- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ütős ajánlatokkal nyit újra a Xiaomi Store az Arena Mallban
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Realme GT 5G - versenyképes
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koxos:8]
senior tag
válasz
kapasz #102483 üzenetére
Örököltem még 6 hektár szántóföldet, mert apukám meg 5 éve, és akkor le is raktam az aranykalászos gazda képzést, ami kellett a földműves titulushoz. Meg már akkor is szó volt róla, hogy örökölni is csak az tud majd aki földművesnek számított, így gondoltam nem fogom hagyni, hogy amit még kárpótlásként kaptunk azt újra el kelljen adni kötelezően az államnak ha valaki nem földműves.
Igazából most a háború és az infláció miatt is gondoltam, hogy biztosabb ha mondjuk vennék rajta egy hektár földet itt a közelben, 20km-en belül.
Ezek ki vannak adva bérbe, ekkora területtel nem érdemes vesződni, esetleg ha kertészkedne rajta valaki akkor lehetne ekkora területen valamit csinálni. (krumpli, hagyma, görögdinnye ilyesmi.)
Lett is volna már vevő ezekre a földekre, de mondtam is nekik, hogy nem szeretném eladni, mert egyrészt jó helyen vannak főút mellett, meg 3 úttal határolt a másik. Nem tudnék kvázi mit venni az arukon amit én kézzel foghatónak és biztonságosnak tartanék. De nyílván ez az én véleményem. Meg ha bármi történik lesz pár heki földem amit akár művelhetek is ha olyan nagy gáz lenne a világban.Oppenheimer:
Egyenlőre nem én művelném a földet, én csak kiadnám bérbe egy fix időpontra, 5-10 évre.
Csak befektetés szempontjából gondoltam jónak, és értékállónak. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
kapasz #93268 üzenetére
Nem kell visszafizetni a pénztáraknál az adóvisszatérítést, ott más jellegű a büntetés. Méghozzá az, hogy a befizetett tőke teljes egészében egyéb jövedelembenk minősül, vagyis majd a felét levonják, ha megszünteted. Érdemes elkölteni ami van rajta. Ha nem töltenek rá, akkor csak a hozamot vonják le a költségek erejéig, a tőkéhez nem nyúlhatnak.
-
PredatorZoli
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejtörők, rejtvények, feladványok
- Futás, futópályák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ingatlanos topic!
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest