- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Alábbi hibát kapom az egyik eszköznél. Csináltam egy wifi-bridge a nyomtatóhoz, eleinte jó volt aztán ma folyamatosan ezt a hibát kapom. Eddig egy OpenWRT-s Asus router-el oldottam meg, csak az befsz@rt.
Mi a gond?
def-dhcp (még mielőtt bárki írná, nem alap configot használom) offering lease xx.xx.xx.xx. for XX:XX:XX:XX:XX without success
-
iceQ!
addikt
Sziasztok
hAP ac3-hoz milyen wifi anettna való? LTE verzió van, ebben nincs antenna extenderl, viszont így elég gyatra a wifi jel erőssége.
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Digi router után kötnék egy hex-et. Hogy tudom megoldani így a VPN kapcsolatot? Erre van valami leírás valahol?
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Ez miféle hiba?
Ma kaptam egy mailt erről a hibáról:
caps,error removing stale connection [XX:XX:XX:XX:XX:XX/9/5084,Run,CAP-4C5E0C147233] because of ident conflict with [XX:XX:XX:XX:XX:XX/9/3c8c,Join,CAP-4C5E0C147233]
-
iceQ!
addikt
válasz
E.Kaufmann #13382 üzenetére
Erről a kinyomtat dologról jut eszembe, volt olyan kollégám aki úgy archiválta az emaileket, hogy kinyomtatta és lefűzte
Reggie0
Milyen rate limitekre gondolsz? -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
hAP AC3-hoz rendeltem volna HGO antennát, viszont nem jót. Én azt gondoltam, hogy ebből csak 1 fajta létezik Mikiéknél, de úgy tünik nem.
Dual-Band 2.4/5Ghz-s amit vettem, ezzel nincs is gond, viszont a szára FIX, tehát nem lehet behajlítani hogy felfele álljon.
Esetleg tudja valaki, hogy melyik a hAP AC3-hoz való? Pontos link is jöhet, mert én csak 1 fajtát találtam
Ez pedig a rossz(vagy is fix) antenna:
-
iceQ!
addikt
válasz
amargo #12626 üzenetére
Csengőnél nem tudok másikat használni
. Nincs is bekapcsolva extensive channel. Viszont most jó, szépen rajta van a hálózaton az eszköz.
Igaz nem egy 100e Ft-os Doorbird csengő, csak 15 volt és kínai EKEN. Viszont eddig gyönyörűen működött. Lehet egy fw frissítés nem ártana neki.
-
iceQ!
addikt
válasz
atlagenber #12621 üzenetére
Sziasztok,
Kapucsengő valamiért nem csatlakozik a hálózatra. CAPsMAN-el kidobtam az ablakba egy mAP Lite-ot. Rx Signal ez előtt -89 volt, ment is viszont nem csöngött a telón, illetve bent. mAP segített rajta, 2 napig ment is (nem változott semmi), most nézem és ezt írja( rx signal erőssége -65/-60 körül volt, tehát jobb lett)
xx:xx:xx:xx:xx:xx@mAP-Cap-2.4Ghz disconnected, extensive data loss. Ez mitől lehet?
Bocs nem neked akartam válaszolni atlagenber.
-
iceQ!
addikt
válasz
Alteran-IT #12393 üzenetére
Én is csak 1 eszközre toltam CAPsMAN-t (vagy is kettőre: cap és manager).
-
iceQ!
addikt
válasz
TechToys2020 #12245 üzenetére
Tudom javasolni Kalapos Lacit. Egy kurzust csinálj végig, ha nagyon nem boldogulsz a Mikrotik eszközzökkel.
-
iceQ!
addikt
válasz
TechToys2020 #12199 üzenetére
Én ezzel vitatkoznék, nekem úgy megy és semmi bajom vele. Bár, ha panelban laksz akkor tényleg nincs, nálam tök jól működik.
Erről egy képet lőhetnél, engem is érdekel:
"De miután csinálsz wifi roamingot a lényegi rész nem állítható, mert rossz a szoftver" -
iceQ!
addikt
válasz
TechToys2020 #12153 üzenetére
"Váltok frekit. 10Mhz-el odébb: Unsupported Channel.
Váltok tovább: Unsupp..."Én ezt így állítottam be: Channel frequency value in MHz on which AP will operate. If left blank, CAPsMAN will automatically determine the best frequency that is least occupied.
Váltogassa csak a miki a frekiket.A többire még nem tudok választ adni, de ma megnézem hogy nálam mi a helyzet.
-
iceQ!
addikt
válasz
Alteran-IT #12137 üzenetére
Kellene... hap és wap ugyan azon a helyre rakva nem azonos jelerősséget produkál. Kicsivel rosszabb a wap. Ez van ezzel együtt kell élni. Sajnos.
-
iceQ!
addikt
Ajándékba kapok a napokban egy hAP Ac3-at. wAP-ról csinálok egy ilyen mentést, majd soronként vissza az jó lehet? Text editorral megnyitom és szépen egyesével mindent bemasolok a terminálva. Gondolom az nem járható út, hogy egyiknél export, másiknál import... Sose csináltam ilyet, ezért is kérdezném.
-
iceQ!
addikt
Van valakinek tapasztalata a MikroTik hAP ac³ LTE6-al?
-
iceQ!
addikt
válasz
Alteran-IT #11987 üzenetére
Dude menjen külső szerverre és akkor rendben lesz
-
iceQ!
addikt
válasz
minimumgame #11979 üzenetére
Én ajánlom figyelmedbe a mANT-t eszközt (brutál antenna). Ezzel 4 vasajtót át tudunk úgy "lőni", hogy az épület végén is max Wifi jelerősség van + raktárban pedig AP-nak ilyen van felszerelve 6 db: MIKROTIK RBcAPGi-5acD2nD
A mANT-ból csak 1 darab van, mivel az adott területet simán lefedi.
-
iceQ!
addikt
válasz
TechToys2020 #11951 üzenetére
Nem tudom, ssh-val nem lépek be.
-
iceQ!
addikt
válasz
hackeeeee #11942 üzenetére
5Ghz-nek a hatótávja jóval kisebb. Diginél 5Ghzen én is mertem 200 mbitet telefonon. Nekem a probléma az volt hogy laptop és telefon egy helyen. Egyik 7 másik 50 mbitet mért egy időben. Többször előfordult már ez, telefonon nagyobbnak jelentkezett a sávszél mint laptopon.
-
iceQ!
addikt
Csináltam egy speedtestet a https://www.speedtest.net/ -en. Telefon és a noti is 2.4 GHz-ra volt (nem 5Ghz-re) csatlakoztatva. Noti 7mbitet ír(hp omen) telefon 50-et.
Ismét megcsinálom gépen akkor már 50mbit. A speedtest a sz@r vagy ez valami konfig hiba? Telón folyamatosan 50mbitet mértem ma, tehát a net jó volt egész nap. -
iceQ!
addikt
válasz
TechToys2020 #11935 üzenetére
Log-ban
Bal oldalon a menüben van. -
-
iceQ!
addikt
válasz
jerry311 #11921 üzenetére
Ahha, most találtam egy frankó wiki-t. Ebből újra megcsinálom vagy is módosítom.
amargo
Igen, láttam hogy nem jelenik meg. Fura is volt...viszont a Ac2 jó lett, de még sem. Nem volt rajta hálózat. Eszközök csatlakoztak rá, de net nem volt (akkor firewall szabály miatt). Holnap még neki fogok esni
-
iceQ!
addikt
válasz
amargo #11915 üzenetére
Megvan a beállítás nekem is, haza megyek csinálok egy tesztet. Nekem a wAP a manager (mint nálad?!). ott nincs CAP beállítás, így oda is kellett egy hasonló, hogy eldobja a gyenge jelerőséget. Kíváncsi vagyok, hogy az egyik eldobja akkor a másik fel veszi e....
Kíváncsi leszek a Wemos-ra, ha megjön. Remélem azzal nem lesz ilyen baj. -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Capsman-nál a Not supported channel mit jelent? Miért nem tudom beállítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Gumi és felni topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Magisk
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest