Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 - alap
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
tudom ajánlani roboter írását fókuszrendszer ügyben:
pixinfo.com/cikkek/fotoelmelet_autofokuszde aszem ebből sem derül ki a kérdésedre a válasz.
Csak esetleg okoskodva, a cdaf obik motorja/mechanikája mint egyes fúrógépeknél 'lágyindítással' is tud forogni, vagyis többféle sebességgel is. Mintha a pdaf obik 'rángatnák' csak elindít/megállít módon mozognának. Ami pdaf esetén teljessen jó hisz ahhoz nem kell igazán mozdítani fókuszálás előtt, hanem kiértékeli mennyit merre tekerjen és abból mekkora túlmozgás adódik... így elég ha egyféle 'sebességre' képes a motorrendszer. A cdaf obik meg finoman ide-oda grasszálnak, persze gyorsan, de mégis mintha változó sebességgel történne a fókusz körül kifelyezetten finoman.De ez csak az én feltételezésem

-
FEDman
addikt
Ja még annyit hozzá tennék, hogy másfajta mozgást végez a kettő. A PD AF ha jól tudom ideális esetben már indítás előtt egyetlen mintavételből nem csak azt tudja eldönteni, hogy merre kell majd indulnia, de azt is tudni fogja előre vagy hátra pontosan mekkorát is kell majd ugrania. Azaz berántja az obit egy előre betervezett pontra. Ezzel szemben a kontraszt AF meg folyamatosan mintavételez és a mintavételezésnek fontos része az is, hogy hogyan tudja mozgatni eközben az élességet előre hátra.
Gondolom ez a különbség okozza azt hogy a 43-as obik nem futnak olyan jól a jelenlegi m43 vázakon. A 43-as obik AF motorja nem a CD AF féle mozgásához lett kitalálva.
Vagy legalábbis én ezt valahogy így tudom elképzelni. -
FEDman
addikt
Az alapvető különbség, hogy a PD AF már akkor tudja merre kell majd elindulnia mikor még meg se moccintotta az obit. Ezzel szemben a kontraszt AF-nek ahogy írtad is előbb el kell indulnia valamerre, hogy érzékelje jó e egyáltalán az amit csinál. És ebből gondolom már érzékeled azt is hogy követő AF-hez miért is jobb az előbbi.

Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest