggie0 #20005 üzenetére
Már a hűtőbordát, hogy érted, a PCI express-es pc-be való kártyán? Azon van hát, elég jó nagy darab. Most, amit néztem például az gyakorlatilag egy borda. Asus XG. Néztem én képeket, igaz egy hónapja, de alig van szétszedett állapotban pl. youtub-on RB5009. Majd most megint ránézek. Mondjuk aztán nekem nem gond kicserélni alkatrészeket, napi szinten pakoltam fel BGA RAM-okat is. Most már egy ideje nem szerencsére.
-
kammler
senior tag
válasz
Hyperion #20006 üzenetére
Azért csak hosszú teszt után fingerkrosszolj. Pl. a tény, hogy régi laptopomat nem dobálja ugyan le, de reauthenticating van, meg valami, most nincs, újraindítottam, SA time-out. De azt nézem szigorúan öt percenként. Mondom régi. A telefonoknál nem. Ott 12 óránként mondjuk az egyik leesik, öt másodperc múlva visszamegy rá. Ott nincs ilyen SA, csak leesik róla.
-
kammler
senior tag
válasz
yodee_ #20002 üzenetére
Gépbe biztos jó. Ha már van légáramlás valami nincs gond. Nekem passzív vga melegedett úgy hogy kézzel nem tudtam megfogni. Persze telepakolva a borda mellett elkokkal. Viszont ott semmi hely nem volt. Ha ráfujtam (!) már simán langyos volt. Ott kellett mondjuk egy ventillátor. De egy szellős házba ugyanaz oké volt.
-
kammler
senior tag
válasz
yodee_ #19999 üzenetére
A mikrotik azt ajánlja, hogy passzív hűtésnél ne legyenek egymás mellett. Tehát, ha van egy 8 portos switched pl. akkor rakj bele négyet. Kicsit luxus. De van nekik ilyen 4 portosba is, oda meg kettőt kéne... De mondom, láttam logokat, kékkel írta a ros, hogy a modul a nagy hőmérséklet miatt leállt. Használjon más típusú modulokat. De állítólag ezzel a hűtőbordás dologgal olyan 70 körül elmegy. Hivatalosan addig oké is. Igazából a DAC kábel jó megoldás, de gépre meg csak rézzel kéne továbbmenni. Illetve lehet optikával is, csak egy PCI express SFP+ modul adapter 50 ezer. Optika jóval hidegebb. Ilyen 60 fokok azok jók. Gyanítom 10 Gbit-nél lesz az 80 is. Környezettől is függ. Nálam itt a szobába megfőne nyáron, ha kint 30 fok van az biztos. Van, aki rakott fölé egy csendes ventit. Ez a 10Gbit réz egy öszvér dolog. Utánanéztem, rézen minden 10Gbi-es megoldás forró. Alig 3 wattot disszipál az S+RJ10, de egyszerűen nincs hova leadja a meleget. Nálunk használnak teszterben ilyen modult, ott 10Gb-en megy, viszont az egy gép és nyitott. Ott szellőzik.
-
kammler
senior tag
válasz
Reggie0 #19995 üzenetére
Valószínűleg 10Gb-nél melegszik be, mert panaszkodtak, hogy 90-100 fokig is felmegy. Ott láttam azt a réz hűtőbordás hekket, amit írtam feljebb. Nem volna baj, van benne egy BGA, annak meg se kottyan a 90 fok, csak kérdés, hogy a routerben az alaplapon nincs-e körülötte elkó. Még a jobb 105 fokos fajta is úgy kiszárad, mint a huzat olyan melegben. Csak ennyi. Ha nincs ott ilyesmi akkor meg tök mindegy. Lehet szétkapom majd. Ezzel a kis réz vacakkal állítólag még így is le tudták vinni üresjáratban 50 fokig, terhelve 70-75 fokig. Nálam meg csak 2,5-ön menne.
-
kammler
senior tag
Használ valaki S+RJ10 modult?
-
kammler
senior tag
válasz
snorbi82 #19982 üzenetére
Igen, utánanézve, nincs is olyan, hogy dedikált WAN port nyilván. Bármelyik lehet az. Csak ki kell venni a bridg-ből, külön IP neki, DHCP client-nél is átállítani, már attól függ miféle net, ha kell DHCP kliens arra a WAN-ra. Aztán interface list-nél is hozzáadni az új WAN-t, ha kettő WAN kéne, vagy törölni a régit, ha egy és berakni LAN-ba a régi törölt WAN-t. Illetve tűzfalszabályokat is csekkolni. Ami WAN az elvileg ugyanúgy jó tűzfalszabály lesz, ha az interface listnél át lett írva. Persze lehet 2 WAN is, redundancia, ott már figyelni kell a tűzfalra is.
-
kammler
senior tag
Ezt a szopórollert, amit hajtottam két hónapig. Mindig éjszaka ledobálta a Oneplus-t a wifi. Hát nem a wifi, a oneplus magát. Be volt kapcsolva az, hogy alvás közbeni készenlét optimalizálása. Úgy megoptimalizálta magát a telefon, hogy random eldobálta a wifit éjjel. Van mikor 10-kor van mikor éjjel 2-kor stb. És vissza se ment rá. Most azt kikapcsoltam, hát most jó.
-
kammler
senior tag
Működik valakinek rendesen 7.9.1 alatt az openvpn UDP-n? Mindig csatlakozik, net LAN ok. De néha: recvd P_DATA packet, dropping utána: <IP....>: disconnected <bad packet received>
Valójában működik utána is, újra csatlakozik, kliensen csak annyi látszik, hogy lassul. Hát, most TCP-n ok. De eddig jó volt UDP-n is. Most nézam ahogy cihelőszködök át az RB3011-ről. Jó oké wiregard működik, azt most megcsináltam, de ez idegesít. Eddig jó volt a telómon, asszem ott nem frissült semmi. Vagy, próbáljak meg egy downgrad-et? -
kammler
senior tag
Ha akarok egy vendégwifit ami csak a nethez fér hozzá, akkor milyen módszer javallott?
-
kammler
senior tag
a ROSsebit neki!
-
-
kammler
senior tag
válasz
Audience #19720 üzenetére
Ledobálja az eszközöket? Mire az a wifiwave2 eljut odáig, hogy kb. oké lesz addigra megint elmúlik annyi idő, hogy eszközcsere... Van aminél meg vissza se lehet lépni a régi wifire. Nekem 5GHz-en van gond jobban. Mintha néha eltűnne egyszerűen, aztán megjelenik újra. Nézem az elérhető wifiket, sehol. Aztán egyszer csak visszajön. Telefon vissza se megy rá magától. De lehet telefonspecifikus, mert a Gigabyte Brix minipc-k mennek vele rendesen. Legalábbis egy-két nap, ha leesnek a hálóról.
-
kammler
senior tag
válasz
ekkold #19710 üzenetére
Nekem se sürgős végül is. A getic-ről bakker az AX3 ideért hétfőtöl péntekig. Ott 06.12-re írták hogy lesz. Az most eltűnt, nem tudni mikor lesz. Hát ha ott sincs, pedig ott gyártják litvániában hát akkor valamit nagyon nem jó csinálnak. A 300 db helyett lett 25. Hajnal volt, hát nem lepett meg hogy lemaradtam. Nem igazán lepett meg hogy érdekes mód, kíváncsiságképp megnéztem, az USA-ban van. Nyilván onnan nem veszi meg az ember de van.
-
kammler
senior tag
RB5009UPr+S+IN ezt amúgy kapni is valahol, vagy csak mutogatják az oldalukon? Az AX3-at getic-ről vettem, de most ott sincs. Vagy kuala lumpurban kell keresnem, hátha? Esetleg sorban állós, mint a kommunizmusban a retkes trabant?
-
kammler
senior tag
válasz
user12 #19685 üzenetére
Épp most még nem kell nekem a 2.5Gbit, meg igazából alig plusz. Mert nézegettem azt a S+RJ10-et. Nem csak a mikrotiké, a többi gyártóé is melegszik. Olyan fabrikálásokat láttam. Van aki 1cmx1cm-es mini hűtöbordát rakott a kiálló tetejére, úgy lett 50 fok. Mert amúgy ez rézen jó volna, aztán mehetne tovább switchre. De jó kis pénz. Ha meg optikát rakok oda, hát csak rézen kéne a switch-ről továbbmennem a HP proliant microserveremre. Bár az épp dual Gbit-es. Annyi lett volna, hogy még egy 2.5-es portot rak lá legalább. hát nem. valamivel mindig el kell tolniuk. Ez a S+RJ10 melegedés 90 fokra meg gond, mert ha a környéken van ott elkó, hiába 105 fokos, azt kinyírja, ez fix.
-
kammler
senior tag
Úgyanígy most egy retkes 8 portos sima nem menedzselhető 2.5Gbit switch 50-60 ezer. Ezek mit képzelnek? Ez az RB5009 is. Lett rajt egy darab 2.5Gbit port. Oda rádugom a retkes internetet a telekomtól, 2.5Gbit ok. Nem merült fel a mafláiba, hogy esetleg lehetne rajt még egy? Ne adj isten az egész az legyen? Kíváncsi lennék, megint miféle nyakatekert egy gondolat volt ez mögött. Oké ott az SFP+ port. Oda akár egy S+RJ10-et is lehet rakni. Ami 90 fokon fől majd. Vagy optikát. Az nem fől.
-
kammler
senior tag
válasz
yodee_ #19649 üzenetére
Kérdés mi a nem régóta, mert bizony én ezt nem most tettem meg, és már akkor is engedte, gond nélkül. Volt a Huuawei-ben egy bridged mód, meg egy sima TR valami, IPTV, meg VOIP. Párhuzamosan ment a bridged, meg a másik. A műszakis az nem olyan rég volt, hogy hívott, talán még tavaly év vége, idei év eleje. Azóta akár lehet, hogy változott is. Van valakinek olyan optikai telekomos modemje, vagy ONT vagy mi, ami 2.5Gbit-et tud?
-
kammler
senior tag
válasz
Beniii06 #19647 üzenetére
Pont erre írtam, hogy a srác a mikor hívott, mondta, (telekomos műszaki IPV6-al kapcsolatban hívott) , hogy ne legyen egyszerre két helyen bejelentkezve. Azt nem tudom, hogy akkor eleve miért engedik meg. Határozottan mondta, hogy ugyan engedi ezt a telekom, de előbb-utóbb egyik ilyenkor letiltásra kerül. Mondjuk én meg kifejezetten emlékszem, hogy mikor egyszer kísérleteztem, jó ideig úgy maradt. Nem tiltódott le, igaz az egyik kapcsolaton nem is volt forgalom. Na kérte, hogy a nem pppoe-t azt állítsam le. Hát megtettem.
-
kammler
senior tag
Mármint magában a HGW8245-ben is lehet megadni jelszót attól függetlenül, hogy pppoe a mikrotikkal épp megy. Csak mondták, hogy ne.
-
kammler
senior tag
válasz
Shkiz0 #19642 üzenetére
Nekem Huawei HGW8245H (?) Van. Magában a routerben is tudsz jelszót megadni, így a Mikrotik mellett az is fellép netre. Úgy lehet lesz wifije, csak van egy gond. Mikor az IPV6-ot intéztem, szólt a faszi, hogy azt a kapcsolatot bontsam, mert pár nap múlva automatikusan tiltódik egyik. Vagy a pppoe mikrotiken át vagy a HGW-ben lévő kapcsolat.
-
kammler
senior tag
válasz
lionhearted #19632 üzenetére
Épp azon vagyok reset után. Eddig ok.
-
kammler
senior tag
válasz
lionhearted #19629 üzenetére
Hát csinálok egy full alap gyári alapkonfig nélküli resetet, aztán megcsinálom odáig, hogy minimális wifi beállításokkal. Nem tart soká, csak wifit szór. Sőt, csak WPA2 lesz beállítva. Úgy mennie kell. Aztán jöhet a többi lassan. Telefon van ami otthon tud maradni. A másikon tudom nézni távolról. Ha így se ok, de a PC még mindig nem szakad le, akkor oneplus bibi.
-
kammler
senior tag
Ja, amit még észrevettem. Időnként eltűnik az 5Ghz egy pillanatra az elérhető wifik közül. Aztán visszajön. Gondolom ha rajt van épp a telefon, olyankor szakad meg egy pillanatra.
-
kammler
senior tag
Van valakinek hap AC3? Érdekes, hogy a számítógépek mind 2ghz-en, mind 5ghz-en stabilan rajt vannak. A telefon is ok 2ghz-el, de 5-ről időnként ledobálja. Rögtön vissza is megy aztán. Nézegettem a hivatalos mikrotik fórumot is, panaszkodnak, de van akinél csak újraindítás segít, vagy enabled/disabled interface. Nálam ilyen nincs, azonnal visszamegy. De csak a telefon csinálja. Oneplus 10 pro. De a oneplus 7T-m is csinálja. Logban annyi van, hogy disconnecting, signal lost. Hát signal tuti nem lost, az ágyon hevert. Az sem igen lehet, hogy elalszik a telefon szerintem, mert a TPLINK WDR nem tudom mi 6 éves routerrel bizony ok. Ami érdekes, hogy a jelerősségre sokkal kevesebbet állít az AC3, mint a telefon maga. De amúgy lefedettség ok, sebesség is. Az AX3 az viszont jelerősségnek például kb. azt mond, mint amit a telefon. Szóval, így általánosságban, van valami hasonló tapasztalat? AX3-ra is panaszkodtak, de az nálam jó, ugyanúgy wifiwave2, beállítások is ugyanazok. Legalábbis ott még nem vettem észre.
-
kammler
senior tag
válasz
adika4444 #19581 üzenetére
Lehet korlátozni a MAC addressel belépést, sőt el is lehet rejteni, hogy winbox ne mutassa. De azt is lehet, hogy csak elrejted, de ha tudod a MAC addresst be tudsz lépni. Tools MAC serverben tudod intézni. De a MAC addressel való menedzselés nagyon nem ajánlott, megszakadozhat. Az csak arra való, hogy ameddig nem állítod be az IP-ket. Csinálj valami egyszerű VPN-nt úgy tudsz IP alapján belépni.
-
kammler
senior tag
Van különösebb feltétele, hogy a dhcp relay működjön két mikrotik között? Az RB3011-em mögé raktam egy HAP AC3-at. Amúgy minden működik az AC3 DHCP szerverével, még az IPV6-is, csak mondom kíváncsiságképp megpróbálom a DHCP relay-t ipv4-el, de response 0. Afféle kísérletként kipróbálnám. Ugye, ha jól hámoztam ki, akkor nagyobb hálózatoknál van egy központi DHCP szerver, aztán az oszt címeket a többi routeren át. A két router teljesen látja egymást a egymás bridge-jeit stb. Pingek mennek oda-vissza. Eszközök között is.
-
kammler
senior tag
válasz
Krisztianby #19512 üzenetére
Nehezen tudok viszonyítani WIFI jelerősséghez. Vettem egy ac3-at. Nem vártam kicsattanó eredményt, nem jobb mint a 6 éves TPLINK, vagy nem tudom hány éves, de ugyan az a WIFI generáció. Tégla ház, lent a földszinten a 2.4 ghz az már a végén van a jónak, persze böngészni simán lehet. Az 5 giga az nyilván épp csak látszik. Nekem úgy tűnik, hogy oké WPA3 a wifivave2-ben van, amúgy egy félig kész valami. Illetve a régi formája kinézete beállítása aki internetet tud csinálni egy mikrotikra annak egyértelmű. A wifivave2-ben simán be tudok állítani AX-es wifit egy AC-s rádióra. Illetve üvölt utána az interfésznél, hogy not supported, de eleve mindent ki lehet választani konfigolásnál. És megjelent mindez a 7-es (?) routeros-ben. Mindjárt jön a 7.9. Nem nagyon haladnak vele. Értem én, hogy érteni kell hozz, de ami működik, az miért kell eltolni, már csak kinézetre is totálisan átalakítani grafikusan? Arról nem beszélve, hogy a régi wifi szoftverrel öt perc alatt csináltam wifit. A wifivave2-vel egy órát szórakoztam. Mert itt még olyan dolgokat is ki kellett pipálni, amit eleve ki kellett volna neki magától , és a régi wifi szoftvernél, megnéztem, meg is csinálta maga. És nem opcionális valami volt, anélkül látszólag csatlakozott, már dobta is el. Szép munka. A megoldás az lesz, hogy valahova a ház közepe felé kell rakjam a routert, legalábbis ki a szobából, akkor talán tűrhető lesz.
-
kammler
senior tag
válasz
zsolt008 #19472 üzenetére
Régenről rémlik, hogy ezt már kezdetektől fogva mondogatják. Hát, ha azóta nem fejlődtek, akkor már nem is fognak. A 7-es routeros verzió olyan nyögvenyelősen jött, hogy 20 lucaszék előbb készül el. Igaz, hamar munka ritkán jó. Száz-kétszáz ezer forintos határtól kezdve meg nem lehet azért nagyon fércmunkát csinálni. Most egy 6 éves TPLINK van. WRD valami asszem. Járt már ezen OPENWRT is. Annál csak jobb lesz egy ax3
-
kammler
senior tag
válasz
zsolt008 #19457 üzenetére
Tudom van rá mód. Hát nézd. Én annyit olvastam már, meg youtuboztam róla, hogy ebből amit mond, már sok minden megvolt. Nálam inkább az van, hogy faragtam idáig. Működött, de nem biztos, hogy az úgy lett tervezve, ahogy én csináltam. Különösen igaz ez a tűzfalazásra. Hát mást nem is, azt nagyon részletesen kéne tárgyalnia. Ott még nem tartok. Aki nagyon az elején van, annak egyrészt megéri, másrész valamilyen rögzítés nélkül nem sokat ér, mert TUTI elfelejti a 60 százalékát a végére, vagy egy hét múlva. Oké egyszer otthon megcsinálja. Na és ha egy év múlva elrottyan a mikrotik, ujat vesz? Semmire se fog emlékezni. Én már annyit bámultam autodidakta módon, hogy talán meg is jegyzem. Csinálhattak volna belőle egy kivonatolást, ami sorrendileg végigvisz mindenen. Először mivel foglalkozz, közepén, végén. Aztán jöhetnek az egyedi dolgok. Én nem fogok senkinél mikrotik routert telepíteni. Az enyémet beállítom, azt jólvan. Nekem se indokolt otthon mondjuk egy RB3011, de az asusok meg tplinkek régebben szűkek voltak teljesítményre. Jó pár éves már az RB3011-em. De ha már megvan, valamit had értsek belőle. Hát annyit ad, hogy egyszer hatezer forintot megér. Az alapokra jó. Amúgy tudom, van mód a képernyőfelvételre, képminőség itt nem elsődleges. Jó 40-50 perces videók.
-
kammler
senior tag
válasz
zsolt008 #19454 üzenetére
Szántam rá hatezer forintot. Nekem a rout táblától érdekes. Subnetek stb. A tűzfal, NAT is érdekes lesz. Beüzemeltem egy GNS3-at is, azzal free licencszel lehet mikrotik-et virtualizálni, egy RB4011-et kipróbáltam. Szépen megy winbox-ból. De amúgy van egy pendrive-os X86-os routeros-em is, az pármilyen PC-ről elindul. Van egy proliant microserverem, 6 lan-al. Lát is minden lant ha a penről elindítom a routeros-t. Meg egy RB3011 valós igazi. Van min kísérletezni. A probléma az lesz, hogy mivel nyilván nem foglakozok vele minden nap, egy idő után elfelejtek sok mindent. Márpedig a videókat nem lehet letölteni. IDM-el se. nem véletlen, kint lenne a neten hamar. Na mindegy, egyszer ennyit megér.
-
kammler
senior tag
válasz
zsolt008 #19432 üzenetére
Én is nézegettem. Gondolom csak addig van hozzáférés a videókhoz, ameddig fizetve van a havi díj. Tehát ha az időszakosra előfizetek, és megnézek mindent akkor ugye minek fizessek tovább. Ha később jön valami, akkor érdemes megint fizetni az oké.
Az azért jó, mert mivel az ember nem foglakozik vele minden nap (én legalábbis) ezért ha később kéne mert emlékeztem, hogy valamelyik videóban ott a megoldás, akkor lehet fizetni megint. Vagy? Mert érdekelne amúgy. -
kammler
senior tag
válasz
Tamarel #19266 üzenetére
Mondjuk most jut eszembe, azt nem tudom, hogy mikrotikkel használható-e, csak rávágtam hirtelen, hogy ad IPV6-ot. Nekem is csak úgy lett IPV6, hogy érdeklődtem telekomnál, vajon megy-e már élesben az IPV6 náluk. Erre a mikrotik első rúgásra kapott, osztott IPV6-ot mire hazaértem. Nem kértem, csak érdeklődtem, hát erre bekapcsolták. mondjuk ki lehet kapcsolni.
-
kammler
senior tag
válasz
Audience #18326 üzenetére
Na most ugye, belinkeltem oda azt a youtube videót. Nem néztem végig
Szóval nálam az allowed ip nem volt tűzfalszabálynak hozzáadva mint src. address.... Most jó. Megint magamat szivattam
RB3011. És most az alkalmazások se panaszkodnak, hogy nekik nincs net, mint az IKEV2 certificate VPN-nél. 50-60 mgbit a yettelnél a 200-ból. Iszok egy sört.
-
-
kammler
senior tag
válasz
Reggie0 #18320 üzenetére
Valami hihetetlenül neki kell ülnöm fórumokat túrnom. Csak az a baj, már átnéztem milliót. Csináltam egy mentést, aztán mikrotiknak factory reset. Pikk-pakk csiholtam netet. Ó, mondom wireguard. Csodálatosan működik, handshake ok. Egy deka forgalom, se ki se be. Átnéztem még több youtub-os videót is. Még az alapján is átnéztem, elrontani nem lehet, az tuti. Ráadásul ahogy nézem, már neki is a routeros7 van. Az se lehet a baj. Handshake ok, RX/TX 0/0. Illetve a peer-nél pár bájt a mikrotiken. Nem lehet elrontani ez alapján.
De tuti hót biztos, hogy valamit még be kell állítanom. Mondjuk hogy a wireguardos forgalom hova merre menjen... Az, ha ennyire egyszerű lenne, mint a videón, menne. Már PC-ről is megpróbáltam, Handshake ok. Hálózat semmi. Se ping se semmi. Persze, oké én vagyok a hülye hozzá. De annyira mégse, ha egyszer az ipsec-et meg megcsináltam anno az L2TP VPN-nél.
Ettől függetlenül vannak érdekes dolgok. VPN-től függetlenül zárójelben: például, a 6.xx-ről frissítettem én 7.xx-re. Anno kérdem a telekomot, IPV6-al mi a helyzet? Csak kérdés volt, erre bekapcsolták. Én kattintottam hármat a mikrotiken, IPV6 DHCP kliens, IPV6 DHCP server. Windows pukkant egyet IPV6 ment is. Ez 30mp volt. Hozzá nem kellett nyúlnom az IPV6 adress-hez. Érdekes módon factory reset után nem volt a windowsnak IPV6. Még pluszban hozzá kellett adni a dolgokat az IPV6 addressben. Utána ok. De előtte meg factory reset előtt magától csinálta vagy mi? Vannak dolgok miket nem értek. Jó hát mondom még egyszer, én ésszel csinálom azért, túrom a fórumokat, nem várom, hogy számba tömjék a megoldást. Eddig még mindent megfaragtam. Most ennél lehet nem. -
kammler
senior tag
Heló! Hálistennek sikeresen frissítettem a telóm Android 12-re. Namost, abban nincs ugye L2TP VPN. Jó mondom jó lesz az IKEV2 PSK. Kapcsolódik is. Adatforgalom nulla. Se ki se be, se helyi IP se a külvilág felé pingelni semmit se lehet. Valaki használ Androidon IKEV2 VPN-t? Kamera képét nem raknám ki a netre, arra jó volt az L2TP is. Azt ment is. Dehát már az nincs. Hát, próbáltam ám certificat-el is. Strongswan-al. Megy mint az ágybatojás. Már ami a chrom-ot illeti például. Aztán az alkalmazások meg azt mondják nekik nincs netjük. Illetve az egyik úgy futott hibára, hogy elárulta, hogy ő aztán az én certfificate-emet nem tudja ellenőrizni. Amúgy rapidssl-es. Szóval nem saját. Azt is hozzáteszem, hogy fakó ide már a tudásom. Viszont, a certicicate-es nél látszott az ipsec forgalom a tűzfal szabályoknál. Most, amit próbálok, IKEV2 PSK ott semmi. De csatlakozik mint a huzat a telefon. Hibaüzenet semmi.
-
kammler
senior tag
válasz
E.Kaufmann #3282 üzenetére
Jó tudni, hujujj! Volt már RC-től boot loop nekem is.
-
kammler
senior tag
válasz
E.Kaufmann #3076 üzenetére
Hát, EoIP tapasztalatom az nincs. Log?
-
kammler
senior tag
válasz
E.Kaufmann #3072 üzenetére
4500, 500, 1701-es port UDP, 50-es IPsec-esp engedélyezve? 4500-as lehet nem is kell, fejből nem tudom. Ja a tűzfalon ugye.
-
kammler
senior tag
válasz
E.Kaufmann #3068 üzenetére
Na, működik a VPN?
-
kammler
senior tag
Miféle típus az a Telekomos router? Új telepítésnél már bridge mód van alapból. Viszont a régi Huawei-nél nekem is dupla NAT volt emiatt. Nem lehetett állítani. Még admin jelszóval se. Megszereztem. Megtaláltam a service manualját ott egy szervíz szoftverrel lehetett állítani ami szürke volt. Ez volt a Huawei8245. Most H-s végű van, az IPV6-os, és bridge módot tudja úgy hogy a telefon is megy rajt, de a mikrotik csinálja a PPPoE-t.
-
kammler
senior tag
Azt meg lehet csinálni, hogy ha egy Ethernet port teljesen különálló, akkor arra ráengedjen mindent? Tehát DMZ. Mert működik egyféleképp, NAT, de akkor nincs ugye VPN pl. (tűzfal).
-
kammler
senior tag
Próbáltam routeros-t PC-n is, vagyis "szerveren", egy Proliant microserver N40L-en (AMD Turion(tm) II Neo N40L Dual-Core Processor) az persze jobban bírta szusszal.
-
kammler
senior tag
válasz
SimLockS #2923 üzenetére
Összegyúrnám én ezeknek a mafla fejét. Fórumot nézve routeros7-el is mit művelnek, ha jól látom évek óta. Kérdik, hogy mi a helyzet vele, Csávó, valami Normis röhögve írja, hogy majd valamikor meglesz. Meg épp mit írnak újra benne az alapoktól. Amit írtam az RB3011-re az a 6.38-as verzióval volt. Meg mikorra akarják őket összegyúrni? Milyen életciklusa less ennek az RB3011-nek pl.? Majd két év múlva? Akkor meg már azért nem foglalkoznak vele mert jönnek az újak.
-
kammler
senior tag
Hát. RB3011 fasttrack nélkül max 500Mbit-et tud, 60%-on megy a proci. 25 tűzfal szabállyal, meg 26-NAT-al. Fasttrack-el 890Mbit. pppoe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged