Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• madgie

titán

válasz m3ss #45655 üzenetére

Mikor mennyi az ildomos, igazából fél éjszakákat el lehet ülni a gép előtt, akkor lenne szép hosszú csillaghúzásod.

A szoftver az említett startrails, újabban nálam a starstax. Mindkettő ingyenes, jók, jól dolgoznak, csak én hanyagolom őket, mióta az M10 összerakja a képeket. Igaz, hogy utólag több a mozgástér (főleg mondju ka starstax comet mode-ja jó móka), de az M10 zárja így tovább bírja :D (Live Composite mode-ban egyszer nyit és zár, külön expóknál simán lehet olyan szituáció, hogy félezret beleverek egy kép miatt).

Hozok egy tegnap estit :)

(ebben van egy kis sékság sajna, a szép fények miatt muszáj volt elindítanom az expót hamarabb, de ahhoz az adott körülményhez csillagozáshoz durván kevés volt a dolog, így kicsit később készült ugyanonnan a csillagos rész, 6 FÉ-vel "durvábban". Ez utóbbin az autók fénye és egyáltalán a fények sokkal keményebbel, kiégettek, így kivételesen "csaltam", itthon a a csillagos képet átmenetes opacity-vel rápakoltam külön layeren az elsőre. két megoldással megoldhattam volna gépen belül: vagy multiexpó, vagy S mód, adott záridő, de mellé hagyom, hogy a rekesszel és az auto ISO-val ledolgozza ezt a hat fényértéket.)

Új hozzászólás Aktív témák