Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi0128
csendes tag
Sziasztok,
Nekem egy 12x12x8cm-es tápra lenne szükségem (Méret: 120 mm (L) x 120 mm (W) x 80 mm (H)). Teljesítményre nem kell hogy nagy legyen, 200Watt is elég.
Van valakinek ötlete, hogy hol lehet ilyet beszerezni?
Keresgéltem a neten, de ilyen méretűt nem nagyon találtam.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Televan74 #75991 üzenetére
"mATX -s kocka ház"
Ha rövid táp kell, akkor Xigmatek Maverik S. [link] félmoduláris
Igaz, hogy csak egy Andyson, de PS3 méret és moduláris, nincs másik. Ezen kívül meg csak SFX van. (kis helyigény esetén)Xigmatek Maverik S
Méret: 123 mm (L) x 150 mm (W) x 85 mm (H)A Fractal Design Integra M, 140mm (ez is rövid viszonylag, 150 mm+ hossz a leggyakoribb PS2, pláne ha moduláris)
[ Szerkesztve ]
-
ImI882
tag
Sziasztok!
Szerintetek az alábbi konfigot elbírja eg Chieftech CTG 500-80P:
- AsRock H97 Perf. + Intel i7 4790
- 240 SSD + 500 HDD
- DVD író
- GTX 970 Gaming
- 4db 8 cm-es ventillátorJátékra lenne használva, a VGA kivételével minden adott. (most szeretnék venni) Elméletileg két ágon tud 20A-t, ami 240W...
Ha nem bírná el, tudtok ajánlani tápot a normális, de alacsonyabbik árkategóriából?Köszi.
Meghagylak abban a tudatban, hogy neked van mindenben igazad! Így álltathatod magad abban a hitben, hogy igazoltad minden hamis és feltételezett állításodat!
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
THX!
Akkor mondjatok egy jó tápot 20.000 Ft -ig,400-500W,kábel menedzsment fontos lenne a z mATX -s kocka házba.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Balathruin
veterán
válasz Dark KillerX #75986 üzenetére
XFX Seasonic belsőt használ, szóval igen.
-
MMIX
addikt
válasz Televan74 #75987 üzenetére
A Lepa MaxBron-t egy új ismeretlen kínai gyártó készíti, Yue-Lin Electrical Technology. Jobb ilyenkor, szerintem a "sorban előre furakodókat előzékenyen előre engedni". Majd pár év múlva meglátjuk, addig a már ismert tápokat ajánlanám mindenki figyelmébe.
COOLERMASTER G550M RS550-AMAAB1, tűrhető, de változó a kondenzátorok ( japán, kínai) és a
ventilátor minősége (csúszó, golyós).
Az 5 év garancia jó.[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
válasz Dark KillerX #75985 üzenetére
Ennél jobbat nagyon nem találhatnék sztem,gondolom?
XFX TS450 Full Wired 450Watt [link]
-
Dark KillerX
addikt
max 15k-ig melyik a legjobb,és boltban beszerezhető táp
Egy FX6300-as proci,és egy 270-es vga alá lenne
Ja és felső tápos házba
Köszönöm!
-
marcus1
tag
válasz Balathruin #75981 üzenetére
Akkor az én tápom is kb 200w-ot tud 4 pin cpu csatlakozon keresztül?
83+ os elvileg.[ Szerkesztve ]
A tegnap már történelem,a holnap még rejtelem,DE A MA ADOMÁNY.
-
-
marcus1
tag
válasz Balathruin #75972 üzenetére
Oké köszi amúgy kb mennyit tud le adni a táp a 4pin cpu csatlakozon keresztül?
-
Televan74
nagyúr
Eme táp nyugodtan megvásárolható? DEEPCOOL DA500-M
Egy A107850K apu mellé lenne.Egyenlőre vga nélkül.Ha nincs info róla az sem baj. Jövő hónapban úgy is veszek egyet,ha összejön a kisgépre a pénz.
Mindenbe beleugatok!!!
-
MMIX
addikt
válasz Potzee #75973 üzenetére
bQ-nak van egyágas/osztott ágas kapcsolója.
De legyen inkább Seasonic ebből a kettőből.
A be quiet! nem félpasszív hűtésű, ha ez számít valakinek. A Seasonic full moduláris is.
Az osztott ág biztonságosabb, de az egyágas mindig jobb, legenda nyerésre áll.
Németországban az egyágas erősebb tápok nem annyira népszerűek még. A be Quiet! elsődleges piaca Németország.[ Szerkesztve ]
-
marcus1
tag
Helló meg tudnátok mondani elég lenne az adatlapomon lévő táp ha le cserélném a proccim egy A10 7850k ra? Kisebb oc lenne dvga nélkül.
-
sixpak
nagyúr
válasz BomiBoogie #75964 üzenetére
& Televan: köszönöm a segítséget, ezek jó hírek.
Keresgéltem, és még egyet találtam.
Utolsó kérdés: Antec or Seasonic?https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Grózi
veterán
válasz Potzee #75958 üzenetére
Önmagában az Xfx-el nincs gond,csak az Xtr nem szerepelt túl fényesen az általam olvasott teszteken(hang terén,ha bekapcsol a venti akkor hangos-írták több helyen).
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Televan74
nagyúr
válasz sixpak #75963 üzenetére
Seasonic.ru oldalon találtam.Erős egy +12V ággal.Egy darabig el leszel vele.
Mindenbe beleugatok!!!
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz krisztian922 #75962 üzenetére
szia
elég lesz a táp -
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok.
Jelenleg egy FSP Aurum Gold 500W tápot használok, ami már 3 éve kiválóan szolgál, de mégis cserélni vagyok kénytelen, mivel már nagyon a határon mozog a gépem fogyasztása, köszönhetően egy VGA cserének (7950--R9 290).
Sok jót hallottam a Seasonic tápokról, viszont ahogy néztem, nem igazán az én pénztárcámnak találták ki őket.
Egy modellt mégis találtam ami nem olyan meredek árban van.
A kérdés, hogy érdemes-e ezt megvenni vagy keresgéljek máshol, esetleg rakjak még hozzá pénzt és komolyabbakat keressek?
A gépben egy R9 290 tri-X OC, i5 2500k, 2 HDD és két SSD van. Fontos lenne, hogy viszonylag hosszú csatlakozókkal rendelkezzen, mivel egy majdnem 60 cm magas házban lesz, de erre sehol nem térnek ki a tápok specifikációjában.
Köszönöm, előre is.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
krisztian922
tag
Hali,
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az aláírásomban szereplő gépemben jelenleg tökéletes fsp hexa 500w tápom elég lesz-e még ha a hd7850 1gb kicserélődik egy r9 280x-re?
Illetve ha esetleg nem, mit ajánlanátok helyette?
Asus m5a97 evo r2.0 - AMD fx 6300 - AMD HD7850 1gb - 2x4gb Kingston hyperx black 1600mhz - Cooler Master Hyper Evo 212
-
XaraX
addikt
(#75942)
Erre senki nem tud semmit?
Egy helyen láttam, hogy 21 Db, de már nem nagyon tudok hinni az ilyen leírásoknak.
A Seasonic kellően csendes, de lassan kellene egy kicsit nagyobb táp, ezért nézelődöm. -
slloyd
senior tag
Sziasztok!
Tápegység vásárlás előtt állok és 2 kiszemelt között nem tudok dönteni ebben kérnék segítséget.1: Seasonic s12II-620
2: FSP Everest 85 plus 700w ModularMindkettő új és 1 árban vannak...
Melyiket ajánlanátok minőség szempontjából?Egyenlőre i5+ Gigabyte gtx670 oc kell tekernie később i7+r9 290x-et..
Válaszotok előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
válasz Glaz-dozfhut #75953 üzenetére
Köszi,de ez az Xfx biztos nem befutó.
Potzee
Inkább kicsit túlméretezem és ha megint visszatérek a sötét oldalra(R9 290X) akkor se lesz gond.
Azt hiszem marad az RM.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
Grózi
veterán
válasz Potzee #75951 üzenetére
A Seasonic X650 szimpatikus,de az Rm 650 jóval olcsóbb(az 550-t keveslem).Több helyen írják az Rm szériánál a túlmelegedést is.Ha valakinek van itt ilyen(vagy volt) jelezhetné a tapasztalatait!!!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Potzee
addikt
Seasonic Platinum 660
30%-os terhelés (ill.25 C fok) alatt passzív, 50%-os terhelésig 16 dB zaj
olcsóbban Seasonic X 650, ez is hybrid estleg a Corsair RM szériájából pl. az 550PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Grózi
veterán
(#75933) Grózi
Erre valaki?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Potzee
addikt
válasz Televan74 #75946 üzenetére
Ha jól gondolom, akkor a két 12V-os ágon kb. 360W max 400W teljesítményt tud nyújtani.
Ha valóban Sirtec belsőre épül, én nyugodtan rábíznám a következő konfigot is, ha jól gondolom, nem fog 320-330W-tól többet enni full terhelés alatt.Köszi a tesztet!
Átfutottam, szerintem vállalható.[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz fityesz9 #75944 üzenetére
tomshardware szerint három OEM gyártóval is dolgoztak.
Sirtec, Channel Well és Elwin...
Ha a te tápodban valóban Sirtec belső van, akkor akár még maradhat is. Milyen pontos paraméterekkel bír? Osztottt ágas? 12V-os ág(ak) teljesítménye?PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
fityesz9
tag
válasz Potzee #75943 üzenetére
Hát nem egyszerű utánanézni. Televan fórumtárs jól írta a domaint is árulják már.
Itt a fórumon is pár éve volt pár hozzáértő, aki utánanézett, azokból szűrtem le, meg a beszállítói oldalakon.
A lényeg, hogy kétféle tápcsaládot" gyártottak, mint az enyém, a classic, szerintük olcsó és jó dologként, és tényleg olcsóak voltak ahogy látom, meg voltak az advance jelzésűek, profi használatra. (egyről van is prohardveres teszt.)
A "gagyibba" tették a sirtecet, az advanceban megint más belső van, bocs, elfelejtettem, nem nagyon értek ezekhez, de ha a fórumnál beírok keresőbe, hogy raptoxx pár éve egész jól utánanéztek.
Még ami érdemit találtam, hogy a 80%-tól azért elmaradnak, úgy 72-77% körül tudnak leadni.
(megfogalmazásom vicces, elnézést, "nagy szaki" vagyok...)Garrus, am I your dirty little secret?
-
XaraX
addikt
FSP Aurum S 700W (AS700)
Ez mennyire hangos vagy halk egy Seasonic s12II 520-hoz képest?
Valakinek esetleg van tapasztalata eme két táppal?[ Szerkesztve ]
-
fityesz9
tag
válasz Grave_444 #75937 üzenetére
Kösz megnéztem őket. Nagy nehezen én is utána néztem a Raptoxxnak, végül is tudását annyira nem húzták le, a legfőbb hátrányának azt írták h Sirtec belső van benne, az nem tudom mennyire hátrány, de persze egy hátha jó tápért nem kellene kockáztatni a procit, meg a vga-t.
Garrus, am I your dirty little secret?
-
Televan74
nagyúr
válasz fityesz9 #75932 üzenetére
Szar oem szerintem.600W 10.000 -ért? Ne nevettess már meg. 3770 + 970 mellé illik egy normális tápot beszerezni 25.000 környékén.
De ha kell neked mindenképp,akkor vinni fogja az egész rendszert(a kukába).Már a web címüket is árulják,annyira stabil cég volt.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Grózi
veterán
Elég rendesen húzott 4790K+Gtx 980+ssd+hdd+7 venti kombóhoz keresnék megbízható félpasszív tápot.
Ki mit ajánl?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
lawliet616
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék venni, eddig ez a tervezett konfig:
CPU: Intel i5 4570
Alaplap: Asrock H97 PRO4
RAM: CRUCIAL 1600/CL9/8GB/Kit
VGA: R9 280X v. HD 79703-4 évre terezem, nem akarok tuningolni és maximum a VGA lesz cserélve. Szeretnék minél olcsóbban egy jó tápot venni. Egy FSP Hexa+ 500W tápegységet néztem. Tudtok ajánlani olcsóbb/jobb opciót vagy maradjon ez?
-
fityesz9
tag
Helló mindenkinek!
Most a gépemben (i3-2120 és msi gtx 460) egy Raptoxx Classic 600W teljesít, elégedett vagyok vele.
A kérdésem az lenne, hogy processzor és vga csere lesz, i7-3770re és msi gtx 970 gaming 4gre, hogy ezeknek is elég-e még a tápom. Előre is köszönöm a válaszokat, és némileg késve, de BÚÉK!Garrus, am I your dirty little secret?
-
Potzee
addikt
válasz kocsisdavid5 #75925 üzenetére
Ez egy Delta beles cucc a régebbi Smart (GPS) szériából, bár osztott ágas és a max. teljesítmény csak 400W körül mozog, de elviszi a konfigodat.
-
Potzee
addikt
válasz Balathruin #75924 üzenetére
...ez egy szürke 450W-os Chieftec...
-
kocsisdavid5
aktív tag
válasz Balathruin #75924 üzenetére
Chieftec 450AA-101A
-
Balathruin
veterán
válasz kocsisdavid5 #75923 üzenetére
És típus
Nem egyfajta 450W van! -
kocsisdavid5
aktív tag
válasz Balathruin #75922 üzenetére
450 wattos chieftec
-
Balathruin
veterán
válasz kocsisdavid5 #75921 üzenetére
Pontosabb információk kellenének. Milyen táp (márka ÉS típus), milyen proci?
-
kocsisdavid5
aktív tag
Helló, egy 450 wattos táp elég egy négymagos procihoz és egy Asus hd7790-hez?
-
daw460
csendes tag
Egyelőre úgy állok, hogy most vennék VGA-t és a táp már megvan pár éve.
-
daw460
csendes tag
Elfelejtettem linkbe rakni De igen, arról van szó: LINK
Esetleg helyette milyen típus lenne az ajánlott?
[ Szerkesztve ]
-
daw460
csendes tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy Chieftec táp elvinne egy GTX 770-et? Ha nem lenne megfelelő, akkor tudnátok egyet ajánlani hozzá?Köszönöm!
I5-3450
8gb ram
1ssd, 1 winyó -
LLKobe
veterán
Üdv!
Na összeállt a komplett konfig, amihez tápot kell választanom:
- CPU: FX6300 alapon járatva
- Asrock 970 Extreme 3 lap
- MSI R7970 Lightning GHZ edition
- 8GB DDR3
- 120GB SSDEhhez választottam én egy THERMALTAKE BERLIN 630W (W0393RE) tápot. 12V-os ágon 45A, 540W leadására képes.
Ennek a tápnak elégnek kell lennie ugye?
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
tornas
őstag
válasz #25712384 #75910 üzenetére
Az a 3000 óra az a legnagyobb hőfokon értendő. Pl. ha 105-fokos a kondi, akkor azon. Fele akkora hőfokon, minimum 4-szer tovább bírja ami már 12 000 órát jelent. Szobahőfok körülin még tovább. Elvileg....
Gyakorlatban azonban sok minden befolyásolja a kondi élettartamát, még szobahőfokon is. Többek közt az RMS árama is. Mert minél nagyobb az RMS áram (magyarul minél jobban terheled a tápodat), annál inkább előbb púposodik fel egy adott hőfokon.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Heavyrain
őstag
Köszönöm az infókat. Akkor a tápot is cserélem!
-
Potzee
addikt
válasz Heavyrain #75904 üzenetére
Valójában a tápod a két 12V-os ágon max. 400-410W teljesítménnyel bír, szóval mindenképp megéri a csere. Elképzelhető, hogy az új procinak vagy az új VGA kártyának (a többi perifériával együtt) kevés lesz az osztott ág...gond, nem lesz, de valószínű, hogy elhasal a gép és lekapcsol.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Heavyrain #75898 üzenetére
CM Elite Power 600-ad van? Ha igen, akkor én a helyedben lecserélném egy FSP Raider 550-re.
(A Raider S annyiban tud többet, hogy az 80+ Silver, és nem 80+ Bronz)Szerk: Kb 12k, 12v-n annyi wattot tud leadni, mint egy FSP Hexa(+) 500, ami 13k. Szóval ezért is lecserélném, mert sok dolgot kispórolhattak belőle.
Olcsóbb tápok, amik jók lennének:
-Thermaltake Hamburg 530(a Sirtec beles a jó, [link])
-XFX Pro/TS 450(Ez a kettő kb ugyan az, a TS újabb. Seasonic belsősök.)[ Szerkesztve ]
-
Heavyrain
őstag
válasz Potzee #75903 üzenetére
Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM4-WB
Tudom,tápon nem szabad spórolni,de anno,amikor vettem,nem nagyon volt keret egy jobbra.BlackmMmDog: Mivel most működik a CM,nem szívesen adnék ki 19ezret új tápért.
A "nem a legjobb darab",pontosan mit jelent,mi a legrosszabb,ami történhet,ha továbbra is ezt használom majd az új VGA-val+processzorral. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Heavyrain #75898 üzenetére
elégnek elég a 600w sok is, 500is elég lenne
Cooler Master 600W Elite nem a legjobb darab
[FSP Raider 550]biztos elég lesz és marad is tartalék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest