Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VirsLee

    őstag

    válasz HussarF #42138 üzenetére

    Kb. másfél milliárd autó rohangál az utakon, erre jönnek még rá a teherautó, buszok és repülők is. Szerintem ez azért már tétel. A globális olajfelhasználás növekedésének 80%-a kínához köthető, azaz, a nyugati világban az olaj iránti igény néhány éve kb. tetőzik, nem mutat érdemi emelkedést.

    Tényleg az zavar téged, hogy az USA-ban piaci alapon működnek és ha az egyik termelőnek már veszteséges termelni, akkor az tönkremegy, nem kezdenek el kartellezni, hogy mindenki drágábban termeljen kevesebbet?

    Az egész vírushelyzet előtt is több volt a kínálat, mint a kereslet. A korábbi vágással se sikerült megtámasztani az olaj árát. Az olajkészlet, több, mint 100 évre elég, de biztos lehetsz benne, hogy 100 év alatt már eltűnik a kereslet nagy része is.

    10 év alatt az USA lett a legnagyobb termelő. Ha az OPEC termeléscsökkentéssel megtámasztja az olajat, akkor az USA-ban 40$ környékén újra elkezdenek termelni a palások. Ez ördögi kör, nem tudják visszavinni 80$-ra az olajat, mert akkor az USA-ban elkezdik ész nélkül emelni a kitermelést.

Új hozzászólás Aktív témák