- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #22484 üzenetére
Igazad van, de a Safe Banking is kikerülhető. Jó, hogy elszeparált környezetben van a böngésző, de kikerülhető és lopható az adat amit begépelsz.
Amit kedvelek az a BD Av Plus. Jó termék lett. Nálam hasít mint állat.
-
válasz
King Unique #22481 üzenetére
Igaz nem nekem írtad a választ, de beszállnék én is:
Az MS az operációs rendszere mellé ad egy korrekt védelmet. Azért, mert nem pakolja tele mindenféle haszontalan fícsörrel a termékét mint más gyártók (amik egyébiránt a legtöbb esetben marketingfogás, de nem ad erősebb védelmet), attól még nem értéktelen termék. A tesztek, a számomra nem mondanak semmit sem. Pontosan azért, mert nem a valóságot közlik, bármennyire is a hivatalosság mögé bújnak a készítői.
Egy biztos, hogy tapasztalatlan, buta user ellen egyik AV termék sem ad jó védelmet. 100%-os védelem nem volt és nem is lesz. Én jó féléve meguntam a 3rd party vírusvédelmek lassítását és a sok problémát amik vele voltak. A magam részéről ésszel használom a gépem és ha ezt más is betartaná, akkor jóval kevesebb lenne a vírusos gépek száma. Hülyeség ellen egy Av sem véd.Korábban lett linkelve egy videó itt, hogy sok AV kijátszható és átverhető, illetve a plusz fícsörök nem adnak plusz védelmet. Ez egy Netakadémiás videó volt. Részemről egyetértettem az emberrel aki készítette, függetlenül attól, hogy a példája nem volt tulzó, mivel ha ő ki tudta játszani a vírusvédelmet és meg tudta buktatni, akkor más is meg tudja. Az, hogy nem feltétlen életszerű a dolog, nem jelent semmit.
Még egy utolsó dolog:
Ott van a Kaspersky cég, aki iszonyat jó védelmet gyárt. Azonban évről évre egy bugos szart ad ki, ami nem elég, hogy szarul van megcsinálva és talán a 220.-ik peccs megoldja a hibákat, fogja a gépet. Nekik, nem azt kéne csak marketingelni, hogy milyen extra védelmeik vannak, hanem végre kisebb igényű, és lájtosabb a program az erős védelem mellett. Elnézem Jevgenyij Kaspersky írásait a facebook-on és az a véleményem, hogy a faszi szarik már a termékébe és megbolondult. Szóval, nekem ez nem jött be. Így lemondtam róla. És nem vesztettem semmit.
-
micafighter
nagyúr
válasz
King Unique #22481 üzenetére
Aki követi a topicot szerintem tudja mire gondoltam. Nem akarom nagyon részletezni, mert pár oldallal visszább részletezve van a dolog, de nagyvonalakban annyi a lényeg hogy itt a topicban az összes nagy koponya egyetért abban hogy rossz irányba fejleszt a legtöbb virusirtó cég, az egyre több védelmi modul hozzáadásával. (én is egyet értek velük, de én nem vagyok nagy koponya
) az a probléma, hogy eddig adatbázis alapján kerestek, ez volt az alap, ez lett megszokva. Ez egy darabig jól is működött, de most már olyan ütemben jönnek új vírusok, és annyi féle variáns, hogy adatbázisnak lehetetlen vele lépést tartani. Szerintem az egész "vírusvédelem" témát más szemszögből kell már megközelíteni, mint pár évvel ezelőtt.
-
válasz
King Unique #22475 üzenetére
Szerintem eléggé beszédes az, hogy sosem használtam Defendert/MSE-t mert, ahogyan említed is, nem egy top kategória. A lényeg ez esetben ott van, hogy aki rendeltetésszerűen használja a gépét, és nincsen kedve bonyolult védelmi megoldásokkal foglalkozni, annak elég lehet. Kíváncsi vagyok, hogy a következő generációs Defender/MSE milyen újításokat hozd majd be védelem terén. Bármi is lesz, a security cégek nem fognak neki örülni...
-
micafighter
nagyúr
válasz
King Unique #22475 üzenetére
Nekem az az érzésem, a microsoft is tisztában van azzal, hogy a legtöbb vírusírtó zsákutcába halad hosszú távon, ezért átmenetileg csinált egy ilyen fapados védelmet, közben pedig próbálják a problémát a gyökerénél elkapni, és a wp 8-ban debütáltak az új elképzeléseik. Ha ezt a pcben is meg tudnák valósítani, igen nagy előrelépés lenne
-
válasz
King Unique #22473 üzenetére
Folyamatosan fejlődik a Defender, még akkor is, ha ez még nem ér fel a konkurenciáig. Ésszel történő géphasználat esetén + Script blokkoló, elegendő lehet, pláne egy CFW társaságában...
-
válasz
King Unique #22379 üzenetére
Szinte biztos, hogy nem lett akkora változás. Nortonnál több a marketing mint a valódi fejlesztés. Lényeg, hogy csillogjon az a GUI.
-
törölt tag
válasz
King Unique #22379 üzenetére
Hát a 2014-est letesztelitek vele, és kiderül
-
májkiy
tag
válasz
King Unique #22365 üzenetére
Igazából mindegy. Két gépen avira, az enyémen most Comodo IS. De biztos, hogy nem a vírusírtó, vagy a tűzfal zavar be. Mert a modem lámpáin látszik, hogy nincs net. Meg már telefonáltunk be szolgáltatóhoz, és akkor valamit csináltak és kijavítottak (egy időre). Javasoltak már átállást kábelnetre is. Egyszer még modemet is jöttek nekünk cserélni. De az se segített sokáig. Nemrég anyám átdugta a régi modere a hálózatot, és úgy lett net. Ma visszadugta az újra, és úgy lett. Szóval jó kérdés, hogy mitől nincs net! De nem a tűzfal, vagy vírusírtó miatt szerintem.
-
májkiy
tag
válasz
King Unique #22359 üzenetére
Nekünk is cisnál ilyet a net. ADSL-ünk van. Vagy az elavult (elvileg 2 mbit-re tervezték a hálózatot), vagy a modem túl régi, vagy a szolgáltató a hibás. Még nekünk se derült ki, hogy mi a baj. És nem csak a wifi-n csökken a net sebessége.
-
válasz
King Unique #22359 üzenetére
Nem lenne szabad-nekem KIS 2013 megy,de semmi gond se a vonalas nettel sem a mobillal.Alapon megy.
-
májkiy
tag
válasz
King Unique #22270 üzenetére
Hát tervezem már újrarakni a windows-t. Mintha már kezdenek vele bajok lenni. Majd kiderül, hogy utána is lesz-e baj a comodo-val. Ha nem, akkor nem annak a hibája volt.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
King Unique #22205 üzenetére
Néhány multis játékban az istenért nem tudtak a szerveremre felcsatlakozni a barátok, hiába próbáltunk bármit, órákig szenvedtünk vele, de nem tudtuk megoldani, hogy ennyire ne védjen le minden szart. A másik pedig, hogy egy idő után beszart tőle a Windows Installer szolgáltatás és .msi-ből nem tudtam telepíteni semmit. Itt lett elegem belőle.
(#22203) blattida: Persze, nyilván olyan.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
King Unique #21517 üzenetére
Egyébként amióta feltelepítettem, pl. mkvmerge programmal nem enged az asztalra menteni..
-
Visormail
addikt
válasz
King Unique #21513 üzenetére
Én mindenhez a comodo tűzfalat használom, nekem nincs vele semmi bajom. (Mármint amihez nincs, amikor Norton IS, Avira IS, AVG IS, Fsecure IS volt fent akkor a sajátjukat használtam azokkal se volt bajom.)
-
Bjørgersson
félisten
válasz
King Unique #21515 üzenetére
Hátha a végleges változat megjelenésééig összeraknak egy hibátlan verziót.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
King Unique #21495 üzenetére
Na ezzel a registry trükkel már működik rendesen. A Kioszk nálam már csak azért sem indul, mert a Dragont meg a GeekBuddyt én nem telepítettem fel, a Dragonra pedig szüksége van hozzá.
Köszönöm a segítséged!
-
Bjørgersson
félisten
válasz
King Unique #21495 üzenetére
Már most el sem indul.
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #21440 üzenetére
Az elmúlt 1 hónapban 1-szer találkoztam vele,más problémával nem találkoztam még. Bár az is igaz, hogy eléggé kímélt rendszer.
Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #21435 üzenetére
Én is. Először a böngésző fagyott, majd mikor megnéztem a feladatkezelőben, hogy mi van az is megakadt. Kinyomtam a gépet és következő indításkor az engine B error fogadott. Bár ez az üzenet múltkor egy áramszünet utáni újraindításnál is előjött.
Üdv netpeti98
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #21435 üzenetére
Igen.
-
AmigaFan
aktív tag
válasz
King Unique #21381 üzenetére
Adatbázis update után dobta fel eddig mindkétszer a hibaüzit a műveletközpont! A frissítéssel lehet valami bibi sajna.
-
válasz
King Unique #21160 üzenetére
Lehet frissíteni.
(#21161) csicso82: és régió függő, pl. USA kulcs nem jó EU-ban és fordítva meg külön van Ázsia is. Ennek érdemes utána nézni ha nagyon egzotikus helyekről akarjuk venni.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #21160 üzenetére
Szerintem, ha veszel egy KIS licencet vagy bármilyen más liszenszet akkor ameddig tart az aktiválástól számítva azaz fél év egy év addig - gondolom - mindig lehet a legújabb verzióra frissíteni. A licence időfüggő és nem verziófüggő.
-
Kezdő Balázs
tag
válasz
King Unique #21067 üzenetére
Amit javasoltál cache törlés/reset all mappákon belül is törölnöm kellett+adtál linkeket az nagyon jó volt,közben rájöttem,hogy mitől/kitől kaptam ezt a virust az áruházból letötltöttem a start w8-at (ja de ott figyelmeztetnek,hogy csak saját felelőségre töltsem le )és a webcake virus mellé még (gratisba)kaptam egy my backup programot is,de szerencsére ez utóbbit gyorsan letudtam törölnia gépemről. még egyszer köszönöm a segítséged.
-
Kezdő Balázs
tag
válasz
King Unique #21065 üzenetére
Szia!
Ez sikerült yeeee
hálásan köszönöm szépen
Mindenkinek további szép estét. -
válasz
King Unique #21043 üzenetére
Köszönöm a választ. Azt hittem, hogy automatikusan nyitja meg, ahogy bírom a sima böngészőbe az adott címet, mint a Kasperskynél.
-
szabeska
addikt
válasz
King Unique #20946 üzenetére
Bar jogos, igen, a gyors reagalasuaknak mar volt idejuk javitani.
-
micafighter
nagyúr
válasz
King Unique #20946 üzenetére
nem, az emsisoft anti malwaret csak azért tettem fel hogy teszteljem, de még nem volt rá időm, ezért felraktam és kikapcsoltam minden funkcióját. A gépen meg egyébként BD AV + comodo fw fut valamint a malwarebytes pro. ez a hármas fut már pár hete, és nem akadtak eddig össze. Nem tudom milyen szerepet tud betőlteni egy emsi anti malware, még nem mélyedtem el a dologban, de igen sokat kéne nyujtania hogy lecseréljem a fentebb emlitett triumvirátust
(#20947) TFSi : nem láttam nála jobb árat, 3gép 1évre 15$-re jön ki. igen versenyképes ár szerintem. énis azzal szemezgetek
de lehet hogy kihagyom, a BDIS 1éves promó miatt.
-
micafighter
nagyúr
válasz
King Unique #20943 üzenetére
én most próbálgatom az Emsi Anti Malware 8at. Kikapcsoltam minden beállítását, mivel bitdefender av, comodo fw, és malwarebytes pro együtt futnak minden komponensel, nem akartam hogy emsi bekavarjon. de minden igyekezetem ellenére elindul a rendszerrel együtt, és rendszerinduláskor felkocog 150MBre is a memóriahasználata. CPUra nem emlékszem. Utána lejjebb megy a memória, de ott csücsül a háttérben most is. Ismétlem minden lehetséges funkcióját kikapcsoltam. Ezt leszámítva tetszik
de lehet nem sok értelme van kínlódni vele ha mbam pro szépen fut
-
szabeska
addikt
válasz
King Unique #20943 üzenetére
nyilván fagy rajta, hiszen még ki sem jött a 8.1, csak a RP, mit vártok?
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #20930 üzenetére
Ez érdekes kérdés, de tegyük fel van egy vírusírtó a gépeden, bármi új el akar indulni - on demand - vizsgálja azaz akár mi indítjuk akár automatikusan indulna valami egyből rá kellen cuppania és ha károsnak érzékeli vagy ismeretlennek akkor ezt jelzi és felajánl lehetőségeket törlés stb. , akár egy CD lemezt tettél be - ha van még ilyen
- vagy egy pendrájvot.
-
micafighter
nagyúr
válasz
King Unique #20930 üzenetére
emsit nem tudom, de az általad felsoroltakon kívül kasperskynél biztos hogy van rá lehetőség, mérethatár megadásával együtt, és úgy emlékszem avast free is tudja, de ebben nem vagyok már biztos.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #20899 üzenetére
1. Lehetőség
Ugyanazt csinálom mint ő csak nem txt-ből nézem mert tudom honnan szedi a mintát . Egy adott oldalról bemásolja a linkeket egy txt fájlba.
Megjegyzés: txt-ben lévő linkes tesztek csalókák is lehetnek hiszen előre megnézi mit lép a vírusirtó s csak olyan linkeket rak bele amelyet blokkolni fog , ezáltal az adott terméket kiválónak tekinthető a néző befolyásolva.
2. Lehetőség
Előre letöltöm a fájlokat egy mappába majd a friss adatbázissal végzek rajta egy on demand scant s majd ezután a maradék mintát futtatom . Végezetül egy MBAM kereséssel zárul a dolog . -
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #20897 üzenetére
Itt egy teszt:[link]
Jó a felismerése és még futtatni se hagyta a maradékot.Üdv netpeti98
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #20892 üzenetére
Én nem fogok csinálni ,mert nincs értelme . Youtube-on keresgess pár videót aztán ha használni akarod próbáld ki .
* Ugyanabból a forrásból szerzem be a mintákat mint winsevenholic . Youtube-on számos videója van tehát fölösleges a külön munka . -
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #20892 üzenetére
Meg vagyok vele elégedve, a rendszert se terheli jobban a Defender-nél, csak a boot lett egy kicsit lassabb.
Egyedüli problémám volt vele, hogy az egyik Java alapú programom szerverét blokkolta, úgy is, hogy nem autopilot-ban volt:[link], de ez a probléma magától megoldódott (gondolom frissítették a fehér listát)
Remélem, hogy a végleges 8.1-re a G Data is előáll a frissítéssel.Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #20889 üzenetére
Én védelmi szoftvert nem raknék fel kompatibilitási módban.
Attól, hogy látszólag probléma mentesen megy még nem biztos, hogy minden tökéletes. Akkor már inkább raknék fel olyan programot amivel nincs probléma.
Üdv netpeti98
-
lck
senior tag
válasz
King Unique #20872 üzenetére
Jó még: Bitdefender free és F-secure Client Security is kompatibilis módban telepítve.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #20872 üzenetére
+ Webroot , Emsisoft
(#20873) RaPiDsHaRe
Lehet erősen fogok fogalmazni de mindegy mi megy rá "felelőtlen" user ellen nincs védelem . 1-2 nap alatt 100% ,hogy fertőzött lesz a gép . -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #20685 üzenetére
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #20623 üzenetére
-
blattida
nagyúr
válasz
King Unique #20560 üzenetére
Nem kis bátorságra vall ilyet kijelenteni 48 db minta alapján...
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #20557 üzenetére
-
micafighter
nagyúr
válasz
King Unique #20552 üzenetére
nem változott a gdata rendszerhasználata amikor elkezdet növelni a rendszerhasználatot? nem feltétlen fog egyébként csökkeni, lehet ugyanannyi marad a rendszerhasználata, akkor ez csak annyit jelentene hogy nem annyira "intelligens" az idle scanje. nem ismerem sajnos a gdatát, úgyhogy nem tudom megmondani mi nála a "normális" viselkedés. a beállításokat érdemes tüzetesen átnézni, hátha van olyan funkció ami figyeli a rendszerhasználatot és annak mértékében növeli/csökkenti az idlescan rendszerhasználatát. meg persze interneten is utána lehet nézni hogyan is müködik pontosan a funkció
-
micafighter
nagyúr
válasz
King Unique #20549 üzenetére
a gdatát nem ismerem, de nem biztos hogy annyira izgulni kell az alapjáratos procihasználat miatt, mert több virusírtóban is van olyan funkció hogy automatikusan keres, és általában minnél kisebb a rendszerhasználat, annál nagyobb erőforrást használ fel a keresésre, ergo minél kevesebb dolog fut a háttérben, a vírusirtó annál többet használ. a bitdefenderben autscan a neve (antivirus fül alatt ki lehet kapcsolni) és az antivirus fülön belül az on-access scan alatt lehet állítgatni.
ki lehet esetleg próbálni, hogy ha alapjáratról indulva elkezdesz megnyitni néhány alkalmazást (növeled a rendszer terhelését) akkor gdata rendszerhasználata hogy változik. elvileg csökkennie kell, és ha csökken akkor nincs miért aggódni
-
micafighter
nagyúr
válasz
King Unique #20527 üzenetére
Szerintem az on-access scan-el lesz a gond, lehet belefut egy nagyobb zip fájlba azért pörög fel. Mindenesetre az Antivirus beállításainak az első lapján (Shield fül) érdemes szétnézni. Ha állítasz a csuszkán (on-access) a custom-ra (egyéni) majd modify-ra (módosítás) kattintva látod hogy mi változott a csuszka állításával, és személyre is tudod szabni a dolgokat.
-
blattida
nagyúr
válasz
King Unique #20478 üzenetére
Jó a cav, de pusztán adatbázis alapján egy hajszállal jobb a bdav.
Engem ez így nem izgat, mivel egyre kevésbé számít az adatbázis, hiszen az újabbnál újabb kártevők miatt a kiegészítő védelmi megoldások (különféle viselkedés-elemzők, virtualizálás, felhő, visszaállító funkciók, stb) kezdik átvenni a fontosságot az adatbázisoktól.
A cis addig jó az átlagos felhasználóknak, míg nem párosul a viselkedésük aktív torrentezéssel és gondolkodás nélküli klikkelgetéssel, mert abban az esetben vagy kikapcsolják a védelmét vagy mindent engedélyeznek, hacsak nincs olyan hozzáértő valaki, aki mondjuk beállítja nekik a cis-t, majd aktiválja a jelszavas védelmet, ami azt eredményezi, hogy nem tudnak majd nekik megfelelően torrentezni, telepítgetni, crackelni, stb.
Illetve a bitdefender av eltávolításban is jobb egy kicsit, bár a cav is sokat javult ezen a téren, tehát egy agyonfertőzött gép esetén a bdav jobb lehet, mint a cav, viszont, ha a cis-t nézzük, akkor egy kicsit változik a kép a killswitch miatt, ami szintén már része a cis-nek.
Az viszont biztos, hogy a bitdefender mellett könnyebb lehet a felhasználó élete...ezért nem lehet egyértelműen megválaszolni a kérdésed, akkor könnyebb lenne, ha tudnánk, hogy kinek kellene...például a nyugdíjas józsi néni elvileg jobban járna a bitdefenderrel... -
blattida
nagyúr
válasz
King Unique #20456 üzenetére
Az exploit alapú fenyegetések és kártevők ellen nyújt védelmet, elsősorban a drive by letöltések blokkolásán keresztül.
Böngészők, java, office, pdf olvasók, média lejátszók, stb-k állnak a védelme alatt.Casioooo
Ha az asztalon nem találsz hozzá parancsikont, akkor keress rá a programok között, ha megtalálod, akkor indítsd el a saját eltávolítóját, ha nem találod vagy nem sikerül, akkor a ccleaner takarítása segíthet, esetleg valamelyik ingyenes eltávolító program, például az iobit uninstaller, vagy, ha 32 bites az op rendszered, akkor a revo ingyenes változata is megoldás lehet. -
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #20427 üzenetére
Winsevenholic anno készített egy videót, hogy hogy konfigurálta be őket:[link]
A lényeg a videóból, hogy kivételek közzé rakni őket és azokat a funkciókat ami mindkettő szoftverben megtalálhatóak, csak az egyikben szabad bekapcsolni.Üdv netpeti98
-
Qasam
aktív tag
válasz
King Unique #20427 üzenetére
Én használtam még a 7-est CFW-el és semmi gond nem volt vele. Azt nem tudom, hogy az új verziók megférnek-e egymással.
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #20413 üzenetére
Rendszerfolyamat. De előfordult már, hogy egy vírus rendszerfolyamatnak álcázta. Gyakori példa erre az svchost.exe.
Üdv netpeti98
-
Dhampir
félisten
válasz
King Unique #20386 üzenetére
Köszönöm szépen, nagyon hasznos a válaszod!
Való igaz, nagyon karcsú a gép, nem hasít, de azért eldöcög.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #20362 üzenetére
A minta ( VT link): [link]
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #20316 üzenetére
Mondjuk azért csak 1-2 teszt alapján nem érdemes váltogatni a termékeket.
Üdv netpeti98
-
BenJoe80
senior tag
válasz
King Unique #20305 üzenetére
Az lesz. Mármint ha sikerül a "vírus elméletet" teljesen kizárni. Most egy hétig nem telepítek semmilyen Windows frissítést és ha minden marad a régiben, akkor azt hiszem kizárhatjuk a "vírus elméletet".
Én a Windowst mindig úgy rakom újra, hogy formázom a partíciót. Víruskeresést futtattam:
- Avast
- AVG
- Malwarebytes
- Spybot
- Kaspersky Rescue Disk
- AVG Rescue Diskprogramokkal - semmi. Jelenleg (de máskor is mindig) Avast van fenn. Az operációs rendszer (halkan megjegyezve) nem eredeti.
Nem vagyok nagy ász számítástechnikából, de nekem van egy olyan gyanúm, hogy lehet, hogy a .NET keretrendszer szórakozik. Talán egy frissítése, vagy ilyesmi. A következők miatt gyanítom:
- éltem meg már olyat még XP-vel, hogy frissen telepített gépre felraktam a Norton Ghost 9-et (ez alapból telepítette a .NET 2.0 Framework-t, ami után a következő indításnál a Windows el se indult. Leszedtem a Norton Ghost-t és ment minden prímán. Régebbi alaplapú gépek valahogy nem tolerálták a .NET 2.0 keretrendszert
- a gépemen jelenleg a Norton Ghost 15 van fenn, az is dolgozik a keretrendszerrel (hogy milyen verziójú azt most nem tudom) de miután felraktam a Windowst működött (csináltam is egy "alap" biztonsági mentést). Most már nem működik/működött a visszaállításig
- a legutóbbi (értsd mai) Windows frissítések között frissültek a .NET 3.5 és 4.0-ás keretrendszerek is
De ez csak "okoskodás" biztosat majd később. Mindenesetre köszönöm az ötleteket és segítségeket!
-
Visormail
addikt
válasz
King Unique #20217 üzenetére
Nálam Win 8on a forticlient villogtatta, de most a bitdefender free-nél nincs ilyen gond.
-
válasz
King Unique #20217 üzenetére
Nem kicsit, pláne, hogy elvileg már javítva van a gond...
Mondjuk ettől még le nem cserélném a BD-t. Vagy BD, vagy KIS...
-
válasz
King Unique #20215 üzenetére
A műveletközpont hibajelzését a legújabb build-del elméletileg javították, gyakorlatilag nálam is előjön néha W8 Security-vel, hibajavítás ide vagy oda... Ha nem tetszik kapcsold ki az ilyetén műv. központi üzeneteket, vagy indítsd újra a gépet. Én ezt szoktam, ha unom a félretájékoztatást.
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #20199 üzenetére
A Comodo-ban rakd kivételek közé az MBAM-ot, és az MBAM-ban is rakd a kivételek közé a Comodo-t.
Üdv netpeti98
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #20194 üzenetére
Majd meglátod idővel próbálgasd először a komplett IS-t aztán ha nem jön be lehet másról is beszélni..
(#20195) Visormail
Várj holnapig . -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #20075 üzenetére
1. Bitdefender
2. Kaspersky
3. Trustport
4. G Data
5. F-Secure
6. Avira
7. Avast
8. ESET
9. AVG
10. WebrootSorrend személyenként változhat .
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
King Unique #20037 üzenetére
Igazad van, de most nem akarok ezért hétfőig nem netezni, mert a Chip így megcsúszott az újság kiadásával, remélem ezt te is megérted, és mivel már "A nagy Vírusirtó topic" a fórum címe így szerintem ez simán belefér, pláne, hogy pm-ben kértem és nem nyilvánosan.
-
BigManus
addikt
válasz
King Unique #20032 üzenetére
Comodo az egyik legjobb, de érteni kell hozzá.
-
BigManus
addikt
válasz
King Unique #20025 üzenetére
Ha jól működik, minek cserélnéd le?
Mindegyik programnak megvannak a gyenge pontjai és az erősségei.
Sok dologtól függ egy program teljesítése, de ha nincs vele konkrét gond, ne cseréld le. -
BigManus
addikt
válasz
King Unique #20020 üzenetére
Szia!
Bőven elég rá az ESET.
-
sun35
csendes tag
válasz
King Unique #19665 üzenetére
Sziasztok. Véleményt szeretnék a kingsoft free antivirusról. Mennyire érdemes megtartani, vagy talán cseréljem másra? Köszönöm.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #19609 üzenetére
Sajnos nem mert holnap be kell mennem suliba és azután nem érek rá .
-
Akos96
senior tag
válasz
King Unique #19570 üzenetére
Hát... a Google már mindent kikémlelhetett rólam eddig, amit akart, maradhat a Chrome.
Adblockot eddig is használtam, ScriptSafe-et kipróbálom.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #19387 üzenetére
Azt nem tudod ,hogy a PCW a továbbiakban is add kulcsokat G-Datahoz vagy csak 1x alkalom ?
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #19387 üzenetére
ESET-nél jobban fogja akasztani a gépet de annyi nyugtasson nagyobb biztonságban leszel , igaz a biztonság fogalma alatt a felhasználó is kulcsfontosságú .
-
BigManus
addikt
válasz
King Unique #19313 üzenetére
Kiegészíteném egy lényeges dologgal.
- Korlátozott hozzáférésű fiók alól való géphasználat.
-
válasz
King Unique #19306 üzenetére
"Tehát ha böngészőben van adblock, noscript, egy jobb vírusírtó, + UAC is be van kapcsolva, akkor leginkább már csak user error lehet a gyenge láncszem."
Ez kb így van. Kiegészíteném még azzal, hogy minden rendszerkomponens frissítve legyen (OS, böngésző, bővítmények). Nekem így néz ki, és még úgy is nyugodtan alszom, hogy a nejem jópár oldalon engedélyezte a javascriptet.
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #19304 üzenetére
100%-os védelem nincs. Ha jól értem el kell indulnia a Java applet-nek a böngészőben, ami letiltott vagy manuális Java indítás esetén nem történik meg. A másik, hogy UAC mellett a registry módosításnál kérdez az UAC, hacsak nem valami hibát használ ki.
Üdv netpeti98
-
blattida
nagyúr
válasz
King Unique #19245 üzenetére
A Pure védelmi szempontból semmivel sem több, mint az IS, csak a kiegészítő szolgáltatások szempontjából áll jobban.
Gaberking
Adatbázis alapján a BD, proaktív szempontból viszont a Kaspersky a jobb, egyébként pedig ki kell próbálni és amelyik jobban beválik, azt kell használni. -
Gaberking
senior tag
válasz
King Unique #19245 üzenetére
3-3 gépes licenszek
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #19111 üzenetére
Igen csak én kaptam,köszi . Nem ilyen téren tanulok hanem környezetvédelem-vízgazdálkodási technikus vagyok/leszek , aztán mérnök .
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #19105 üzenetére
Érdemes? Ilyen kérdésre válaszolni szubjektív , kinek mi a véleményre róla . Mindenestre ha a Kaspersky probléma mentesen fut , nem érdemes váltani . Annyiban különbözik az F-Securetől ,hogy részletesebb beállítási lehetőségei vannak ,további információt a G-Dataról a hivatalos oldalukon megtalálsz , Windows 8 kompatibilis .
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #19103 üzenetére
Észrevehetően ( 30%)-al kevésbé terheli a rendszert , gyors bootolás;scan .
PC Tools security portfolio to be retired on May 18, 2013
Symantec will retire the PC Tools Security portfolio (PC Tools Internet Security, Spyware Doctor and Spyware Doctor with Antivirus) on May 18, 2013.
This activity will not impact PC Tools Utilities products. We are retiring the PC Tools Security portfolio as we focus on streamlining our product range to provide fewer, better solutions for our customers. As an alternative to your PC Tools Security solution, Symantec recommends the award-winning, new Norton Internet Security. It provides you with powerful internet protection, no matter where you go or what you do online – and we have special offers available to our existing PC Tools Security customers.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #19093 üzenetére
Egyáltalán nem lassít ,2014 verzióknál - 30% gépterhelés érzékelhető .
-
Qasam
aktív tag
válasz
King Unique #19087 üzenetére
Szia! Jó, hogy említed ezt a Yontoo nevű valamit. Két napja arra értem haza, hogy a Kaspersky bőszen küzd valamivel (Fejlett vírusmentesítés újraindítással stb.), 17 kártevő detektálva. Feleségemnél volt az említett laptop és a "mindenre rákattintok" dologból lett a baj. 10 db. hülyeség programot töltött le a Yontoo. Ezután a Firefox minden megnyitás után kiírta, hogy gyanús adatforgalmat észlel. Nem vacakoltam vele újraraktam a gépet és vége lett a történetnek. Szóval érdemes vigyázni vele! Üdv
-
micafighter
nagyúr
válasz
King Unique #19037 üzenetére
Szerintem törölhetöek. Pure szintű védelmet nem találsz szerintem free-ben, bár attol függ mennyi funkciót használtál belőle. A védelmet le lehet váltani egy av+firewallal (ingyenes av az avast, avg, firewall pedig comodo vagy zonealarm) a password managert meg helyettesitheted lastpassal (ingyenes azis)
-
L7wy
őstag
válasz
King Unique #19037 üzenetére
Comodoból 2 nap múlva jön elvileg egy jobb verzió, azt én megvárnám.
-
szaki26a
aktív tag
válasz
King Unique #17780 üzenetére
Combofixet probald a http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/
A forumon kaphatsz segitseget a log alapjan.
Ez is segithet
http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ -
szaki26a
aktív tag
válasz
King Unique #17780 üzenetére
Veletlen ketszer ment
-
szaki26a
aktív tag
válasz
King Unique #17754 üzenetére
Boven eleg a win 7 tuzfala. Biztonsagi szempontbol egy se tud tobbet nala. Win defendert en kikapcsolom mert erezhetoen megfogja a gepet foleg az i/o muveletek 80 seces kesleltetese nagyon sok.
-
albiosz
őstag
válasz
King Unique #17311 üzenetére
Igen. én is kivettem az auto indítást, nehogy összeakadjanak.
14 nap után magától átáll a free verzióra? -
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #17244 üzenetére
Az eltávolító programot arra értem hogy ha mondjuk felkerül az F-Secure vagy ESET, de valamiért nem vagyok vele elégedett akkor az uninstall-t elég elvégezni a program saját uninstall programjával vagy érdemes visszatölteni egy korábbi az AV telepítése előtti lemezképet? Régebben olvastam hogy az 1 rendszertelepítés/1 AV ajánlott, új AV előtt érdemes tiszta lappal kezdeni.
Igen az a születési év.Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
válasz
King Unique #17242 üzenetére
Lehet még az ESET szóba jöhet váltáskor, csak erről sajnos sok negatív kritikát hallottam. Bár jól beállítva lehet más a helyzet.
Mielőtt bármit is kipróbálok élesben érdemes teljes rendszermentést csinálni ha nem jönne be az új védelem vagy elég a saját eltávolító programja?Szerk.: Amúgy nem járkálok veszélyes helyekre, jelenleg warez program sincs gépen és semmi furcsaságot nem tapasztaltam, ami vírusra utalna. Az MBAM gyors keresés pedig naponta lefut.
Üdv netpeti98
-
dokee78
félisten
válasz
King Unique #17210 üzenetére
Jó lenne az F-secure,de nem tudok kódot hozzá,nem veszem a chipet régóta.
-
bb0t
őstag
válasz
King Unique #17123 üzenetére
Én se akartam tovább bajlódni vele, meg talán valóban túl nagy az erőforrás igénye egy régebbi géphez, így lecseréltem én is. Most úgy néz ki jó minden, de kiderült közben, hogy a sweetiam is cseszekedett. -.-' Nem baj ez az eset még inkább elvitte az ismerősömet új gép vásárlás irányába, amire már hónapok óta próbálom rávenni.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #17090 üzenetére
Konkréten a futtatható állományt töltöm le (.exe) , maga a fertőzést .
"Kingsoft 0/100 o.o "
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
King Unique #17088 üzenetére
"Csúnya" oldalon található linkekből.
Összegyűjtöm , víruskeresést indítok a mappán ,kihagyott mintákat futtatom , malwarebytes eredményt felrakom ide. -
Qasam
aktív tag
válasz
King Unique #17030 üzenetére
Igen, valóban első helyen hozták az F-Secure-t, bár a cikkben azért megemlítik, hogy a védelmet illetően a Bitdefender azért jobban szerepelt. Az egyéb tulajdonságokat összesítve lett első az F-Secure. Mindenesetre nem vitás, hogy mindketten a legjobbak között vannak.
-
@matthew@
őstag
válasz
King Unique #17030 üzenetére
ESET-et sosem kedveltem, de gépterhelés szempontjából ha jól tudom jól van optimalizálva.
R a y: Arról én is hallottam h Win8-on jól megy, bár ott is akadt 1-2 probléma pár helyen, de kevesebb mint régen. Én is beruháztam Win8-ra bár csak azért mert jó ára volt, majd ha az lesz fent a gépen, akkor a BD-t ki fogom próbálni
-
@matthew@
őstag
válasz
King Unique #17028 üzenetére
Tudtommal az is jó védelem, bár a "top" az a BDIS, KIS tesztek alapján. Én mind a 3-at próbáltam, de BD 3 nap után távozott, FSIS 2 napig bírta, KIS 1 évig, az első 2 nagyon lefogta nálam a rendszert, meg BD néha ki is kapcsolt, ami 2012-es verzió bug volt, az F-Secure meg csak fogta a gépet. KIS meg 1 év barátság után hagyott cserben és lefagyasztotta a gépet indításnál, de ilyennel meg még egy fórumon sem találkoztam h másnál előfordult volna. Úgyhogy a FSIS is jó védelem
-
Qasam
aktív tag
válasz
King Unique #17012 üzenetére
Szia! Nem minden modulja frissül naponta, mint ahogyan a Nod-nak sem. Az pedig, hogy nem ugrik rá mindenre azért van állítólag, mert az F-Secure politikája szerint az a vírus amelyik fut. Ezt a kérdést már én is feltettem itt a topicban ezt a választ kaptam rá. Használom én is pár hónapja egyik gépemen és szerintem az egyik legjobb a piacon. Üdv
-
válasz
King Unique #16973 üzenetére
Alapos, ma már nem kell mindenből külön programot keresni.
-
válasz
King Unique #16971 üzenetére
Nem üti.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
King Unique #16940 üzenetére
Kösz a választ, már csak az az egy kérdés, hogy a sima F-Secure Antivirus is ad-e védelmet a böngészőnek is vagy azt csak az Internet Security verziója adja? itt egy összehasonlító táblázat a 2 verzióról, ez alapján(én legalábbis úgy veszem ki), hogy a sima antivírus verzió nem védi a böngészőt, erről ki mit tud? Ezt is csak azért kérdezem, mert ha a böngészőt csak az internet security verzió védi akkor mindenképp azt tenném fel és a tűzfal+antispam+szülői felügyelet funkciókat kikapcsolnám rajta, de ha a sima antivirus verziója is védi a böngészőt akkor csak azt tenném fel mert akkor azon nem kéne semmit kikapcsolni.
Itt van akkor az f-secure weboldalán lévő összehasonlító táblázat:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali fotós kérdések órája
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Raspberry Pi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest