Hirdetés
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
válasz
gezatata
üzenetére
beírom inkább közösbe, hátha másnak is hasznos lesz:
Igen, volt egy ideig a 12-32-n Oly automata obisapka, itt írtam róla, képekkel.Teljesen jól működik, faék egyszerűségű a szerkezet (pont ezért nem is ér annyit, amennyiért adják), viszont a képsarkok sötétedését nem tudtam teljesen kiküszöbölni, pedig csiszolópapírral leszedtem úgy 2mm-t a belső műanyag keretből (képen 1-essel jelölve). Egy idő után fel is adtam a csiszolást, mert arra gondoltam lehet nem is ez okozza a vinyettálást, hanem a 2-essel jelölt rész.

Mindenesetre kényelem szempontjából utánozhatatlan. Előveszed a gépet, tekersz egyet az obin és már nyílik is. Szóval ha valakinek van kedve vele tovább kísérletezni vele, akkor kíváncsi lennék a tapasztalatokra, sikerült-e a sötétedést megszüntetni (egyébként utómunkával eltüntethető)
ITT van egyébként egy olcsóbb alternatíva. Még ez is drágább, mint a józan ész indokolná, de nem annyira elszállt, mint az eredeti Olympus. (lehet neki is futok még egyszer a témának
) -
.mf
veterán
válasz
gezatata
üzenetére
"Jó ideje furja az oldalam - miért nincs ajánlva a GF7 - jó vételnek? pedig olcsóbb és újabb model mint a GM1."
Én egyiket sem venném fő gépnek. Másodgépnek pedig, csak akkor, ha nagyon a minimális méret és tömeg a cél, akkor a GM1 nyer.
Más.
Általában nem szeretem, hogy a tilt-shift obikat legtöbben csak a lerágott csont és gagyi-giccses dioráma-hatásra használják. De néha van olyan helyzet, amikor nagyon adja - pl. ez a képsor. -
válasz
gezatata
üzenetére
jobb vétel a gf7 a gm1-nél szerintem is, főként a dönthető kijelző és a jobb ár miatt (bár a kifutó gm1 alig drágább az új gf7-nél). a gm5-höz képest már véleményes, ott jobb szerintem a tárcsa, illetve van evf, cserébe fix a kijelző.
a szenzorbéli különbségekkel én nem foglalkoznék, lényegtelenek az egyes pana modellek között, sőt.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
gezatata
üzenetére
Mint az összes többi gép értékvesztése. Azon a napon kezdődött amikor piacra dobták.
Szerintem nagy látványos, hirtelen árzuhanás nem lesz. Ebben a kategóriában ez nem annyira jellemző, ráadásul elég fura utódokat kap. (Nekem pl már a GM5 sem volt vonzóbb, mert a a GM1 legfőbb előnyének a méretét tartom, az meg csak nő, míg végül egy GF lesz belőle
) -
|AP|
veterán
válasz
gezatata
üzenetére
Ha csak a GM1 van nálam a 12-32-vel, akkor elfér egy kompakt tokban, vagy övre fűzve, vagy karabínerrel bújtatón, vagy táskába dobva. Ez meg a másik kompakt tok, amiben szoktam hordani, övre fűzve.
Ha jön egyszerre több objektív, kiegészítő is, akkor egy párnázott bélésben megy egy nagyobb övtáskába vagy bármilyen válltáskába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Bestbuy játékok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- Gitáros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- iPad topik
- iPhone-ra és iPadre is megérkezett a Control Ultimate Edition
- További aktív témák...
- iPhone 17 256GB - BONTATLAN - (3év)
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron 256GB 2,5" SATA SSD
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

A G6 és a GF6 használatijában egyértelműen megtalálható a leírása, a GF7-ében nyoma sincs.