- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Kifutottam a szerk. időből, szóval B&H-nál ezen az oldalon vannak - külön rendes tőlük, hogy ott van a gyártói azonosító is, így a gyártókat, adatlapokat könnyen meg lehet keresni. Csak mint írtam, kérdéses, hogy melyik működik jól 4/3"-os érzékelőn. Miután az egyik review-ben olvastam, hogy még egyes 1"-esek is mennyire vinnyettálnak, végképp elbizonytalanodtam, a tanulság az, hogy a konkrét típusról kell tesztet keresni.
-
ati3x
senior tag
Én most rendeltem E-bayen egy super takumar 55mm obit 1.8-as fényerővel.. Postával együtt 50 font.. kb 80 dolcsi.. Először a helios obikat néztem, de azok is olyan 50 dolcsiban mentek postával együtt.. Hozzácsaptam egy m42 adapter, szintén az angoloktól.. Nincs kedvem most várni 4-6 hetet a kinai importra.. Szal kíváncsi vagyok, hogy műkszik egy manual obi az e-pl1-en.. Ha jól, akkor még valami 135-ös fix manuál lesz a következő.. Tán az is takumar lesz az F2.5- fényerővel..Olyan 90 dodo + postaköltségért láttam már az ebay-en..
-
philoxenia
MODERÁTOR
Akkor "onosítom"
A Pentax Q rendszer kisebb méretű szenzorokkal operál, mint e két kompakt. Mennyire zajmentesek az ilyen kis szenzorok kevés fény mellett?
Amúgy is érdekelne az, hogy csinál-e valaki olyan tesztet, ahol az ISO ténylegesen kevés fény mellett van emelve? Szerintem a legtöbb tesztelő azonos fényviszonyok mellett emel ISO-t, tehát ugyanolyan fény mellett csinál tesztképeket ISO100 és ISO3200 értékkel, ami a valós felhasználástól szvsz igen messze áll.... Bár nekem már maradt úgy az érték, csodálkoztam is az 1/10000 záridőn.... -
jmakk
őstag
Olympus 15mm f8: 9mm x 56mm / 22g
Panasonic 14mm f2.5: 20.5mm x 55.5mm / 55gNézzük a reális használt árakat (Pana 40k körül) és hogy pl. 5-6k-ért megkapod az Olympust.
Szvsz adnék plusz 35k-t egy kb 30g-mal és 11,5mm-rel vastagabb jó képminőségű, használható obiért.Azért mégnéznélek, mikor mondjuk a Olympus gazdasági igazgatójának, mint marketinges elmagyarázod, hogy az amúgy is jó anyagi helyzetben levő cégnek ez a termék hogyan és milyen profitot fog termelni!
Marketing értéke van azt elismerem, de negatív reklámként.Szóval nekem továbbra is
-
Tulku
veterán
V1.ben a követő af és az a 30p-s videó kültéren (beltéren igen sötét a kitobival) az előny...a többi a G3 javára billenti egyértelműen.
Méretben én nem éreztem markáns különbséget a kettő között...talán a kitolható kitzúm a nikonnál kisebb...de a legkisebb lencsék esetén sincs markáns különbség (minőségbeli annál inkább...és persze nem gyutáv és fényerő alapján választottam, mert nikonnál egyelőre nincs ekv 20 1,7 körüli...csak a méret miatt)És persze Parcinak (is): azért a V2 jóval ergonómikusabb, megfoghatóbb kis váz lett...
-
apa kezdődik... pont a szenzor-különbség nem valami mindent eldöntő izé. ma megint voltam fotózni a gxr p10-zel, és hát csesszétek meg, lehet vele fotózni. sőt, remekül lehet. el kéne adnom, mert egy szar kompakt, 1/2,3"-os (!) szenzorral, de a helyzet az, hogy akárhányszor eldöntöm, hogy kiírom, hogy eladó, elkezd bennem motoszkálni a kisördög... miért adod el?
kesztyűben is kezelhető a váz. qrva jó használni, nagyon átgondolt a user interface. egy ilyen után soha a büdös életben nem akarok ilyen olympus pen lite izéket fogdosni. tényleg. ezzel a modullal az af is egész kanos. a képeket dng-ben köpi ki, lr 4.2 remekül eszi őket, lehet velük dolgozni. 28-300 mm stabival egy kispöcs méretben. a nyakamban lógott a cucc, és a síkabátom mellényzsebébe tettem, zipzár fel, helló.
a g3 egyébként talán tényleg a jobb váz a kettőből, de csak akkor, ha összességében tényleg ki is használod, például az mft obikkal. és hát ha mondjuk normális és gyors autofókusz kell, akkor a nikon a jobb. sokkal.
-
Mercutio_
félisten
Háttizé...ezt az új vázat 3 év minusz 1hó garival, a képen látható tokkal árultam hetekig 49-ért, végül egy indexes 4/3-os cimborának adtam oda a a 12-50-nel azon az áron amennyiért NL-es kedvezménnyel megvettem. Tulku ezt hívják neppernek?
madgie: Fuji AF-nél nem ilyen extrém fényszegény környezetre gondoltam, "csak" átlagosra, kocsmában, este otthon egy szem 40-es égővel világított szobában, de nem az égő mellett ülő célponttal, koncerten. Mondjuk az egyszerűség kedvéért a G3-hoz viszonyítva hasonló körülmények között.
Marseille199: hogy-hogy nincs géped, elcserélted borra a G3-at?
-
jmakk
őstag
Csak visszakerestem egy bizonyos adok-veszek fórumot (nem itteni) és nagy hirtelen az elmúlt 2 hétben ilyeneket vázakat hirdettek 40-60ezer körül kitobival/nélkül: Pana G1/G2 Gf1/GF2, Oly E-P1/PL2.
Nem mondd, hogy ilyen áron ez drága, mert újonnan 170-200ezer lehetett anno őket kapni 1-2 éve. -
arn
félisten
a pm1 szvsz jobban sikerult masina, mint a pl3. jobb megfogni, a kezeleset meg egesz jol kitalaltak. amugy en is pl2ot valasztottam, mint olcso vaz
vazstabi kell... csak nem olyan, mint ami a plekben van. hosszabb teleknel nemtom mennyit szamit, de konkretan azokat a zaridoket sem tudom megtartani 100mm felett, amiket auto ajanl fel, pedig az elvileg a stab nelkul is jo. egyedul fixnel ad kb 1fe elonyt, amit biztonsagosan lehet hasznalni, igy nemileg alacsonyabb isot lehet allitani. a turaobinal szimplan a reciprok ketszeresevel lovok, annyi szar kepem lett korabbrol (pl 150mm - 1/600s min).
mondjatok meg egy olyan rendszert, ahol a kicsi fenyeros fixek meg vannak tamogatva stabbal
lehet zajmentesebb keped lesz, a rovidebb zarido miatt mint egy ff vaznal. persze ez a felhasznalasi kort behatarolja, de statikus temanal eleg durva, amit az em5 tud, foleg nagyobb fokusztavnal.
-
nord_
veterán
Hát, nem tudom... az elmúlt évtizedben biztos nekem volt folyamatosan szerencsém filmes és digi vázakkal és azzal a 30-40 obival is. Ahol valóban létjogosultságot érzek, az a teleobjektív (kábé ekv.100 mm fölött), pedig volt stabilizált nagylátóm is.
Jah. Minden Pana zoomban van stabi (kivéve a 7-14). És az ekv. 90mm-es makrójukban is. Valahogy egybevág a tapasztalatommal -
nord_
veterán
Flame-et indítok.
A vázstabi tényleg olyan fontos? Éjszakai városképhez mindenképp állvány kell, nincs az a stabi, ami ezt megfogja. Pancake obinál szintén: az ekv. 20-40 mm környéki tartománynál nagyon szűk az a záridő-sáv, ahol már kell a berezdülés ellen, de még elég az állvány-nélküliséghez.
Nem zárnám ki a Pana vázakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest