- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Gyönyörű képeken csillog a Magic V Flip2
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cefet
aktív tag
No igen én is úgy használtam mindig, és valszeg még most is úgy megy.
DE, akkor azt is biztosan tudod, hogy ezek a procik nem is nagyon akartak
többet menni. Nagyjából itt volt a vége a játéknak, és a 3200+ -nak is ez volt az órajele.
Szóval szerintem is lehet, hogy proci baja lesz. Persze így akadémikus a vita, keresztpróbákkal gyorsan kiderülne.Látom megoldódott...
-
didyman
őstag
Nem, az órajel emelése növeli az időegység alatt ki-be nyitott-zárt PN átmenetek számát, emiatt nagyobb lesz az elfolyt áram is.
A proci öregedéséhez annyit, hogy a legtöbb esetben nem a CPU magja öregszik meg, hanem az alaplapi kondik ESR értéke nőmeg annyira, hogy a tuningot nem képesek a proci számára elegendően stabil és zajmentes feszültséggel kiszolgálni. Ezek nem látható nyomok és nem is veszélyesek, csak öregedés. A proci jellemzően extrém túlhajtással tud csak öregedni, ami zömmel a hőmérséklet és nem a feszültség eredménye (annak hatására többnyire tönkremehet inkább), míg a példának felhozott memóriákra már inkább jellemző volt ez az öregedés, ott a túlfeszültség is százalékosan sokkal nagyobb volt..
-
Armando_19
őstag
Haveromnak van egy 2500+ bartonja, ami amióta megvette(3év talán? remélem nem mondok hülyeséget), 3200on ment 1.65 fesszel. Egyszercsak elkezdett fagyni az is ha ki volt használva. Azóta csak 2500+on tudja használni, az én vízhűtésemmel se sikerült 1fsb-t se húzni rajta. Szerintem is öregszik a proci, ráadásul az övé átlag 55-60fokon ment.Zalmi 7000Cu legalacsonyabb RPM amióta megvette.. Meleg meg tuning nem tette meg a jótékony hatást. Bár neked legyen szerencséd
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen R5 2400G
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest