- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Aktív témák
-
törölt tag
A topic témája tökéletesen illeszkedik a Nagy RAM-os topicéba. Úgyhogy a redundanciát megszüntetendő ezt a topicot most zártam.
-
Carasc0
őstag
Szép napot mindenkinek!
Heteken át küzdöttem egy problémával, amely úgy tűnt megoldódott de ma megint beigazolódott hogy nem!
Probléma:
Adott egy G.SKILL DDR3-1600 PC3-12800 3*2Gb Tri Ch kit (F3-12800CL9T-6GBNQ) memória. Mindez az adatlapomon olvasható konfiguráció része. A problémám legrövidebben az, hogy nem tudom 1600mhz-en működtetni őket. Ennek az az oka hogy akárhogyan állítom be az időzítést, egyszerűen csak addig hajlandó így működni, amíg nincsenek azok a nagy melegek. Véleményem hogy túlmelegednek a ramjaim, pedig a házam egy Cooler Master 690 II Advanced. Ami röhej, hogy amikor hidegebbek vannak, akkor a belső terhelési hőmérsékletek szinte ugyanazok. Nem értem.
Kérdés tehát, hogy állítsam be úgy a ramokat hogy jelen melegebb időszakokba se dobja ki nekem a kék halált? Vagy esetleg mi a tippetek mi a baj? Esetleg túlmelegszik az Északi hidam?
Előre is köszönöm.
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van nekem egy Gigabyte X58A-UD3R alaplap amely 2200Mhz-es FSB-s ramokat is támogat. Egy I7 940 van benne amely 1333mhz-en megy. Vettem egy G.Skill 3x2GB ramot amely 1600-as. Amennyiben manuálisan állítom be az időzítéseket, akkor kék halál. Most XMP-t kapcsoltam be és a MEMTEST nem dobja ki hogy rossz. Viszont valaki azt mondta nekem hogy az XMP nem megbízható. Most akkor hagyhatom így?
Előre is köszönöm!
-
benjemin1994
tag
Sziasztok!
Vettem 2x2gb geil value plus ddr3 1600 cl 9-9-9-28 as ramot, de az alaplapom csak 1333 ig támogat. Az a kérdésem hogy az időzétéseket mennyire kell állítanom ahoz hogy 1333 ban tudjam járatni. Az everestben próbáltam kigazodni de nem nagyon ment mert valahol 667mhz et ír vhol 666 valahol meg csak 622! Egyébként állandóan kékhalál van.
Szóval az automata időzítés rossz a bios ban.
Mennyire állítsam ahoz hogy jó legyen!
Kössz előre is a válaszokat! -
Lewy89
csendes tag
Sziasztok
Következő a problémám: eddig volt 1db kingmax 2gb 800mhz-es ramom, vettem egy kingston 2x1gb 800mhz-eset.Az alaplapom abit an52v...eddig a 2gb-os szépen működött,viszont melléraktam a 2x1gb-osat és rövid sipolások jöttek inditásnál,variáltam mindenhogy nemműködik,csak ha a 3 közül 1 van a gépben(vagy 2gb-os vagy 1gb-os vagy 1gb-os),ha 2 vagy 3 van a gépbe akkor nem akar indulni.
Tudna esetleg valaki segiteni, hogy mimódon variáljam át a biosban a dolgokat? mert nemnagyon csináltam még ilyet!előre is köszönöm!
-
cashback
őstag
2,02V-ra állítottam kézzel.
Nagyon nem merek ilyenekbe bele nyúlkálni...
960Mhz 5-5-5-18 - Így megy most. Bele kell törődnöm hogy 1066on az életben nem használom.Gyári beállításokat szeretem... azon a beállításon biztos hogy stabil... csak felidegesít a tény hogy minden stimmel elméletileg... lap kezeli az 1066-ot AM3-mal és akkor szopózik itt nekem a hülyeségeivel... fel nem tudom fogni hogy kiknek készítik így ezeket az alkatrészeket, ilyen trágya buherációval.
-
cashback
őstag
A lényeges kérdés az lett volna, ami kimaradt... hogy CPU-Z képen látszik az időzítésem...
Elméletileg mi lenne a megfelelő beállítás?
Mert biztosra veszem hogy ez a 5-7-7-24-31-2T nem az igazi. Ezt teszi automatikusan be.Most kézzel beállítottam ezt: 5-5-5-18-24-2T
Valamint 960Mhz-en megy +1,80V-tal. A következő lépés már 1100Mhz felett lenne... úgy már el sem indulok. -
cashback
őstag
Sziasztok.
Szeretnék egy kis tanácsot kérni.
A gépem:
ASRock A770DE+ / S140@Athlon II x2 440 2700Mhz
Memória: Samsung 2gb 1066Mhz SingleHa biosban automatikusra teszem a ram beállítást akkor 800Mhz-esnek kezeli. Kézzel be tudom állítani 1066-ra.
Viszont... azt írja a CPU-Z hogy: PC2-6400 (400Mhz) - ez ugyebár a 800Mhz-es ram. Az 1066-os az 8500... nem?
CPU-Z képEverest memória olvasás alatt 1066osnak látja.
Viszont az összegzésben már megint csak 800Mhz-eset ír.Ez nekem most egy kicsit kínai... a lap támogatja az 1066os ramot. Elméletileg ezt tudnia is kell minimum a ramnak... de akkor miért írnak a programok hülyeségeket?
A ram-on ez áll: 2G1066 UL 1288 005GJCE163 0113
-
HaZsolt
őstag
Hello! Nekem az a Gondom DDR3-nál, ( OCZ 4096Mb DDR3 1600Mhz Reaper KIT ) Hogy a 3600-on járatott Athlon II-es procimmal sehogy sem akar stabil lenni az OCZ CL7-en. Pedig gyárilag is Cl7-es. Az alaplap :ASROCK 890GX Extreme3. Lhet a North Bridge is közbeszól Bár CL9en 3 napig ment a prime +3600-on a proci. Már egy hete szenvedek a beállításaival, eredmény nélkül. Valakinek hasonló konfig, pls help
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Úgy alakult van egy pár feles pendriveom, és szeretném őket readyboostba használni.
Az lenne a kérdése, tud valaki olyan tesztprogit, amivel ennek a hatását tesztelhetem?
Néztem más 3dmark05-tel, hát +18p volt, a +8giga rammal. Az everest szerint is javít, de nem számot tevően.
Gondolom ennek az az oka, hogy mindent tesztelek ezekkel de nem a virtuális memória hatását a gép sebességére.
Na ehhez kéne nekem valami teszt progi?Előre is köszi. Üdv.
-
apollo12
veterán
alaplapom ASRock A785GXH/128M AMD785G SAM2+ ATX alaplap
itt van kép hogy milyenek a ramok:
ramokra rá van írva hogy 1066mhz mind a 3 db mert már azt is irták hogy az egyik 800mhz es lehet és ezért de utána olvastam és azt írták hogy a kingmaxnál manalisan fel kell huzni 1066mhz re, itt egy [link]azt irják hogy 1.8v-és 2.1v között lehet -
apollo12
veterán
helo most vettem 3db ddr2 kingmax ramokat ami 1066mhz és most 800mhz üzemelnek mitől van ez és mit tok tenni??
-
Mr. Funes
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
szeretnék venni egy asus P5B Deluxe alaplapomhoz új ramokat, az lenne a kérdésem h melyik időzítésssel rendelkező ramot vegyem meg? egyik boltban azt mondták nekem, hogy a kisebb számmal ellátottak a jobbak, mert azok gyorsabbak, másik boltban meg éppen az ellenkezőjét álították, hogy a nagyobb számmal ellátottak a jobbak.
4-4-4-12 vagy 5-5-5-15 a jobb?
mindkettő egyforma áron vanKingston 2GB/800MHz DDR-II PC2-6400 HyperX (KHX6400D2/2G) memória
Foglalat : DDR-II Méret : 2GB Frekvencia : 800MHz/PC2-6400 Időzítés : 5-5-5-15
vagy
Kingston 2GB/800MHz DDR-II PC2-6400 HyperX (KHX6400D2LL/2G) memória
Foglalat : DDR-II Méret : 2GB Frekvencia : 800MHz/PC2-6400 Időzítés : 4-4-4-12
Segítségüket előre is köszönöm.
-
Charlie
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A jelenlegi Kingmax DDR400-as memóriám 2.5-3-3-6-os, le tudnám most olcsón cserélni G Skill 2-3-3-6-osra. Jelentene ez a csere érezhető sebesség növekedést? Az alaplap Asus P4P800 egy 2.8-as P4-el. Mindkét memória 2*512MB.THX
Charlie
-
_Gomba_
tag
alap
a proci 12x200 Mhz
a ram meg szinkron tehát 200 -
_Gomba_
tag
Hali nekem is van 1 kérdésem
Nekem csak mezei samsungom van:
CAS Latecy 2.5
Active To Precharge 8
Dram RAS to CAS 3
Dram RAS Precharge 3
Refresh 7,8 us
Érdemes ezt babrálni vagy ilyen király ramnál mind1 ?
(Ha érdemes akkor hogyan ?)
(P4 2.4 nortwood, 2x512 Samsung, GA 8KNXP) -
kisho
senior tag
Megpróbálkoztam lejebb venni az időzítéseket, de sajna nem adja alább. Bár nem szomorkodom mert szvsz ez így is nagyon jó. Bővebben: link Ja és mint kiderült a Command Rate 1-en van/volt.
[Szerkesztve] -
kisho
senior tag
Köszi.
-
Hikvision
senior tag
Jaja
-
Aloki
tag
A nF2-es deszkákba nem sokat számít a CR állítás és ha jól tudom az asusban nem is lehetséges. A 4. számot (Precharge Delay) nyugodtan tolhatod feljebb egészen 11-ig azt jobban szereti az nForce2 és nincs kimutatható hatása a teljesítményre.
a 2. és 3. számot (RAS to CAS Delay, RAS Precharge Time) 2-2-re érdemes, de lehet, hogy ezt nem fogja bírni már a ramod.
mod: ha mégis van CR akkor mindenféleképpen hagyd enableden, vagy 1T-n 100-200MB/sec-ot számít az olvasásban órajeltől függően
[Szerkesztve] -
kisho
senior tag
Sziasztok! A memóriaidőzítésnél az a gyorsabb ha minden érték alacsony? Melyik számít igazán sebességben?
-
Apol77
tag
Ha így nézzük, teljesen igazad van. Nyilván én sem örülnék ha venni szeretnék valamit, és kikérem a boltos véleményét, de nem ért hozzá.
Inkább utána olvasok, kérdezgetek itt, ki mit tanácsol. Néha azért megkérdezem a boltost is, márcsak kiváncsiságból isDe többet adok az itteni emberkék szavára, mint arra aki meg akar szabadulni a megmaradt cuccaitól
Pl videókártya 64, vagy 128 bit.
Csak azért mertem írni hogy segítsük egymást, mert érdekel a téma, de nem értek hozzá.Nagyon sok mindent tanultam már meg, hála a ph!-nak
Remélem nem haragszol rám, nem akartalak megbántani. -
Kenyér.
csendes tag
kösszyy
-
Flashy
veterán
Bővebben: link
precompiled iso az a cdromos, precompiled package for floppy ez meg a floppy image. saját bootolós. -
Kenyér.
csendes tag
Melyik memtestel lehet lehet próbálni a ramokat léci segítsetek! Név Cím Link satöbbi!
-
Rover623
félisten
Apol!
Köszi a dícséretet...de inkább szomorú vagyok hogy ilyen szintre kellett süllyednem...
És most próbálom nem megsérteni az önérzetedet és az identitásodat...de lécci ne szólj bele a ''nagyok'' dolgába!
Ez most kicsit más, mint amikor a szokásos ''kisiskolás vitázik nagykamasszal'' előadás folyik itt a PH!-n.
Ga Bee kollégával nem az a baj hogy kérdésével bizonyos fokú tájékozatlanságát tárta fel a ''vasak'' terén...
ĺgy van ez itt mindegyikünkkel, többé-kevésbé...elvégre ezért vagyunk itt: ha nem tudunk valamit, megkérdezzük...ha tudjuk a megoldást, válaszolunk...
A baj ott van, hogy a kollégának ez a munkája, ráadásul olyan helyen dolgozik ahova bármikor betoppanhat innen akárki!
A következő kínos kérdéseket veti fel az eset:
Hogy fogja magas színvonalon kiszolgálni valaki a vevőket, ha a potenciális vásárlóitól kér tanácsot...? Nem csak szakmait, kereskedelmit is...! Nem véletlenül kérdeztem tőle, hogy tavaly januárban is ott dolgozott-e már ahol most! Az első hsz-e a fórumon az volt: hol lehet fekete monitort kapni, 17-es és 19-es méretben? Egy röhej...!
Ha már a szakma jóhírnevét nem tartja szem előtt, legalább a cégével szembeni kötelező lojalitás szellemében eltitkolhatná hogy hol dolgozik...tegye fel a kérdéseit ''mezei'' user-ként!
Amennyiben a cégünk valamelyik dolgozója blamálná magát és a munkahelyét ilyen mértékben...keményen megütné a bokáját! Piszkosul meg kellene magyaráznia, miként lehet az hogy nincs birtokában a munkája ellátásához feltétlenül szükséges műszaki és kereskedelmi ismereteknek...!
Az USA-ban pl. kapásból beperelhetné a dolgozóját a cég...és valszeg nyerne is!
Mi nem perelnénk, de kemény retorziókat léptetnénk életbe vele szemben...
Lehet hülyének lenni, de csakis magánszemélyként!
Nem tudom mit szólna a nagyérdemű, ha az SZTK-ban a folyosón egymásnak ''szakmai'' tanácsokat adó betegek közé beállna fehér köpenyben az egyik orvos...és tanácsot kérne a nénikéktől: bosszantó övsömörjét ugyan mellik kence mulasztaná el iziben...?
Biztos nagy lenne a nénik bizodalma a doktor bácsiban, mikor egy órával később bejutva hozzá nekik szegezi a kérdést: mondja nénike, hát mi a baj...?
(Arról nem is szólva, hogy a felettese páros lábbal rúgná ki, ha a tudomására jutna az eset...)
És még valahol ez is megbocsátható...!
De az már nem, hogy a ''kicsit homály mindenkinek'' kijelentésével a pocsolyabéka végbélnyílása alá helyezi a szakma teljes személyi állománya felkészültségét... -
Ga Bee
csendes tag
válasz
FlasH-BacK #30 üzenetére
kösz tippet
igazság szerint nem az volt a kérdés hogyan...
hanem az hogy birja-é ez a fos kingmax...???
de ma este kipróbálom no problem... -
Ga Bee
csendes tag
de tavaly januárban is itt dolgoztam már, mily meglepő...
egyébként nem lenézem a forumot te nehogy azthidd, de ne hidd azt többet tudsz mint én, de ha igen akkor sem igy kell válaszolni...
ez csak egy elcseszett nap elcseszett kérdése volt merthogy nem gondoltam volna hogy ennyire fos ez a kingmax egyébként már megrendeltem helyette a-data márkából pározva (2*512)
tehát mégegyszer mondom nem elenség vagyok... én azon kevés kék dolgozok közé tartozom aki nem átbaszni akarja a vevőt, hanem a legjobbat neki, megpróbálom ellátni 100%-ig korrekt szakmai tanácsokkal a vevőt...
ha ez elsőre nem is jött le ez a szakmai tapasztalat...
egyébként tényleg ne fikázzuk itt egymást adjuk át egymásnak amit talán jobban tudunk mint a másik biztos van olyan információ minkettönk birtokában amit jobban tud egyikönk beismerem nem vagyok mindenben a legjobb.. de te sem...
nincs olyan szakmabeli aki mindent flottul vág...
ha esetleg egy kis segitséget mégis nyomnál mivel tudnám ezeket a kingmaxokat azonnal hipersebbeségre zavarni akkor megköszönném...
egyébként néztem én is azt a lapot ami neked van egyedül a wifi kártya szolt az enyém mellet...
na akkor ellenség vagy felebarát??? -
FlasH-BacK
senior tag
Hogy ne csak off legyen:
Ga Bee, egész egyszerűen beállítod cl3-ra a ramokat, elinditod a memtestet, #5 teszt ha nem hibázik, akkor műxik. Ezután a többi időzítést veszegetheted lefelé, és utánna memteszt. Ha nem hibázik, akkor oké. -
Rover623
félisten
ja arra meg hogy 1-2 második hozzászólásom arról meg csak annyit hogy idáig nem szorultam rá eme magasröptö gondolatcserékre
1. tavaly januárban még nem dolgoztál a ''kszott kékmicsodában''...?
2. ha ilyen lenézően vélekedsz a fórum szakmai színvonaláról, miért kérdezősködsz itt...? -
Ga Bee
csendes tag
Kedves Rover623 !!!
na akkor hasonló finom modorban ahogy te adtad elő...
bocs hogy ilyen f#szúl fogalmaztam nem ugy homály 1-2 ember számára hogy baromira nem tudja mi az(föleg nem ebben a kiskerben)
csak mondjuk én dolgozom miközben te gondolom otthon játszadozol...
tehát hazavittem összeraktam müködik... kevés... számomra ...
föleg hogy elötte való gépemet agyon rángattam hasonlóan amiket ti itt időtöltésként elbaromkodtok
nehogy azt hidd hogy mi itt bent nem játszogatunk el ilyen dolgokkal de mondjuk mióta lehet DDR2 kapni MO-on??? kinek van arra ideje hogy mindegyik tipust agyon nyuzza??? kérdem én??
tehát ha esetleg egy kicsit visszavennél magadból és csak annyit irnál ennek a barom doboztologatónak aki mondjuk egy kurva jó csapatban dolgozik itt a terézkörúton ha elmondhatom persze ezek útán gondolom jön a következö fika hogy ja abba kszott kékmicsoda...elmondhatnád azokat a tapasztalataidat amihez nekem nem volt még időm...
ja ha gondolod te téged is várunk szeretettel ide hogy 1 el többen legyünk doboz tologatók
ja arra meg hogy 1-2 második hozzászólásom arról meg csak annyit hogy idáig nem szorultam rá eme magasröptö gondolatcserékre és mégis mindig toppon volt a kötyöm otthon és a tiétek csak a ph ment egyedül nem???
azért kösz a hozzá szólást nincs harag...
Ga Bee -
Rover623
félisten
válasz
FlasH-BacK #23 üzenetére
Igazad lehet...elvégre teljesen életszerű az alábbi beszélgetés egy ''zőccségesbe'':
Mari néni: Jaj lelkecském, abból a hordós káposztából adjon má' nekem fél kilót!
Eladó: Azonnal, Mari néni! Aztán mondja, a számítógép amit az unokájának vett karácsonyra...szuperál?
Mari néni: Megy-megyeget...csak ezek a fránya DDR2 memóriák! Nem tudja aranyoskám, hogy is vannak ezek a látencia dolgok? Azt mondta a kisonokám, az előző gépében, tudja még az az Asus P4P800 dölux vagy mi a fene vót...na szóval abban céelkettőbe is mentek a RAM-ok! Most meg szenved az a szegény gyerek mert csak céelnégybe' megyen...
Eladó: Hát sajna, nem tudom...pedig itt aztán hall egy s mást az ember! De tudja hogy van ez? Kicsit homály még mindenkinek...tessék a káposztája Mari néni! 140 forint lesz! Aztán ha rendeződtek ezek a DDR2 dolgok, ne titkolja! Meghallgatjuk szívesen...!
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Kedves Ga Bee!
Igen-igen elkeserítő az első (vagy második? mindegy...) hozzászólásod a PH!-n...
Nem tudom mit ''dolgozol'' abban a kiskerben, azt sem tudom hol van és mekkora volumenben dolgozik, de ki kell hogy ábrándítsalak:
a 900-as sorozatú Intel chipek, a DDR2 memória nem homály mindenkinek...
Pláne nem a kereskedőknek...! Ez a hsz-ed keményen rombolja egy rakás ember PH!-s megítélését...
Azokról a ''szakmában'' tevékenykedő emberekről van szó, akik szerencsés módon átlépték már a ''doboztologatás'' szintjét, és aktív részesei a PH!-n folyó ismeretterjesztő, ismeretcserélő, oktató munkának.
A felhasználók oldaláról amúgy is roppant erős negatív előítélet nyilvánul meg a kiskerekben dolgozók szakmai ismereteit illetően, nem kellene ilyen kérdésekkel meg is erősíteni őket (tév)hitükben...
P.S.:
Hogy a szakmai oldaláról is beszéljünk: nem sok az az időzítés...pláne hogy a ''gyári oldalon ezt mondják standardnak''...a gyártónál ne tudja már jobban senki...
Természetesen ugyanúgy mint (az általad már ismert) DDR memóriánál, itt is lehet ''tuningolni'', vagyis csökkenteni az időzítéseket...ez természetesen az adott chipset és memória gyártási szórásának függvénye... -
Ga Bee
csendes tag
sziasztok!!!
nemrég újjitottam gépet és segítség kellene
igaz az egyik kiskerben dolgozom ahhol sok info és tapasztalat jut az ember birtokába de ez még egy kicsit homály mindenkinek...
szóval most cseréltem a jó kis I865 ös lapomat I915re és mivel DDR2 eszik a dögje csak hát azt is cseréltem...
az a kérdés szerintetek nem sok egy kicsit a 4-4-4-12 időzités olvastam forumokat gyári oldalt ilyesmit ezt mondják standardnak....
ja ez egy Kingmax DDR2/533 modulkák
van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata???
lehet ennél jobbat elérni 533 freki mellet??? -
Rover623
félisten
Vazz...a Nagy RAM-os totyik miért nemjó nektek...?
-
péntek
csendes tag
RAM időzítéseknél mindenki 4 adatot ad meg, de én csak 3-at találtam a BIOS-ban 4-8-4 mi a negyedik érték, és hol lehet megnézni mennyi?
-
péntek
csendes tag
Segítség emberek!
2x 512MB Infineon RAM-van van a gépemben a következő BIOS beállításokkal:
CAS 2,5 200MHz
RAS to CAS 4
Active time 8
RAS prechange time 4
Master ECC disabled
a többi beállítás Auto-n van
Asus K8N alaplapban.
Milyen beállításokat lehet CAS 2,5 -nél beállítani?
Hogyan lehet kipróbálni, hogy meddig húzható a memória?
Ha nem bírja a memória akkor a Windows is lefagy, vagy csak játék közben?
Lehet abból probléma, hogy a memória túlmelegszik, vagy csak fagyás?
Help plíz!
-
xtmod
senior tag
válasz
JayZEE Chase #7 üzenetére
sztem ne nagyon állítgasd, ha ilyeneket csinál. nemrég halt le egy, amúgy nagyon jó teljesítményű msi lapom, bár ez valszeg gyári hibás lehetett, mert átlag havi egyszer megcsinálta azt, hogy nem indult be , csak a ventik, és csak egy teljes ki-be kapcs se gített rajta. amíg a pat által emelgettem turbóig, nem volt gond, de ultra turbo-nál magától újraindult. nemrég én is be akartam állítani kézzel, egyből annyi lett neki. sztem csak akkor bazirgáld, ha amúgy stabil a deszka.
-
matyics
őstag
válasz
Sir Riccio #6 üzenetére
Na, ez volt a lényeg. Ezt nem akarták megérteni az emberkék.
Így frankón összejött!
Köszi a segítséget! -
Zeck
aktív tag
Mivan, ha túl alacsony a késleltetés? Ha ezt csökkentem, lehet nagyobb baja a gépnek egy bioszrezetnél?
-
Gorneck
legenda
válasz
JayZEE Chase #7 üzenetére
Mennyire kisebbre?
-
Gorneck
legenda
-
matyics
őstag
válasz
Sir Riccio #6 üzenetére
Megpróbálom, remélem így összejön.
Thx! -
JayZEE Chase
csendes tag
Hi! Olvastam ezt a topic-ot nekem is kéne help! Sir Riccio segíts már léci. A konfigom az adatoknál, alapból CL2,5-3-3-8 on van ha átállítom kisebbre nem boot-ol a gép, lehet ezen javítani? thx.
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
válasz
Sir Riccio #2 üzenetére
Belépsz biosba. /DEL/ ezután CONTROL F1 /szezám tárulj/ megjelennek az amugy rejtett menü ociók, igy már meg fogod találni .
-
zso73
veterán
Szerintem írd ide az alaplapod tipusát! Úgy talán könnyebb lesz segíteni!
-
matyics
őstag
válasz
Sir Riccio #2 üzenetére
Specifikáció az adatoknál.
-
-
matyics
őstag
Egy hozzáértő leírhatná, hogy mi módon lehet manuálisan állítani a memória késleltetést az Award BIOS-ban. Eddig ugyanis nem ilyen BIOS-om volt és meg vagyok süllyedve.
Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen videókártyát?
- Asztrofotózás
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Bitcoin topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest