Új hozzászólás Aktív témák

• ekkold

Topikgazda

válasz DeniL #24996 üzenetére

Meg szoktam nézni, hogy mi frissült az adott firmware verzióban, és ha olyasmi amit nem igazán használok, akkor nem sietek a frissítéssel. A helyedben visszaállnék a jól működő verzióra, és várnék a frissítéssel. Ha sokaknál jelentkezik a probléma akkor előbb-utóbb muszáj lesz javítani, és csak akkor lesz érdemes frissíteni.
    A jól működő esetben figyeld meg melyik csatornán a legjobb, és a későbbiekben állítsd be fixre (szerintem). A saját tapasztalatom az, hogy stabilabb az egész ha nem hagyom hogy a saját szoftvere variálja a csatornákat, hanem én fixen kijelölöm. Ahol sok eszköz van (szomszédok, saját további AP-k) ott előfordul, hogy valamelyik eszköz csatornát vált, ekkor megváltozik a csatornák foglaltsága, ez miatt másik eszközök is csatornát váltanak, amitől persze a korábbi eszköz esetleg ismét csatornát vált: a végeredmény, hogy állandóan változik a rendszer csatornakiosztása, ami esetleg nem mindig jó....
    2,4GHz-en általában több csatornát is lefed egy eszköz, ebből adódóan az 1,6,11 csatornákat lehet úgy használni, hogy nincs átfedés közöttük. Ha valaki köztes csatornát használ (vagy ilyenre áll be az eszköze) akkor mindig lesz átfedés több eszköz között, és esetleg zavarják majd egymást. Ezért azt szoktam javasolni, hogy ha nincs különösebb ok köztes csatornát választani, akkor az 1,6,11 közül érdemes csatornát választani...

Androidra vannak ügyes wifi analyzer programok amelyek nem csak a csatornák kihasználtságát mutatják, hanem a lefoglalt sávszélességet is szemléltetik szép grafikonokkal. Érdemes feltenni és kipróbálni.

Új hozzászólás Aktív témák