Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Watercolour

    aktív tag

    válasz adika4444 #7995 üzenetére

    "Az egyik, hogy ez a kis dobozka elég forrófejű, érdemes megtámogatni valami hűtéssel?"
    Hasonló témában kérdeztem a supportot a RB4011iGS+RM routeremről, azt válaszolták, hogy az eszköz -40 és +70 celsius fok közötti környezeti hőmérsékletre tervezték, szóval megnyugodtam.

    IPv6-tal kapcsolatban még nekem sem tökéletes Digin a beállítás, mert 2 dolgot nem tudom, hogyan kellene megoldanom:
    - PPPoE reconnectkor kérjen új prefixet, ezt valószínűleg halál egyszerű megoldani, csak még nem foglalkoztam vele
    - Új prefix kérése esetén valahogyan értesíteni és erőltetni a klienseket (saját gépeim), hogy ők is kérjenek új címet, mert jelenleg ha 7 naponta szakít a Digi, vagy nyomok egy kézi PPPoE reconnectet, a gépek nem tudnak IPv6-on kommunikálni, mert másik prefixet oszt ki a digi... Nyilván nagyon rövid lease time-mal meg lehetne oldani, de ez elég szar megoldásnak hangzik.

    (#7998) bambano
    "ipv6 vagyis VÉHAT esetén a belsőhálózati ip címet is a digi adja. tehát a belső hálózaton az ipv6 címed lejárati ideje nem lehet több, mint amennyi a külső címedé."

    IPv6 esetén nem szokás NAT-olni, éppen az a lényege, hogy tengernyi cím van, minden eszköznek lehet és lesz is publikus IPv6 címe. Azért kapsz a Digitől egy teljes /64 prefixet, hogy bőven jusson minden eszközödnek saját publikus IPv6 cím.
    Ezért érdemes figyelni arra, hogy a routereden állíts be értelmes IPv6 tűzfalszabályokat, hiszen közvetlenül az internetről elérhetőek lesznek a gépeid.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák