Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vinrael
tag
köszi!
egy Chieftec CTG-450-80P 450W elbír az alábbi konfiggal?alaplap: ASUS P8P67 LE REV 3.0
processzor: Intel I5-2500K
memória: 4GB Kingmax DDR3 1333MHz
merevlemez: Samsung F3 500GB HD502HJ
videókártya:SAPPHIRE 11188-05-50G HD6950 2GB GDDR5 PCIE
gépház: Cooler Master Elite 330
hűtő: Arctic Cooling F12https://www.youtube.com/channel/UCGzkAM74dJ_Vo2r73Y1tv2Q
-
Jim-Y
veterán
válasz lorincmate #14894 üzenetére
XFX Core Edition 450W-ot is vehetsz, ez még jobb is egy hangyányival mint a GX450, csak sajna egy boltban lehet venni, mondjuk az megbízható ^^ üdv
-
Honzi
senior tag
-
lorincmate
tag
még valami gx 450W D3 találtam az jó vagy rossz?
sorry nem frissítettem az oldalt a D3 jó az E3 szar Ok ok
[ Szerkesztve ]
F4 modul
-
Fantomas80
tag
Igen erre akartam kilyukadni hogy azért nem 100% védelem a villámok ellen. De az olvadó biztosíték sem mert ha belegondolsz érintkezők közt mekkora a távolság max 1-2cm a villám meg hát kicsit több!
De amúgy az Enermax tápom nem tudom milyen beles ilyen feszültség csökkenésnél a monitor kikapcsolt a tv szintén meg a házimozi erősítő is. De gép ment tovább. Na ezt a gagyi tápok nem tudják. Hozzáteszem a másodperc töredéke volt csak.Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
lizRRR
őstag
válasz lorincmate #14885 üzenetére
Na nem is az volt a kérdés hogy hol van a "megszakító villám ellen" hanem arról h nem ajánlott az a táp , mert gyenge a bele... 12 V ága úgy szintén.
De mondom...vrzsy kollega is meg mondja , ha neked nem lenne elég az én szavam , az ővé már elég kell h legyen mert szaki
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
Vinrael
tag
üdv, a chieftec 450-500w os tápjai minőségiek?
https://www.youtube.com/channel/UCGzkAM74dJ_Vo2r73Y1tv2Q
-
lorincmate
tag
válasz lizRRR #14878 üzenetére
elmondom hogy a transzformátor telepeken van megszakító a villám ellen ez láthatod működésbe amikor a vihar alatt pislant egyet az izzó.
plusz a körzeti transzformátorokban is van de ez nem kapcsol vissza villám esetén.
a villany oszlopokon és a biztosíték szerény van biztosíték ami lekapcsol és a jobb fajta elosztókban is van a villám ellen olvadó biztosíték. úgyhogy én félek a villámoktól.F4 modul
-
lizRRR
őstag
válasz Fantomas80 #14883 üzenetére
Ez bolt függő leginkább pl.: Corsair tápokra álltalában 1-2-3 év garikat szóktak adni a kiskerek és utána jön még rá + 5 év gyártói év.
(#14883) Fantomas80 : Nem feltétlen a villam csapás... de pl egy kiadó esőben egy áram szünet se tesz neki jót
[ Szerkesztve ]
-
Fantomas80
tag
A CM GX550W elvileg ennek a dobozára is 5év garancia van írva ez csak mese? ( ezért is vettem meg akkor még nem tudtam a rossz hírét )
Vagy hogyan működik ez? Ahol vettem ott meg csak egy évet adtak rá még tavaly.Én meg állítom hogy szerintem akármilyen táp egy villámcsapást nem biztos hogy kitudja úgy védeni hogy az utánna lévő dolgok nem mennek szét erre nem szabadna alapozni hogy csak a táp megy tönkre. Mi van ha szar a földelés a házban vagy nincs is akkor mit csinál a táp a túlfesszel?
[ Szerkesztve ]
Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
lizRRR
őstag
Hát én még mindig azon az állás ponton vagyok , de ha nekem nem hiszed el akkor majd vrzsy kolléga is igazolni fogja az állításom
(#14876) lorincmate : Akkor viszont egy CM GX-450 illetve egy HEXA 400-ast.
(#14879) Fantomas80 : Nem is azt mondom h nem megy szét a táp , de legalább nem viszi magával a többi alkatrészt.
-
lorincmate
tag
válasz lizRRR #14878 üzenetére
nekem most csak 1 kártyám lesz csak úgy gondolom hogy bővítem majd 2év múlva így jó lenne valami táp ami vinné a 2db kártyát.
de lehet hogy most veszek valami 400W környéki tápot és akkor csak 2-3 év múlva veszek valami jobbat. hogy legyen SLide szerintem az utóbbi logikusabb.
most már csak egy 1 kártyás hoz keresek tápot.F4 modul
-
lizRRR
őstag
válasz lorincmate #14876 üzenetére
Na ez a táp amit jó messziről érdemes elkerülni.
A Belseje nagyon gyenge gagyi darab.
Egyáltalán mennyi a keret rá ?UI : Amúgy ha GTX 560 SLI-re telik akkor ne hogy a tápon sporólj !
Sokan sajnos ezzel ugy vannak h mindegy csak vigye..
A táp ami ellátja a rendszert árammal ha bele vág a villám akkor az ilyen GX-550 félék vinnék magukkal az egész rendszert.[ Szerkesztve ]
-
Najz
tag
+1 a gx450-re vagy ctg 500-80p és mind2 12k körül mozog
Lassan járj többet mész. Esőben a nyílt difi is sperr
-
lorincmate
tag
Egy olyan táp kellene ami elbír 2db gtx 560 Sli és egy i5 2500K tuning procit + még a többi?
ne legyen túl drága nem kell modulos.Én kinéztem egy tápot de ha erre rákötök 1 Vga-t akkor a két 6+2 Pines el is fogyott de a 2. VGA kiegészítő kábelnél
4 db molex kellene de csak 3db van. Valahogy meglehetne oldani hogy jó legyen? vagy alapból rossz ez a táp egy ilyen rendszerhez?F4 modul
-
vandalism
csendes tag
Sziasztok.
Egy i5 2500K es egy GTX460 parosnak jo lenne egy Corsair CX430 V2 ?
[link]
Koszonettel... -
MMIX
addikt
A jonnyguru.com fórumában felfedezték végre, hogy van olyan, hogy CWT GPA belső. (képek a fórumban)
Ez van a Chieftec iARENA tápokban. Lehetséges érdekes vélemények várhatóak.Vajon a Chieftec iARENA tápokban is Aishi kondenzátor van? Vagy Samxon?
Travis- "As for Aishi, it's a Chinese company. Their aluminum electrolytic capacitors are widely used in CFL lamps and consumer electronic devices. Among their customers are some bigger names such as Delta Electronics and AcBel. "
[ Szerkesztve ]
-
-
Findzs
addikt
erre valaki ?
a tápajánlóból nem derül ki melyik az amelyik tartósan halk, terhelés alatt is
[link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
salander
tag
Sziasztok! Tudnátok tápot javasolni? Intel Core i5 2500K [ez lehet hogy kisebb, nem tuningolható lesz], Ati Radeon 6870...
Ami nehezíti, hogy a gépben lenne 1 ODD, 1 SSD és 3-4 HDD [amennyit meg lehet oldani] úgy hogy az egyik viszonylag távol kerülhet a többitől. Van olyan elrendezésű, amin 3 kábelre vannak szétszervezve a SATA csatlakozók?
-
vzsryl
nagyúr
válasz mr_ricsi #14865 üzenetére
Nagyon úgy tűnik, hogy az egyik vinyóval csinált valamit. Van benne egy 80GB-os Maxtor, ami csak adattárolásra van.
Teljes méret: 76,3GB, Szabad terület: 51,4GB.
Sajátgép ezt látja, de ha belekattintok, nem lát semmit. Mindjárt ránézek HD sentinellel is.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
mr_ricsi
veterán
válasz vzsryl #14863 üzenetére
"Most került hozzám egy régi cerkás gép, ilyen táppal: Acorp LC-235ATX, TÜV: 22103. Ha ez segít nektek a további Acorp boncolgatásban"
E164554 = L&C Technology INC.
(A névleges teljesítmény harmada lehet rajta terhelésként + szerencséje volt a gazdájának, ézért működik még mindig.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
vzsryl
nagyúr
válasz mr_ricsi #14848 üzenetére
Most került hozzám egy régi cerkás gép, ilyen táppal: Acorp LC-235ATX, TÜV: 22103. Ha ez segít nektek a további Acorp boncolgatásban.
(#14854) gerzsol: Nagyon jó táp, még évekig megtartanám a helyedben.
(#14862) tom_77: A CTG-500-ason 6pin és 6+2pines van. Szerintem a Te 600-asodon is így kell legyen.
[ Szerkesztve ]
-
tom_77
tag
Sziasztok,
Most keszulok venni egy ilyen videokarit:
[Gigabyte GV-N570OC-13I]
es van egy ilyen tapom:
[CHIEFTEC CTG-600-80P]Ehhez akkor kell vennem majd egy ilyen csatlakozot meg:[DELOCK 82397 2*Molex=>8 tűs VGA tápkábel átalakító]
es 2 molexet is beledugnom?Bocs a kerdesert de mikor utoljara vettem gepet 15 eve, akkor meg nem voltak ilyenek
Koszi
-
Zealot80
tag
Ha a vidkartyanak 2 x 6 PIN kell es a tapomon 1db 6 Pin es 1db 6+2PIN van akkor az mukodokepes dolog?
-
-
gerzsol
aktív tag
Az lenne a kérdésem hogy egy
be-queit! STRAIGHT POWER E7 450W [link]
táp meg tud-e bírkózni egy
Gigabyte Radeon HD 6870 GV-R687SO-1GD [link]
videokártyával.Mellette jelenleg Core 2 Duo E8400, Intel DP35DP alaplap, 2x2GB DDR2 800Mhz Geil kit, 3db SATA vinyó, 1 SATA Otikai meghajtó van.
De rövid időn belül Core-i5 2500K-ra vagy AMD-re váltás lesz, hozzá illő alaplappal. és 2x4Gb DDR3 1600MhzKöszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
"Achme Corp-ról nem hallottam még soha se."
Évekkel ezelőtt megszűnt. (Vagy jogutód nélkül nevet váltott.)
[link]
[link]"Az első belinkelt képen a TÜV SÜD számra jött ki az L&C gyártmány."
Bocs, nem tudhattam, hogy a TÜV-öt nézted. Csak arra utaltam, hogy az LC típusszám nem jelenti automatikusan, hogy L&C gyártmány. (Egyébként a Deer talán az L&C-t is kivonta a forgalomból, legalábbis sehol nincs gyártói oldala.)"Ezt találtam:
Deer 250W ATX Power Supply - LC-250ATX
...E164554 =L&C TECHNOLOGY INC"Lehet, hogy az L&C keresztelkedett át Deer-re
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
JoceeHunt
őstag
válasz MuLLeL #14846 üzenetére
Nekem AX850-em van (múlt hét óta), nagyon elégedett vagyok eddig vele, csak bírkózok a 8 pines 12V-os alaplapi dugellójával. Corsair válaszolt hogy a kinézete ellenére csatlakoztatható az egyik 4pines amit nem mertem rányomni, mert más a kinézete (visszább találsz képeket), de a napokban megnézem tényleg stimmöl-e.
[ Szerkesztve ]
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
vzsryl
nagyúr
válasz MuLLeL #14844 üzenetére
Hatásfok. 80 Plus wiki.
Egy tápegység esetünkben a 230V-ot átalakítja 12V, 5V, 3,3V stb-re, és ez a folyamat veszteséggel jár. Ha 100W-ot kér a géped a táptól, és 100W leadásánál pont 80%-os a hatásfoka, akkor a konnektorban 100/0,8=125W-ot mérnél.Egyértelműen a Corsair. Minőségben, hatásfokban, zajszintben és jótállási időben a legjobb.
Az FSP Everest-ek és Epsilon-ok 500W felett nem ajánlottak, mert 500W-os elektronikára építkeznek.
A Thermaltake egy egész jó, 80+ Silver-es CWT belet kapott, de a Corsair jobb.
A CM is egész jó, Enhance beles, de az AX850 ennél is jobb.[ Szerkesztve ]
-
MuLLeL
csendes tag
válasz vzsryl #14843 üzenetére
Köszönöm!
Még 1et had kérdezzek.
A Silver Bronz Gold jelölések mire utalnak, ill. ezek közül melyiket választanád:Corsair PSU-850AX - 48k
FSP 1010W Everest - 43k
Thermaltake Tough Power XT TPX-875 - 41k
Cooler Master Silent Pro M1000W APFC - 45k -
vzsryl
nagyúr
válasz MuLLeL #14841 üzenetére
2db GTX580 már elég nagy étvággyal rendelkezik. Elég hozzá a 750W is, erős 12V-os ággal, de már érdemes ehhez 850W-osat nézni, mert ugye nem csak a VGA-k vannak a gépben.
AX:
-80+ Gold hatásfok
-teljesen moduláris
-Seasonic X szériás bélre épül
-20%-os terhelés alatt nem járatja a ventilátort
-jelenleg a Corsair csúcs-kategóriájaHX:
-hatásfoka változó, egészen a sima 80+-tól a Goldig
-moduláris, de a fő kábelek fixek, pl: 24pin, 8pin
-750W és afelett CWT belesek, az alatt Seasonic (A Seasonic jobb.)
-750 és 850W-os 80+ Gold hatásfokúTX:
-itt a sima 80+-tól a Silver-ig terjed a hatásfok
-fixkábeles
-a sima 750 és 850-es CWT beles, de a V2-es verziók már Seasonic belet kaptak
-a V2-esek mind 80+ Bronze-osakTXM:
-moduláris TX-ek
-CWT belesek
-80+ Bronze-osak
-CWT belesek(#14842) JoceeHunt: Semmi baj.
[ Szerkesztve ]
-
MuLLeL
csendes tag
válasz vzsryl #14834 üzenetére
>>(#14826) MuLLeL: Szia!
>>Mennyit szánsz rá?
>>CF/SLI-hez 600W és afelett ajánlott nézegetni. Válogass a Tápajánló >>táblázatból. Minden lényeges infó fel van tüntetve.Ezek meg tudnak hajtani 2db GTX 580-at?:
- Corsair PSU-750AX moduláris - 42k
- Corsair PSU-750HX moduláris - 36k
- FSP 750W Aurum PPA7501001 - 36kMi a különbség az AX és HX, ill. TX között?
[ Szerkesztve ]
-
-
djg
aktív tag
Szia Dyno.
Gondoltam megirom, hogy ma megvettem a beszelt Silent Storm 560-as tapot. Nagyon minosegi darab, csomagolas, megjelenes, kabelek, modularitas, minden tekintetben sugarzik a minoseg, latszik rajta, hogy jo dontes volt.
Egyedul a dokumentaciot hianyoltam, nagyon environmental protector volt, hogy mindossze egy papirlapot tett bele a gyarto a sajat honlapcimerol, hogy onnan toltse le az ember a manualt. Na de gep nelkul...? persze meg tudtam volna oldani, de a bekotese is nagyon egyszeru es egyertelmu volt, szoval semmi szukseg nem volt ra.
A gep a bekotes utan szepen indult, minden a regi rendben.
Koszonom meg1x a segitseget a dontesben!Egyebkent, ahogy szereltem ki a regit meg egyszer, utoljara megneztem es hat kulso alapjan az sem nyujt kevesbe minosegi benyomast. Persze az se volt az olcsobbak kozul valo anno, kb annyi volt mint ez, ha nem tobb. Igaz ez tenyleg eleg hype, uv reagans kabelharisnyak es csatlakozok, voros-kek szin. Vagany parasztvakito a tipusa hiper type R 580-as volt. Talan ennek is koszonheto, hogy a gep tobbi eleme nem ment tonkre? Gagyi tapnal elofordul, hogy viszi magaval a gepet is, nem?
Nem tudod esetleg, a kivancsisag kedveert, hogy ebben milyen belso volt? Honnan lehet ezeket tudni? Gyartoi honlap, ha epp kozzeteszik valahol, vagy van valami egyeb forras?Udv,
djg[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz mr_ricsi #14835 üzenetére
"És ha igaz, eredetileg a DTK-tól származik"
Erről jutott eszembe, remélem másoknak is érdekes.
CWT DSA koppintások kínai módra. Eredeti CWT DSA kép
Xingu (Segotep): Ez vagy eredeti CWT DSA, vagy még a feliratok és kondi matrica is másolva van.
PCCooler másolat.
Segotep Jin Xiang 500A verzió.
---------------------
más:
Azt írja a szerző, hogy a Thermaltake, Kínában egyes tápjaiban HKC beles tápokat árul.
[link][ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz mr_ricsi #14835 üzenetére
"E158036 a Achme Corp.-ot jelenti"
-Ezt dobja az UL oldala, de a TŰV SŰD száma a címkén nem létezik.
Achme Corp-ról nem hallottam még soha se.Az első belinkelt képen a TÜV SÜD számra jött ki az L&C gyártmány. Plusz a típusnév LC-****
[link] Ugyanúgy lehet gyártót keresni vele, mint az UL oldalával. Az első 4 szám látszik az ötödik egyenként be irkálva. TŰV 4323* *=6 (számok+Certificate number)
A Deer gyártmányok típusneve mutatja a felelőst.DR-***** =Deer
AL-***** =Allied
LC-***** =L&C
SL-***** =Solytech[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
"JNC a matrica a belső L&C"
A JNC-ben igazad van, ők fémipari cég, csak házakat gyártanak, a tápokat másoktól veszik, és címkézik.
Nem mintha annyira fontos lenne, de az LC-s típusszám nem jelenti automatikusan, hogy a belét az L&C Technology Inc készítette, mert ezt az egyszerű kapcsolást sok noname gyártó vette át. (És ha igaz, eredetileg a DTK-tól származik.)
Nézd meg ezt a képet! Látszik a gyártóazonosító, és az E158036 a Achme Corp.-ot jelenti.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
vzsryl
nagyúr
Ha nem emelsz feszt, de órajelet igen, akkor is nő a fogyasztás, bár az igaz, hogy akkor nem exponenciálisan.
(#14826) MuLLeL: Szia!
Mennyit szánsz rá?
CF/SLI-hez 600W és afelett ajánlott nézegetni. Válogass a Tápajánló táblázatból. Minden lényeges infó fel van tüntetve.(#14827) Möhe: GX450-ből csak Enhance beles van, tehát ajánlott. Egyébként D3-as. A gagyi Seventeam beles pedig E3-as.
(#14832) Zimmi91: Szia!
FSP Hexa 400W ~9k
Cooler Master GX450 ~12k (Sokkal több csatlakozó, magasabb hatásfok, halkabb, hosszabb kábelek és 5 év garancia.)(#14833) d@minator: Nem tudni pontosan, de minden bizonnyal gyengébb minőségű, mint a CX430/500/600-ban, pedig azokban is egy nagyon költséghatékony, kínai kondis bél van.
-
d@minator
addikt
válasz vzsryl #14772 üzenetére
Melyik CWT? Ami a Corsair CX-ben is van?
Mint írtam két táp kell. Egyik HIPRO a másiknak FSP 350APN jó volna de amelyik webshop-ban van Hipro abban nincs FSP de van iArena. Ha iArena lesz és érdekel valakit a belseje jelezzétek szívesen szétszedem és dobok 1-2 fotót. Ha nem érdekel is szétkapom. -
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
Most szeretnék új gépet venni és abba egy Asus 6850et szánok(mellette egy x4 955 és 2x4gb 1600as ddr3 ram lesz)
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen tápot vegyek hozzá?
(Lehetőleg olcsó legyen és megbízható!)Üdv : Zimmi
" Just remember Manchester is RED! "
-
MMIX
addikt
A Corsair CX400 golyós.
-----------------------
más:
Árlistákon feltűntek a moduláris Corsair TX tápok
550W 23.800Ft.
650W 26.000Ft.
750W 29.500Ft.
850W 33.500FtA Seasonic beles Antec Neo Eco 400C, 10 487Ft. +posta(3.000Ft.). A bolt nem népszerű. Más magyar boltot nem találtam.
Egyágas 80+.[ Szerkesztve ]
-
MuLLeL
csendes tag
Sziasztok,
Elolvastam a bevezetőt, de sajnos a listában nem bukkantam rá az engem érintő értékekre, ezért a következő konfighoz kérném a segítségeteket tápegység ügybében:
LAP: ASUS P8Z68-V PRO
CPU: i7-2600k (minimális tuning mellett)
RAM: Corsair Vengeance kit 2x4GB 1600Mhz
VGA: 1db HD5850
DISP: 22" Samsung (1680x1050)
+kisebb fogyasztók: SSD, 160GB HDD, 2TB HDD, DVD Comboa későbbiekben szeretnék 2 erősebb videókártyát SLI/Crossfire-be kötni, ha már ez a kártya nem tudna kiszolgálni. Ez lenne majdan az upgrade vmikor 1-2 év múlva.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:
MuLLeR[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Szerintetek melyiket vegyem egy kis fogyasztású konfighoz?
- Corsair CX400 használtam még 3 év garival: 9500 Ft
- CM GX450W újonnan: 12100 FtA különbségből pont kijönne egy Arctic Freezer 11 LP procihűtő, az unokahúgom régebbi gépébe lenne, Intel e2160 CPU, ATI HD4670 VGA, 2 HDD, 2GB RAM.
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz peti_s #14819 üzenetére
Van 2 db JNC-s Vargáné tápom. Az egyiket használom próbára: ha valaki hoz gépet, a Vargánéval szoktam kipróbálni...
A másik már ölt meg alaplapot, ami miatt kicsit bizalmatlan vagyok vele kapcsolatban. De ha éppen az akad a kezembe, akkor vele próbálok.
-
peti_s
addikt
válasz Petzval #14798 üzenetére
Ilyen volt a sulimban. Lett volna egy itthon nekem is, csak elcsórták közben. A feszültség értékek nem tudom mennyire voltak rendben, de tény h sokat bírtak. 8-9 évig napi 10 óra egész sok. Viszont, feltűnően könnyű volt, egy táphoz mérten könnyű arra gondolok. Egy ismerősömnek is ilyen hajtotta a Barton konfigját, az viszont kevesebbet volt használva, viszont nagyobb terhelés mellett, és volt vele rendesen baj. Feszültség úgy ugrált, mintha el akarná hitetni az emberrel hogy a mérőműszer a rossz, pedig nem. Jah, és érdekelne fotó a tápról, és a kondenzátorokról. Kíváncsi vagyok.
mr_ricsi: Tudok egy JNC tápot szerezni, kíváncsiságból nézzem meg h teljesít?
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Egy konkrét válasz kérnék az előzményekből kiindulva: kérdés , válasz , de maradt még kérdéses rész ,mert mi van ha mégis?.
köszönöm -
mr_ricsi
veterán
válasz Petzval #14815 üzenetére
"Natinal Semiconduktor alkatrészeket láttam többek között."
A dual komparátor IC-n kívül mi a másik National alkatrész, ami indokolja a többesszámot"Basszus azt elfelejtettem mondani hogy 2002-es gyártásű tápot néztem ami 5 évig ment és még jó."
2002 + 5 = 2007
Az elmúlt 4 évben mit csinált?Ez a szuper Acorp táp készülhetett akár a JNC-nél, ugyanott, ahol a magas minőségükről ismert Vargáné és Társa robbanós tápok is.
De nálad valószínűleg Codegen által összefabrikált lehet, ezért tetszik annyira.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Findzs
addikt
fsp 400w hexa mennyire halk ?
corsair cx400 -am van mindenki annyira dicsérte anno, hogy milyen jó és halk, hát ezt csak cáfolni tudom, terhelés alatt hangos, ismerősöm is ilyet vett neki is ugyanolyan, terhelés alatt felhangosodik, bár meg sem lepődöm rajta mert 0.33 as erős venti van benne
előtte 350w -os chieftecem volt, mindig halk volt terhelés alatt is, 4 évig használtam de aztán kevésnek bizonyult a 350w azért cseréltem le
szóval egy tényleg halk tápra lenne szükségem ami terhelés alatt is csendben és megbízhatóan teszi a dolgát
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
norbi0604
aktív tag
válasz mr_ricsi #14810 üzenetére
Leszoktam áramtalanítani a hosszabító kapcsolóján mikor hosszab távon nincs használva, csak egyszer azt vettem észre, hogy leáll a gép, és egy nagyon halk zúgás, sercegés hallatszik. Előszür azt hittem, hogy a hangfalból jön mert az is szokott zúgni kicsit, aztán vettem észre hogy a gép aljábol(táp) jön
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz Petzval #14798 üzenetére
"Épp délután kukkantottam bele egy 300W-os Acorpba meglepett hogy jól szerelt és jó alkatrészekből álló egységet láttam"
A megállapításoddal csak annyi a probléma, hogy a tudásod alapján nem vagy képes megítélni, hogy valami jól van-e szerelve, és mi a jó alkatrész.
Ha például rákérdeznék az Acorpban alkalmazott elkok márkájára, akkor a válaszban mellébeszélnél valamit az autós hi-fikben alkalmazott IC-k gyártóiról. Szerintem...
-
Atesz20
csendes tag
Hali!
Ezt a gépet raktam össze magamnak:
Lap: Asus M5A97
Proci: AMD PhenomII X4 955 Dobozos /3200Mhz/L2:2MB,L3:6MB/ Black E.
Proci hűtő: CoolerMaster Hyper TX3
Kari: Sapphire Radeon HD6770 1GB DDR5
Memória: Kingmax 4GB DDR3 1333Mhz KIT (2X2GB)Többi cucc adott,kérdésem az lenne h Chieftec 400 W-os (GPS400AA-101A) 3-4 éves táp elég lesz-e ennek a masinának? Főleg játékokra használnám.
Esetleg tudnék még rászánni 8-10ezret a tápra, mivel elég öregecske, mondjuk egy FSP Hexa 400W vagy egy FSP 400W 12cm fan 80 PLUS (60APN)-re gondoltam.Véleményetek? -
mr_ricsi
veterán
válasz norbi0604 #14809 üzenetére
"Hát én ennyire nem értek hozzá"
Ő sem ért hozzá nálad jobban, ne aggódj!Egyébként miért nem áramtalanítod a tápot és a monitort, amikor nem használod a gépet?
Ennek lenne egy csomó előnye, kezdve a néhány száz, néhány ezer Ft-os éves áramszámla megtakarítástól, a táp megnövő élettartamáig. És mivel le van választva a hálózatról, azidő alatt védett a hálózati túlfeszlökésektől is.[ Szerkesztve ]
-
JoceeHunt
őstag
válasz vzsryl #14799 üzenetére
Mind a kettő ugyanolyan. Az egyik 4 pinesük belemegy a másik nem, az ábrán láthatók a mintáik hogy milyen a műanyag öntése. Corsair-nak is írtam, eddig nem méltattak válaszra, de lehet én bénázok a kérdéssel az oldalukon.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
MMIX
addikt
-
-
hesszan
aktív tag
Sziasztok!
összetett a kérdés
1. Táp Gigabyte 460W SuperB GE-R460-V1 majdnem 3éves és szerintem meghalt. Nyaralás 1 hét alatt az elosztó piros kapcsolója off állásba volt. Azóta semmi, nem kapcsol be a gép. Megpróbáltam azt, hogy csak alaplap+proci+tápvan benne, procin kívül mindent kivettem/megmozgattam, soha semmilyen jelét nem adta h lenne benne delej. Sem szagot sem hangot sem áramot nem ad le. (annyit tudtam tenni, hogy egy régi P3-as gépre is rádugtam, ott a proci ventin mozgatott kb max fél centit) sajnos ezt visszafelé nem nem tudtam tesztelni, mert a p3ban lévő tápnak nincs 4tűs proci csatija, hogy legalább a gép túlélte-e (de mit?? le volt kapcsolva, monitor tv stb semminek semmi baja.).szóval tippeket kérek h szerintetek az állástól lehet-e baja a tápnak, és lehet-e hogy a gép többi részé is károsodott.
És milyen tápot vegyek egy P4 3.0 prescott, 2600xt AGP (PCI-E 6os áramcsati kell neki) 2 sata vinyó + pata + dvdíró, MSI i865 alaplap, 1gb ram -os gépnek. nem akarok sokat rákölteni, ez a gigabyte 460 tök jó volt. látom még mindig forgalmazzák 8-9 körül, de megtört a bizalom. (azt tudom hogy előtte valami nonane 300w táp volt, az kevés lett a gépnek amikor a videókártyát cseréltem)
pls ajánljatok valamit.
(nemrégen vettem egy másik gépbe Chieftec 500W CTG-500-80P -t, de ezt ebbe a gépbe drágának és feleslegesnek érzem)
Sungdurung
-
nappa
tag
köszönöm válaszaitokat!
és akkor esetleg ez a táp
ez elbirná? és megér ennyit? ha szabad ilyet kérdezni
Ha megkötöttük az üzletet és minden rendben ment, kérlek adj egy pirosat!*** nappa felhasználónak 35 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! De amúgy 42 :D***Postára garit NEM vállalok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Delta Force (2024)
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GTA: San Andreas
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest