- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
Rover623
félisten
Apol!
Köszi a dícséretet...de inkább szomorú vagyok hogy ilyen szintre kellett süllyednem...
És most próbálom nem megsérteni az önérzetedet és az identitásodat...de lécci ne szólj bele a ''nagyok'' dolgába!
Ez most kicsit más, mint amikor a szokásos ''kisiskolás vitázik nagykamasszal'' előadás folyik itt a PH!-n.
Ga Bee kollégával nem az a baj hogy kérdésével bizonyos fokú tájékozatlanságát tárta fel a ''vasak'' terén...
ĺgy van ez itt mindegyikünkkel, többé-kevésbé...elvégre ezért vagyunk itt: ha nem tudunk valamit, megkérdezzük...ha tudjuk a megoldást, válaszolunk...
A baj ott van, hogy a kollégának ez a munkája, ráadásul olyan helyen dolgozik ahova bármikor betoppanhat innen akárki!
A következő kínos kérdéseket veti fel az eset:
Hogy fogja magas színvonalon kiszolgálni valaki a vevőket, ha a potenciális vásárlóitól kér tanácsot...? Nem csak szakmait, kereskedelmit is...! Nem véletlenül kérdeztem tőle, hogy tavaly januárban is ott dolgozott-e már ahol most! Az első hsz-e a fórumon az volt: hol lehet fekete monitort kapni, 17-es és 19-es méretben? Egy röhej...!
Ha már a szakma jóhírnevét nem tartja szem előtt, legalább a cégével szembeni kötelező lojalitás szellemében eltitkolhatná hogy hol dolgozik...tegye fel a kérdéseit ''mezei'' user-ként!
Amennyiben a cégünk valamelyik dolgozója blamálná magát és a munkahelyét ilyen mértékben...keményen megütné a bokáját! Piszkosul meg kellene magyaráznia, miként lehet az hogy nincs birtokában a munkája ellátásához feltétlenül szükséges műszaki és kereskedelmi ismereteknek...!
Az USA-ban pl. kapásból beperelhetné a dolgozóját a cég...és valszeg nyerne is!
Mi nem perelnénk, de kemény retorziókat léptetnénk életbe vele szemben...
Lehet hülyének lenni, de csakis magánszemélyként!
Nem tudom mit szólna a nagyérdemű, ha az SZTK-ban a folyosón egymásnak ''szakmai'' tanácsokat adó betegek közé beállna fehér köpenyben az egyik orvos...és tanácsot kérne a nénikéktől: bosszantó övsömörjét ugyan mellik kence mulasztaná el iziben...?
Biztos nagy lenne a nénik bizodalma a doktor bácsiban, mikor egy órával később bejutva hozzá nekik szegezi a kérdést: mondja nénike, hát mi a baj...?
(Arról nem is szólva, hogy a felettese páros lábbal rúgná ki, ha a tudomására jutna az eset...)
És még valahol ez is megbocsátható...!
De az már nem, hogy a ''kicsit homály mindenkinek'' kijelentésével a pocsolyabéka végbélnyílása alá helyezi a szakma teljes személyi állománya felkészültségét... -
Rover623
félisten
ja arra meg hogy 1-2 második hozzászólásom arról meg csak annyit hogy idáig nem szorultam rá eme magasröptö gondolatcserékre
1. tavaly januárban még nem dolgoztál a ''kszott kékmicsodában''...?
2. ha ilyen lenézően vélekedsz a fórum szakmai színvonaláról, miért kérdezősködsz itt...? -
Rover623
félisten
válasz
FlasH-BacK #23 üzenetére
Igazad lehet...elvégre teljesen életszerű az alábbi beszélgetés egy ''zőccségesbe'':
Mari néni: Jaj lelkecském, abból a hordós káposztából adjon má' nekem fél kilót!
Eladó: Azonnal, Mari néni! Aztán mondja, a számítógép amit az unokájának vett karácsonyra...szuperál?
Mari néni: Megy-megyeget...csak ezek a fránya DDR2 memóriák! Nem tudja aranyoskám, hogy is vannak ezek a látencia dolgok? Azt mondta a kisonokám, az előző gépében, tudja még az az Asus P4P800 dölux vagy mi a fene vót...na szóval abban céelkettőbe is mentek a RAM-ok! Most meg szenved az a szegény gyerek mert csak céelnégybe' megyen...
Eladó: Hát sajna, nem tudom...pedig itt aztán hall egy s mást az ember! De tudja hogy van ez? Kicsit homály még mindenkinek...tessék a káposztája Mari néni! 140 forint lesz! Aztán ha rendeződtek ezek a DDR2 dolgok, ne titkolja! Meghallgatjuk szívesen...!
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Kedves Ga Bee!
Igen-igen elkeserítő az első (vagy második? mindegy...) hozzászólásod a PH!-n...
Nem tudom mit ''dolgozol'' abban a kiskerben, azt sem tudom hol van és mekkora volumenben dolgozik, de ki kell hogy ábrándítsalak:
a 900-as sorozatú Intel chipek, a DDR2 memória nem homály mindenkinek...
Pláne nem a kereskedőknek...! Ez a hsz-ed keményen rombolja egy rakás ember PH!-s megítélését...
Azokról a ''szakmában'' tevékenykedő emberekről van szó, akik szerencsés módon átlépték már a ''doboztologatás'' szintjét, és aktív részesei a PH!-n folyó ismeretterjesztő, ismeretcserélő, oktató munkának.
A felhasználók oldaláról amúgy is roppant erős negatív előítélet nyilvánul meg a kiskerekben dolgozók szakmai ismereteit illetően, nem kellene ilyen kérdésekkel meg is erősíteni őket (tév)hitükben...
P.S.:
Hogy a szakmai oldaláról is beszéljünk: nem sok az az időzítés...pláne hogy a ''gyári oldalon ezt mondják standardnak''...a gyártónál ne tudja már jobban senki...
Természetesen ugyanúgy mint (az általad már ismert) DDR memóriánál, itt is lehet ''tuningolni'', vagyis csökkenteni az időzítéseket...ez természetesen az adott chipset és memória gyártási szórásának függvénye... -
Rover623
félisten
Vazz...a Nagy RAM-os totyik miért nemjó nektek...?
Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kerékpársportok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest