- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Aktív témák
-
vati
senior tag
MOD: az 500-as cerkán egy 3-4 éves disztribnek el kellene futnia. Win-ből inkább 98SE, ez még egy 300-as celeronon is elment nálam. Igaz, a netes védelem problémás.
''xp van fent most a gépen, de egyfolytában szarozik''
1. 500-as cerka + 128MB tényleg nem ideális xp-hez. De ilyen konfigon egy linuxos KDE/Gnome környezet se fog hasítani.
2. ''folyamatosan újra kell indítani:'' vagy hozzáértő módon feltelepíteni, bekonfigelni, esetleg rossz vasat kivenni jó vasat berakni. Nekem 200 órákat megy az XP folyamatosan, logon/logoff nélkül csak kilockolva ha kell, néha egyidőben 10-20 combosabb alkalmazást futattva, DB szerver mellett... fagyni sose láttam. (de a W2K-t, és az NT4-et sem)Performancia gondok akkor kezdődnek -akkor is elsősorban taszk váltáskor- ha a RAM méretét megközelítő memóriát esznek az alkalmazások, dehát ez nem csoda.
Vírust se tapasztaltam 10 éve, csak messziről láttam: ha épp szólt a tűzfal/kémirtó hogy valami be akar jönni gépre, vagy gyanús dolgok vannak egy weboldalon/letöltött dologban. Ez sem win-függő, hanem user-függő
...az XP is egy oprendszer és érteni kell hozzá, különben megszivat. Aki ismeri, sokmindent kihozhat belőle. Unixnál nem így van?
ON:
Milyen linux disztribbel + melyik GUI-val célszerű próbálkozni a köv. elvárásrendszer mellett?
XPhez mérhető komfort, ne kelljen alap beállításokkal szarakodni, alapfunkciók spontán és stabilan menjenek, pl: DVD írás, PnP digit masinák USB2-n / FireWire-n (kamera, nyomtató, scanner, digit. fényképezőgép) stabilan, magyar karakterek I/O, MS Office-kompatibilis irodai sw-csomag, különösen word, excel, és egy normális programozói editor (vi, emacs fanok kíméljenek) az irodai cuccokhoz stabil magyarítások, haladó szintű képfeldolgozó max. fél gigás képekig, normális videovágás, átkódolás, dvd-authoring menjen. Az adott GUI-hoz egy VB-szerű RAD fejlesztőkörnyezet jó lenne. WMWare v5 stabilan fusson. Legyen GUI-ból jól konfigelhető -Kerio, ZoneAlarm szintű- tűzfal sw. Általában mindent lehessen GUIból konfigelni, ne kelljen text formában konfig fájl hegyeket hókuszpókolni, nekem erre nincs időm és energiám. Unixot userként láttam jó régen, nagyjából tudom mi hol van a fs-ben, de abszolút nem érdekel a parancssori buherálás feelingje. 10 éve még volt rá időm, most nincs.
- UHU: Mindebből mi fér bele egy ilyen kis disztribbe? Mennyire frissek a csomagjai a ''nagyokhoz'' képest? Másfél éve próbáltam az 1.0 (vagy 1.1?) magasságában: miután fél nap szívás után sem sikerült DVD-t írni vele, hanyagoltam a későbbiekben.
- Suse9.3: ígéretesen indult, de miután megzakkant az X a billentyűzet nyelv telepítéskori magyarra állítása után (először ment, legközelebb nem volt ''r'' betűm már a login ablakban sem, majd nem állt fel többé az X) már ehhez sincs türelmem. Ennyire alap dolognak működnie kellene konfig fájl hegesztés nélkül is - gondolom én.
- Régen kipróbáltam a RedHat 5.2, 6.0-t de az rég volt.
- a többi disztribet egyátalán nem ismerem. Melyikkel érdemes még próbálkozni?
Gnome vs KDE: mi az, amit a Gnome tud, és a KDE nem tudja?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest