Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz vendingo #9698 üzenetére

    Megnéztem a Raw-ot, ezzel tényleg nem érdemes foglalkozni. :N

    Én ilyet gyakorlatilag még soha nem fotóztam, de ettől függetlenül kapásból látok 3 hibát amin legközelebb akár javíthatnál is.

    Első körben ki kell találnod sötétben hogy tudsz a gépeden végtelenre élességet állítani, mert ezen a képen szerintem semmi nincs fókuszban. Ezt nagy kör alakú erősen bokeh-ra emlékeztető fényfoltokból gondolom.

    Itt nem árt észben tartani, hogy az mFT obiknál manuálban az élesség nem koppan le a végtelennél, hanem azon túl is tekerhető, ebben az esetben minden életlen lesz.
    Ki kell tapasztalnod hogy tudsz a gépeddel végtelenre élességet állítani.
    (Pana vázon Pana obival ez nem probléma, minden egyes bekapcsolásnál hajszálpontosan végtelenre áll az obi, hogy Olympusnál hogy működik ugyanez azt nem tudom)

    A másik hiba, hogy durván alul exponáltad a képet. Gyakorlatilag 3 EV pluszt simán rá lehet még húzni. Mivel iso800-on fotóztál ez gyakorlatilag iso6400-nak felel meg, nem is csoda, hogy ilyen zajos lett.

    Végül a 3. és talán legnagyobb baj, hogy lerekeszelted a gépet f/10-re!!
    Egy ilyen jellegű képnél ez öreg hiba. Ez sokkal hosszabb expót és magasabb iso-t követel, ami meg több zajt eredményez. A rengeteg zaj meg ilyen esetben sokkal többet roncsol, mint amennyit nyersz a lerekeszeléssel.
    Legközelebb nyitott rekesszel próbálkozz.

    Ezekre ügyelj legközelebb és akkor biztos több sikerélményed lesz.

    Persze Madgie a téma nagy ismerője, no de ha valamit hülyeséget írtam akkor majd úgy is kijavít. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák