- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
vati
senior tag
MOD: az 500-as cerkán egy 3-4 éves disztribnek el kellene futnia. Win-ből inkább 98SE, ez még egy 300-as celeronon is elment nálam. Igaz, a netes védelem problémás.
''xp van fent most a gépen, de egyfolytában szarozik''
1. 500-as cerka + 128MB tényleg nem ideális xp-hez. De ilyen konfigon egy linuxos KDE/Gnome környezet se fog hasítani.
2. ''folyamatosan újra kell indítani:'' vagy hozzáértő módon feltelepíteni, bekonfigelni, esetleg rossz vasat kivenni jó vasat berakni. Nekem 200 órákat megy az XP folyamatosan, logon/logoff nélkül csak kilockolva ha kell, néha egyidőben 10-20 combosabb alkalmazást futattva, DB szerver mellett... fagyni sose láttam. (de a W2K-t, és az NT4-et sem)Performancia gondok akkor kezdődnek -akkor is elsősorban taszk váltáskor- ha a RAM méretét megközelítő memóriát esznek az alkalmazások, dehát ez nem csoda.
Vírust se tapasztaltam 10 éve, csak messziről láttam: ha épp szólt a tűzfal/kémirtó hogy valami be akar jönni gépre, vagy gyanús dolgok vannak egy weboldalon/letöltött dologban. Ez sem win-függő, hanem user-függő
...az XP is egy oprendszer és érteni kell hozzá, különben megszivat. Aki ismeri, sokmindent kihozhat belőle. Unixnál nem így van?
ON:
Milyen linux disztribbel + melyik GUI-val célszerű próbálkozni a köv. elvárásrendszer mellett?
XPhez mérhető komfort, ne kelljen alap beállításokkal szarakodni, alapfunkciók spontán és stabilan menjenek, pl: DVD írás, PnP digit masinák USB2-n / FireWire-n (kamera, nyomtató, scanner, digit. fényképezőgép) stabilan, magyar karakterek I/O, MS Office-kompatibilis irodai sw-csomag, különösen word, excel, és egy normális programozói editor (vi, emacs fanok kíméljenek) az irodai cuccokhoz stabil magyarítások, haladó szintű képfeldolgozó max. fél gigás képekig, normális videovágás, átkódolás, dvd-authoring menjen. Az adott GUI-hoz egy VB-szerű RAD fejlesztőkörnyezet jó lenne. WMWare v5 stabilan fusson. Legyen GUI-ból jól konfigelhető -Kerio, ZoneAlarm szintű- tűzfal sw. Általában mindent lehessen GUIból konfigelni, ne kelljen text formában konfig fájl hegyeket hókuszpókolni, nekem erre nincs időm és energiám. Unixot userként láttam jó régen, nagyjából tudom mi hol van a fs-ben, de abszolút nem érdekel a parancssori buherálás feelingje. 10 éve még volt rá időm, most nincs.
- UHU: Mindebből mi fér bele egy ilyen kis disztribbe? Mennyire frissek a csomagjai a ''nagyokhoz'' képest? Másfél éve próbáltam az 1.0 (vagy 1.1?) magasságában: miután fél nap szívás után sem sikerült DVD-t írni vele, hanyagoltam a későbbiekben.
- Suse9.3: ígéretesen indult, de miután megzakkant az X a billentyűzet nyelv telepítéskori magyarra állítása után (először ment, legközelebb nem volt ''r'' betűm már a login ablakban sem, majd nem állt fel többé az X) már ehhez sincs türelmem. Ennyire alap dolognak működnie kellene konfig fájl hegesztés nélkül is - gondolom én.
- Régen kipróbáltam a RedHat 5.2, 6.0-t de az rég volt.
- a többi disztribet egyátalán nem ismerem. Melyikkel érdemes még próbálkozni?
Gnome vs KDE: mi az, amit a Gnome tud, és a KDE nem tudja?
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
Minumumra levettem a grafikai beállításokat, legújabb antispyxp-vel kiszedtem belőle mindent, ami nem kell, egyébként semmit. SP1-es professional változatról van szó. Meg kapott egy kerio tűzfalat, de más tényleg semmi. Igaz, én 24 óránál tovább sosem használom újraindítás nélkül, de általában csak 10-12 órát megy egyfolytában. Lassulást nem nagyon, vagy csak minimálisat tapasztalok. Linuxxal annyi volt a gondom annak idején, amikor kipróbáltam, hogy összekuszálta a partíciós táblákat. És azért azt se felejtsük el, hogy a legújabb linuxoknak is kell azért némi erőforrás... de egy próbát megér bármelyik linux
-
Hequila
őstag
Nem akarom a topicot átalakítani Windows topiccá, de:
Én 233-as, 64 MB-os gépre tettem fel win xp-t, és in is csak letöltésre használom a gépet. Eddig tökéletesen megy, és nem kell keresgetnem p2p klienseket, sztem ha nem szeretnél a linuxxal bajlódni, akkor nálad is felmehet az xp... na meg persze egy tűzfal. De Te tudod...
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xbox Series X|S
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest