- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zoty4
őstag
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
ussseal #47597 üzenetére
Akkor erre a részére is rákérdeztél hogy tényleg csak az elmúlt 2 év adóvisszatérítését kell visszafizetni?
Egyszer az ersténél érdekességképp ezt a kérdést feltettem az ügyintézőnek de csak lesett, azt se tudta hol van
Én egyébként azt gondolom, hogy ha megszünik ez a kiskapu, akkor a megszünése előtt néhány nappal fogunk rólla értesülni, mint kb a lakástakarék, és akkor van idő még gyorsan átalakítani. Valószínűleg(én arra számítok legalábbis) nem egymagában ezt a kiskaput gyomlálják ki, hanem egy esetleges nagyobb volu,enű nyugdíjelőtakarékosságos variálás esetén szünhet ez meg, de szerintem nem használják ezt annyian hogy ez annyira égető lenne.
2 féle taktika lehetséges:
pár évig töltöd és igényled rá a visszatérítést, 2 évig pihenteted, átalakítod, és ismétled.
A másik lehetőség, hogy csinálod amíg a kiskapu fennáll, és ha megszünik akkor még gyorsan visszaalakítod a megszünése előtt. Ha 3 éven belül nem szünik meg akkor plusszos vagy, 2 évet visszafizetni az 240k, amiből csak 40k a bukó, azt valószínűleg többszörösen kompenzálják majd a már adig megkapott, megtartható visszatérítések és azok hozamai. Szóval én jelenleg ezt a másodikat tervezem csinálni, tavaly év évégén nyitottam, akkor rá is toltam az 500-at, idén is rátettem már.
Ehoz a részhez meg hogy mit lehet rá venni. Egyelőre tényleg csak az a két etf ami normális, de év elején már be lett lengetve hogy érkezik még rá egy csomó új, az ha megkérkezik akkor bővül a lehetőségek tárháza, lesz benne globál meg faktoros típus is. -
-
aujjobba
addikt
válasz
ussseal #47592 üzenetére
Ahhoz hogy ezen nyereseged legyen, legalabb harom evig futtatni kell a NYESZ-t amibol az elso evben kersz adojovairast.
Jol ertem?Gondolod, hogy ez a kiskapu biztosan megmarad legalabb az elkovetkezo 3 evben?
(#47594) Lex Icon, (#47593) Oppenheimer
Ezek szerint feltehetoen tobbet vartak a befektetok, MillionMileBattery-t vagy valami teljesen uj vilagmegvalto technologiat. Ahhoz kepest a 16% valoban lofule.Egyebkent en is egyre inkabb hajlanek valami fullelektromos csaladi verda iranyaba, de eddig csak 1-2 millios keszpenzes autoim voltak, ezek meg 10milliok hasznaltan.
Az evi 5-10ezer km-re amit en megteszek, hat nem tudom. -
vnorbi
aktív tag
válasz
ussseal #47592 üzenetére
OTP-nél elvileg lehet venni eurós ETF-et is NYESZ-re, viszont ide befizetni csak forintot lehet, úgyhogy be kell nyelni a banki devizaváltáson az 1% bukót (oda-vissza 1-1 százalék), meg utána fizetni a százalékos állománydíjat, és a tranzakciókhoz még aktiválni kell a DirektBróker szolgáltatást is (ami elég drága, ha nem mondja le az ember, amikor nincs rá szükség), mert különben nincs hozzáférés külföldi tőzsdéhez.
Szóval ha minden igaz, van lehetőség nagyobb kínálat eléréséhez is NYESZ-en, csak nem olcsó.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
ussseal #47507 üzenetére
Nem akarok visszaélni a helyzettel, de egy nyeszes kérdésre rá tudnál kérdezni apudnál?
Ugye elméletileg van ez a dolog, hogy ha van egy NYESZ-ed, akkor azt tbsz-é alakíthatod, és ebben az esetben csak az átalakítás évében és az az előtti 1 évben kapott adóvisszatérítést kell ha minden igaz visszafizetni, de ha ebben az ominózus 2 évben direkt nem kéri valaki a visszatérítést, akkor nem kell semmit. Ebben az esetben ha a TBSZ-t amivé át lett téve, egyből felbontja valaki akkor nem kell semmi adót sem fizetni? Illetve miután átalakítottam, nyithatok még abban az évben újat és rátolhatok fél milliót, amire kövi évben kérketem a 100k visszatérítést vagy a nyitással ilyenkor meg kell várni a kövi évet? -
66zio
aktív tag
válasz
ussseal #47490 üzenetére
Nem tudom mennyire hitelesek az itt leírtak mert ezt sokan szerkeszthetik, de kiindulásnak jó. [link]
Én végül a Generalinál kötöttem ki. Ezen a táblázatban kinéztem a levonásokat. Kiválasztottam 3-4 pénztárat, írtam nekik emailt, ezek közül 2 volt olyan ami nekem megfelelt és az olcsóbbat választottam. -
Kobe
veterán
válasz
ussseal #47490 üzenetére
Attol fugg mire akarod hasznalni
Jelenleg az Eletut adja a legkisebb mukodesi koltseget, de kicsit katonai fegyelemmel intezik a kifizeteseket es a hataridoket, szamlak kiallitasat nezik
MKB sem rossz valasztas ha az a cel, hogy szoszerint minden szart, kvazi idokorlat nelkul el tudj szamolni. En ev vegen tervezem az MKB t megszuntetni es az Eletutba atlepni, ezt az evet mar vegigporgetem az MKB nal -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
ussseal #46372 üzenetére
Szerintem meg nagyon is van értelme belegondolni.
Ha a cég befuccsol, elveszti az állását a fizetésével együtt, illetve akkor a megtakarítását is ha még a részvényeit is tartja amitől mégcsak szabadulni sem tud. Nem éppen szerencsés diverzifikáció.
Ha egy idegen cégtől kapnál egy megkeresést, hogy megveheted a részvényüket 20% kedvezménnyel akkor megvennéd? Ezt gondolja szerintem végig akkor is, ha ott dolgozik, csakhát ezt objektíven nézni nagyon nehéz.
Ha jónak látod a céget, akkor sem érdemes szerintem őrületes sújt adni benne a portfóliódban, mert ez akkor is egy egyedi papír. 5% is sok belőle éppen ezért.
Az meg, hogy elmúlt években stabil volt akkor nem lehet gond nem garancia semmire.
Lehman Brothers-nek is nagyon jó volt a 2007 előtti 13 év grafikonja, mégis fuccs lett belőle. -
Stanlee
őstag
válasz
ussseal #45950 üzenetére
Szoktam olvasgatni oket, de csak az o ajanlasuk miatt nem vettem meg semmit se. Az is egy velemeny, ahogy seeking alpha-n is lehet ugyanarrol a papirrol ket kulonbozo velemenyt leiro cikket talalni.
En a seeking alpha-t jobban szeretem, mint a Motley Fool-t, de ez is csak egy szubjektiv velemeny.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest