- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
balzs79
csendes tag
válasz
razor03 #180807 üzenetére
Ha ekkora a para, akkor szerintem bármelyik iPhone-t megveheted, ami még kapja a rendszeres biztonsági frissítéseket (de inkább iPhone 12-t vagy újabb készülékeket néznék, vagy ha megfelel, akkor SE 2022 is jó ... az belefér a keretedbe). DE, ahogy a másik fórumban is jelezték cseréld le az összes jelszavadat, otthoni router jelszót is és nem árt új google fiókot sem létrehozni, a régit kukázni (ezeket ne a telefonodon keresztül intézd). Ja és ne költöztess át semmit a régi telefonodról.
Ha ez sem oldja meg a problémádat, akkor azért gyanakodj arra, hogy nem a telefonodon keresztül történik a követés és/vagy Te engedélyezel, hibázol valamiben...minden csalás, visszaélés esetében ez utóbbi szokott bebizonyosodni. -
-
Stauffenberg
nagyúr
-
balzs79
csendes tag
válasz
razor03 #180771 üzenetére
Szerintem hívd fel a forgalmazót és kérdezd meg, hogy hogyan működik, mielőtt beruházol egy új telefonra. Gyanítom, hogy egy gyári beállítás és minden törlése elég. Ne legyen roorolt a telefon és csak azt telepítsd és engedélyezz, amiben megbízol. A leírás alapján szerintem ezt az alkalmazást telepíteni kell a lehallgatandó telefonra (ezt is vállalják díj ellenében) és utána képes szép csendben dolgozni a hattérben.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
razor03 #180761 üzenetére
Szia!
Az jutott eszembe, hogy talán jobban megfelelne a kérdésed számára az Android szakmai topik: [link]
Érdekességként mellé teszem, hogy pont most fut ott egy beszélgetési szál, ami szintén lehallgatással kapcsolatos.
Szerintem ott (is) fogsz kapni érdemi segítséget, ötleteket. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
razor03 #180765 üzenetére
Szerintem egyszerűen rossz topikban vagy és azt kéred az itteniektől, hogy vakon tapogatózzanak, senki nem tudja milyen biztonsági kihívás ellen kell védekezned, de mondjuk meg neked, hogy mit vegyél. Amúgy valóban vannak webshopok, amik "kémszoftvereket" árulnak, de ezek jellemzően céges felhasználóknak szánt eszközök a céges telefonok felügyeletére és nem települnek csak úgy maguktól.
De térjünk vissza a lényegre: Az egy jó sorvezető, hogy a Huawei P9 Lite egy 7 éves telefon és a Wikipedia szerint Android 7.0 volt az utolsó frissítés rá. Csak szólok, hogy Android 13-nál járunk és a mai telefonoknál már alap, hogy főverzió frissítéstől függetlenül havonta/kéthavonta adnak ki biztonsági frissítéseket. A telefonod alighanem biztonsági szempontból olyan, mint árvíz ellen sajtreszelővel védekezni.
Ha az nagyobb biztonságérzetet ad, vegyél iPhone-t, de az a platform is elég csábító célpont azok körében, akik kártékony kódokat írnak. De a legtöbb esetben (és ez iOS és Android esetén is igaz), kell a felhasználói input ahhoz, hogy a kód le tudjon futni (pl: fertőzött melléklet megnyitása, fertőzött kódot leküldő linkre kattintás, stb).
Hallani bőven szoftverekről, amik a felhasználó tudta nélkül települnek, de ezeket nem webshopokban árulják, hanem kormányzati szervek vásárolják.
-
Laslow
senior tag
válasz
razor03 #180763 üzenetére
Az nem elég, hogy a telefon gyári visszaállítása (és esetleg a memóriakártya külső eszközzel történő alapos formázása) után kizárólag megbízható appokat telepítesz a készülékre, és még véletlenül sem kattintasz ilyen-olyan e-mail linkekre? A kémprogram valahogy fel kell kerüljön a telefonodra a kémkedéshez.
Abban én nem hiszek, hogy a Samsung eszközein ne működne ugyanúgy egy ilyen felügyeleti/spy szoftver.
iPhone zártabb, de azért arra is folyton jönnek a biztonsági frissítések. Ha valaki távolról Androidra feltesz egy ilyen appot a telefonodra, szerintem iPhone-ra is felteszi az almás változatot.
Én nem hiszem, hogy vérprofi hacker lenne az ismerősöd, inkább csak valamilyen gyermekfelügyeleti alkalmazást rakott valahogy a telefonodra (főleg, hogy azt mondod, legálisan beszerezhető), viszont ennek telepítését azért elég jó eséllyel meg lehet akadályozni ha nem fér hozzá fizikailag a készülékedhez, és nem kattintgatsz mindenféle gyanús linkekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Asztalos klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- OpenWRT topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest