- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watercolour
aktív tag
válasz
adika4444 #7995 üzenetére
"Az egyik, hogy ez a kis dobozka elég forrófejű, érdemes megtámogatni valami hűtéssel?"
Hasonló témában kérdeztem a supportot a RB4011iGS+RM routeremről, azt válaszolták, hogy az eszköz -40 és +70 celsius fok közötti környezeti hőmérsékletre tervezték, szóval megnyugodtam.IPv6-tal kapcsolatban még nekem sem tökéletes Digin a beállítás, mert 2 dolgot nem tudom, hogyan kellene megoldanom:
- PPPoE reconnectkor kérjen új prefixet, ezt valószínűleg halál egyszerű megoldani, csak még nem foglalkoztam vele
- Új prefix kérése esetén valahogyan értesíteni és erőltetni a klienseket (saját gépeim), hogy ők is kérjenek új címet, mert jelenleg ha 7 naponta szakít a Digi, vagy nyomok egy kézi PPPoE reconnectet, a gépek nem tudnak IPv6-on kommunikálni, mert másik prefixet oszt ki a digi... Nyilván nagyon rövid lease time-mal meg lehetne oldani, de ez elég szar megoldásnak hangzik.(#7998) bambano
"ipv6 vagyis VÉHAT esetén a belsőhálózati ip címet is a digi adja. tehát a belső hálózaton az ipv6 címed lejárati ideje nem lehet több, mint amennyi a külső címedé."IPv6 esetén nem szokás NAT-olni, éppen az a lényege, hogy tengernyi cím van, minden eszköznek lehet és lesz is publikus IPv6 címe. Azért kapsz a Digitől egy teljes /64 prefixet, hogy bőven jusson minden eszközödnek saját publikus IPv6 cím.
Ezért érdemes figyelni arra, hogy a routereden állíts be értelmes IPv6 tűzfalszabályokat, hiszen közvetlenül az internetről elérhetőek lesznek a gépeid.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elon Musk egyszerre perelte be az Apple-t és az OpenAI-t
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad Gamig 3 RTX 3050 Ti Ryzen 5 165 Hz kijelző!
- Eladó ASUS TUF 15.6" / AMD RYZEN 5 7535HS / RTX2050 4GB / 32G / 512GB
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5, AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest