Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Aktív témák
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj
üzenetére
Azért nem szeretik sokan az avast 5-öt, mert még mindig iszonyat módon bugos, rengeteg probléma jön elő nála, bár az igaz, hogy ezek a hibák a free-t érintik a legkevésbé.
Nézd meg milyen gyakran adnak ki belőle újabb verziókat, melyek "csak" hibajavításokat tartalmaznak. -
12-es csaj
senior tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Mások mást tapasztalnak...
Mondjuk, én is csak mástól hallottam, hogy fogja a gépet, mert egy minimális (de tényleg minimális) géplassulásra nem gondolnám, hogy a vírusirtó miatt van; és arra sem, hogy 200 kilobittel kevesebb az amúgy is kevés, 2 megás netem. Továbbá még azt se rónám fel a vírusirtónak, hogy lassú a net, mert szerintem nélküle se száguldana. DE!! Őrült sok helyen hallom, hogy az avast! lassít. Például itt is, ha visszaolvasol, topiktárs tapasztalt némi gyorsulást, mikor leszedte.
És egyébként biztos a keresés miatt van, vagy nem tudom (na ennyire MESSZE SE értek hozzá
), mert a 10-30 mega közti memóriafogyasztás még kevesebb (pl. 768 Mb) RAM-nál se lehet gond önmagában (legalább is nem hiszem), illetve a procit is kicsit eszi csak (nálam van, hogy 0%, pedig olykor sokáig forog az ikon).Mondjuk én leváltani nem akarom, mert megszoktam, megszerettem, nem akarok váltani. NÁLAM akkora gyorsulás azért nem következne be. <Csak azért nem értem, itt miért nem szeretik. A felismerési aránya miatt?>
Ha már (illetve még mindig
) lassítás: Az AVG 9-es is eszi a procit, tehát lassít? A 8.5 másfél hónap alatt csigát változtatott az akkor még viszonylag gyenge gépemből. -
Stephan89
aktív tag
Szia!
Az F-Securet használtam egy ideig. Rosszat különösebben nem mondhatok róla, nyugodt szívvel ajánlom. Az új kártevőket mindig elsőként kapta el, amik itt a fórumon be voltak linkelve. Egy dolog végett nem vettem meg, az ára miatt.
Nortont nem próbáltam mostanában, de azt mondják, nagyon jóra sikeredett. Az ára ennek is elég húzós.
Kettő közül én az F-Securet ajánlom. Olcsóbb, bár nem sokkal, de a hatékonysága kiváló.
Üdv.
-
R0b
csendes tag
Sziasztok! Hosszas próbálgatás után két IS-t találtam ami megfelelőnek tűnik számomra: az F-Secure és a Norton. Melyiket lenne érdemesebb feltenni?
-
Imi1981
veterán
válasz
blattida
üzenetére
Köszi szépen így már oké 300-at ért el !Amúgy egyből kérdezte hogy a homokozóba futtatja e és igenre nyomtam,azt jól tettem vagy homokozón kívül kellet volna a tesztet lefuttatni?De ez az eredmény már magáért beszél köszönöm szépen.

Amúgy nem volt sem a tűzfal szabályok sem a defense+ szabályok sem a megbízható fájlok közt a clt.exe és proaktív módban volt.
-
blattida
nagyúr
válasz
Imi1981
üzenetére
Tehát, ha jól értem: a defense+ és a tűzfal szabályai között a clt.exe nem szerepel és a megbízható fájlok között sincs és proaktív módban ér el a teszten 40 pontot?

Akkor vagy valahol mégis csak szerepel, vagy valami nem kóser nálad...

Végső megoldásként itt a saját konfigom.
-
McKane
senior tag
akit esetleg érdekel:
Hogyan éld túl a közösségi életet
[link] -
Imi1981
veterán
válasz
blattida
üzenetére
Mármint a tesztnél ugye?Csak a teszt program elindulását engedélyezem utána tiltanám tesztfolyamat közben ha kérdezne de nem kérdez!Mást mindent kérdez pl:uttorent ,hp ,mozilla ,system stb.De a teszt közben nem kérdez semmit pedig direkt frissen telepítettem a comodót hogy mindent újra engedélyezni keljen.Outpostal minden simán ment csakhát az meg mindig bezavar az emsisoftnak.De tetszene a comodo is ha be tudnám úgy állítani hogy jó legyen .De gondolom 40 pont a saját tesztjén nem jó főleg hogy láttam hogy valakinek 330-at ért el.Én örülnék ha annyit elérne mint az outpost nálam vagyis 290-et.De ez nem akar!Tudom hogy nálam van a hiba csak nem tudom mi!

-
blattida
nagyúr
válasz
Imi1981
üzenetére
Ugye a feldobott kérdéseket tiltod?
Mert azt kell.eurolac
Előfordulhat, hogy némely konfigokat lassít, de nekem a régebbi verziókkal sem volt ilyen tapasztalatom, amit egyedül észrevettem, hogy egymagos gépeken az mse frissítésekor be tud lassulni a rendszer, de nem brutális módon, a legfrissebb verzióban pedig tovább csökkentették az mse erőforrás igényét.
Ettől függetlenül természetesen nem fog, sajnos, minden felhasználó gépén probléma nélkül futni, csakúgy, mint a többi védelmi program.

-
Imi1981
veterán
Ehez a comodo-hoz nagyon béna vagyok!Most leszedtem majd újratelepítettem maximum defense+ ra állítottam praktív konfiguráción van a tűzfal egyedi házirenden a defense +paranoiás módban és a lesk test-en még mindig 40 pontot ér el!!!!Nem tudna nekem valaki feltölteni egy jó beállítás mentést valahova mert már idegbajt kapok.

-
eurolac
senior tag
válasz
blattida
üzenetére
Kedves blattida!
"Az mse erőforrásigénye minimális, szinte észre sem lehet venni."
Ez most vajon az új motornak köszönhető? (Goodspeed topicktárs cikkében olvastam az új motorról)
Csak azért kérdezem, mert nálam az összes free vírusirtó közül sajnos az mse fogta a legjobban a rendszert. Még az avg9 free is barátibb volt nála.
Vagy két hónappal ezelőtt egy barátom Acer laptopjára is feltettem, mert az Avira free nem frissített rendesen - manuális frissítéssel természetesen nem oldotta meg a hölgy - de azt is rendesen megfogta az mse.A mostani új motor ennyivel jobb lenne??
-
törölt tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Azt nem néztem mivel sokszor nem olvasom el az aláírásokat. sry...
De az álláspontom tartom bár a szakik szerint minden gép más.
-
McKane
senior tag
amugy hogy halad az a vírus-tesztelgetős weboldal?
-
huskydog17
addikt
-
válasz
w.miki
üzenetére
Hali!
Az MSE telepítéskor ellenőrzi az OS eredetiségét, ha nem találja annak, akkor nem települ.
Bővebben: GoodSpeed írása
Fire.
-
w.miki
veterán
szóval az mse nem olyan rossz, annak ellenére, hogy MS?
most ezen, és a comodon gondolkodommi történik akkor, ha véletlenül nem teljesen legális az xp? akkor is mehet az mse?
ez persze csak hipotetikus elmélkedés -
w.miki
veterán
és ha csak 1et lehetne választani, olyat, amit nagymamák is tudnak kezelni, és gyors, akkor mi marad?
-
w.miki
veterán
Azt kérdezném, hogy melyik a legjobb ingyenes vírusirtó...?
ami a legkevesebb erőforrást eszi.
Egy régebbi Celeron800-as gépre kellene XP SP3 alá. Az biztos, hogy nem az AVAST, mert az nagyon lefogta, igaz alapból sem gyors a gép.
De akkor mi?Tehát a kérdésem: melyik a legkevesebb erőforrást evő, még hasznos virusírtó.
(Meg, hogy mivel lehet turbozni egy lassú gépet) -
-
Narxis
nagyúr
válasz
pethYeti
üzenetére
Én azt nem értem, hogy ha egy antivírus olyan jó akkor miért nem merik bedobni a nagyobb tesztekbe(av-comparatives, VB), ez most független a Comodo-tól mert Pandáék és Sunbelték is nagyon visszakoztak.
Lehet nem érteni egyet a teszteléssel, de az, hogy meg sem próbálják teszteltetni a szoftverüket, mindennél többet árul el az adott cégről...
-
törölt tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Passz de tényleg nem takarózásként de nem csak én vettem észre....
pedig ez volt a kedvencem. Gondolom bika géped van bika nettel azon nem hinném hogy érezhető...(#35767) riki Jó a CIS vírusírtója de nincs aktív webvédelme és az ilyen nálam alapból felejtős...
-
törölt tag
válasz
12-es csaj
üzenetére
Tedd fel a nod32-t helyette és láss csodát-.....
-
törölt tag
Olvasgass fórumokat.

Imi1981 És nekem is az van (viszonylag). Jó elismerem vadi új cuccoknál 15 megás nettel lehet az avast jobb. De nem mindenkinek van ilyen.
12-es csaj és a többiek. én itt most főként a sávszélesség foglalásáról beszélek ! (egyébként erre van a legtöbb panasz is, persze 15 megánál ez sem valószínű hogy érzékelhető. )
-
-
ibex
csendes tag
Én egyre elégedettebb vagyok az F-Secure Client Security 9-el. Rendszerigénye szinte nincs, annyira gyors a gép, hogy sokszor azon gondolkodom hogy valóban fut-e ez a védelmi szoftver. A felhőnek hála erőssége a heurisztika, az ismeretlen kártevők elleni védelem, de a szignatúra alapú védelemre sem lehet panasz, a BitDefender motor önmagában a legjobbak közé tartozik. Valami zseniális munkát végeztek a finn programozók, hogy a három motor ellenére ilyen lájtos szoftvert tudtak előállítani. Úgy néz ki hosszú ideig fog maradni a gépemen. A fals riasztása is megnyugtatóan alacsony.
-
sonic60
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nod32 4.2 le sem engedi tölteni.
-
Imi1981
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Mondjuk ahány rendszer annyiképpen változik kinél melyik gyors vagy gyorsabb!Nálam például a panda szörnyen lefogja a gépem meg a netem,más meg azt írja hogy az fogja szinte a legkevésbé a gépét.Szóval ez nagyon változó!És én elhiszem hogy nálad az avast a leggyorsabb!Nálam is gyors volt, főleg vizsgálat az tényleg gyorsabb volt a többinél még az első vizsgálat is,de amit fentebb írtam helyzetekben lassabb volt a nod-nál nálam.
e attól még mint vírusírtó nagyon jó program meg szerintem a nod is akármit mondanak róla és ugyis mindenki azt válassza ami neki a legjobban tetszik és fekszik a gépének. -
12-es csaj
senior tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Nekem pont az nem.

A másik, amit észreveszek,hogy ezzel az avasttal mindenkinek más a baja. Mások olyanra panaszkodnak, ami nálam nem létezik. Én meg olyanra, ami náluk nem.
-
huskydog17
addikt
válasz
12-es csaj
üzenetére
A 25-30 MB-ot sokallod? Akkor mit szólsz a NOD32-höz ahol 50-55 MB a memóriaéhség?
Egyébként önmagában a memóriaigény nem tükrözi a szoftver sebességét!Azt a UPC 15 megás netet próbáltátok más vírusirtó alatt is?
Én látom a rosszat az Avast 5-ben és már le is írtam, de leírom még egyszer: frissítés kicsit keservesen megy (lassan)
#35757: az, hogy nem teljes sávszélességgel tud tölteni az egyáltalán nem biztos, hogy az antivírus hibája, sőt, az a legritkább eset, hogy az szól közbe, általában itt sok egyéb más tényező játszik szerepet benne. Sokan még a 8 megás netjüket sem tudják kihasználni, mert vagy a szerver nem bírja vagy túl messze vannak a legközelebbi csomóponttól vagy akármi más, számos más tényező van!
Szóval nézzétek vagy nézze meg, hogy más antivírus megoldással mi a helyzet.
-
M3oH
addikt
válasz
huskydog17
üzenetére
Egyetertek. A laptop nalunk is 1 gyengecske gep, nalam is az avast valt be (probaltam meg avira freet, mset, nodot). Nekem sincs semmi savszel problemam, es jo baratom is avastot hasznal, tudja neki a Diginet, amit kell.
12es Csaj: nem hinnem, hogy 1-4M memerival barmely Av beerne, az nagyon keves lenne. Persze nem lenne rossz
Azt pedig, konnyen ki lehet probalni, hogy mi fogja netet, uninstall es ugy leellenorizni. -
12-es csaj
senior tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Sokan nem ezt mondják/mondjuk.
Ismerősöm 15 megabites netért fizet 5000 forintot, és ebből sokszor csak 4-5 megabitet kap. Szerintem nem a UPC miatt.
Meg itt is egy tag egy "kis" gyorsulásról beszélt, mikor leszedte a kedvenc vírusirtónkat - tényleg nem ironizálok, mert a kedvencem. De ha valami a kedvencünk (autó, zeneszám, film, regény, vagy akár vírusirtó) szerintem meg kell látni a rosszat is benne.

Egyébként akinek 256 mb a RAM-ja, ott gázos ez a memóriahasználat...
Bár én nem értem az okát, fél évig kevesebb volt nekem, három napja meg "az egekben". -
huskydog17
addikt
válasz
üzenetére
Biztos, hogy tiszta gépre telepítetted a hivatalos 5-ös Avast-ot? Ha igen, akkor tényleg nem értem, ugyanis ez sebesség szempontjából nagyon jól sikerült, amit én csak alátámasztani tudok.
Sávszélességet eszi? Mikor? Nálam miért nem eszi és nálam miért megy fényévekkel gyorsabban a gép? Egyébként még az Avira-nál is gyorsabb. Még többen írják és mondják, hogy nagyon gyors lett.
(Itt most csak az ingyenes verziókról volt szó.)Sajnos nem tudok logikus magyarázatot arra, hogy mitől keletkezett nálad ez az anomális, de az tény, hogy az Avast 5 nagyon gyors lett.
Még csak véletlenül sem szeretnék piszkálódni vagy ilyesmi, de számomra teljesen hihetetlen, hogy nálad az Avast 5 sokkal lassabbá teszi a gépet, mint a NOD32. Én miután Avast 5-re váltottam, a gépem enyhén szólva szárnyra kapott, de nagyon!
Ha valaki tud erre logikus magyarázatot, akkor azt arra kérem árulja el, engem ez ugyanis nagyon érdekelne, hogy ez hogyan lehetséges!
12-es csaj: nálam mindig 25-30 MB memóriát eszik. Most is.
Imi1981: értem, én sem vitatkozni akarok, hanem csak érdekel ennek az oka, ugyanis nálam minden más vírusirtónál látványosan gyorsabb a gép Avast 5-el. Egyedül frissítésnél szokott tökölni, de ez az ingyenes verzió átka.
-
12-es csaj
senior tag
A legkisebb erőforrás-igényűek 1 és 4 megabájt között mozognak, nem?
De egyébként nem értem, miért vannak ennek a vírusirtónak törzshibái, amit nem tudnak kijavítani, sehogysem?? Még mindig lassú (sokaknál), még mindig fogja a gépet, még mindig nulla a heurisztikája, ezeket mikor javítják??

-
12-es csaj
senior tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Nálad mennyit zabál? Mert nálam régen 11-14 Megabájt körül, de manapság megeszik 25-öt is, most épp 24-et a két processz együtt. De szerencsére egyébként nem lassíthatja nagyon a gépet, mert nem lassú. Csak a net... de az rettentes. Na szerintem annak a 40%-át leszedi az avast!. De tulajdonképpen nem tudok mit csinálni, főleg, ha nem akarok fizetni. Marad az MSE, de azt nem akarom (mert csak), az Avira és az AVG nem rendelkezik web-védelemmel, pedig nekem fixa ideám
, hogy az kell.Régi gépen nem merném azért használni. Nem hinném, hogy jobb lenne, mint mikor anno volt annyi eszem, hogy 384 Mb RAM mellett használtam az éppen aktuális változatát... Na, az szörnyű volt.
(Pedig én most is avast-fan vagyok, de tény, hogy nem tökéletes a program)
Egyeseknél tényleg lassan keres? Mert arra viszont nincs panaszom, fél és háromnegyed óra között van, mikor hogy, a teljes rendszervizsgálat, alap beállításokon.
-
Imi1981
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Ez nem egészen igaz!Használtam mind a kettőt,alaphelyzetben kb egyforma az erőigényük,de ha nagy méretű tömörített fájlokat csomagolsz ki vagy nagy méretű fájlokat másolsz,(és hasonló fájlműveleteknél) akkor az avast jóval jobban lassítja a folyamatot,tehát lassabb.És régi gépeket is jobban fogja nem kicsit,ezt tapasztalatból tudom mert raktam már fel pár embernek mindkettőt akiknek régi gépe volt,és az 5-ös avast jóval jobban fogta a gépet.Ez most csak az én véleményem volt,és nem vitatkozni akarok.

-
törölt tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Pedig régen én is évekig az avast fan club intenzív tagja voltam, és én se hittem el... de tényleg... sajnos igaz amit sokan írnak zabálja a gépet és a sávszélességet is , főleg utóbbira van panasz.
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
BlackSeven
üzenetére
#35737 BRosszQtya
Bocsika! Nem Neked szántam.

-
Stephan89
aktív tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Jobb klikk a tálcán lévő ikonjára és ott keresd meg valamelyik menüben a proaktív mód lehetőséget. Mivel nem CIS-t használok, nem emlékszem pontosan. De biztosan meg fogod találni.

Azt hiszem, a Configuration (Beállítások) menüben van.
Szerk. Blattida pontosított, köszi!

Üdv.
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
üzenetére
Hali!
Ha nincs külön tűzfalad akkor próbáld meg feltenni az ESS-t. Kevésbé fogja a gépet mint a sima NOD32. Nem tudom az okát, de így van.
#35737 BRosszQtya
Van az AVG-nek gyári eltávolítója. Ez tutira kitakarít mindent maga után.
AVG-Remover 32 bit és AVG-Remover 64 bit -
csaba1203
addikt
válasz
BlackSeven
üzenetére
-
McKane
senior tag
na, délelőtt megjött a hivatalos válasz a Sicontact support-tól ( NOD32 magyar támogatás )
az Messenger Plus Live ! -os dologra. ( [link] )" Tisztelt XY !
A program telepítője tartalmaz egy toolbar alkalmazást, amely a problémát okozza.
Az lehet egy megoldás, ha a NOD32-t kikapcsolja a letöltés és a telepítés idejére és ha a telepítésnél van arra lehetőség, hogy a kérdéses toolbart ne telepítse, akkor a nélkül telepítse, majd kapcsolja vissza az ellenőrzést.Amennyiben további kérdése van, kérem forduljon hozzám bizalommal!
Üdvözlettel:
XY
Sicontact Kft.
" -
Imi1981
veterán
Na mostmár egy napja használom együtt a comodo-t az emsisoft-al és úgy néz ki hogy ők kettem megférnek egymás mellett, nem úgy mint az outpost-al.Pedig nekem az outpost valahogy jobban tetszik de mindegy.Amúgy a comodo-t hogy állítsam be hogy valami eredtmény elérjen leak tests-en?Mert lefutattam és mindössze 40-et ért el pedig a tűzfal egyedi házirenden volt a defense+ meg biztonságos módon.Az outpost nem full beállításon ért el 290-et.

-
BRosszQtya
csendes tag
válasz
BlackSeven
üzenetére
Én így jártam a g dataval, mert hiába próbáltam triálban telepeteni, csak regisztrálni akart mindenáron. Tekintettel arra, hogy nincs hozzá kulcsom ((3011), másképp nem tudtam hasznélni, serálom pedig nincs hozzá.
Ezután mindenhogyan próbáltam uninstallálni, csökkentett Windowsban (külön nagy jó uninstallerrrel, reg workshoppal), de mindig valami fennmaradt (totálkommanderrel is rákerestem). Azért próbáltam ennyi mindennel, mert párszor megjártam a 2011-esekkel.
Semmit sem tudtam triálban feltenni, valami mindig fennmaradt.Nem maradt más, ujra feltenni mindent format c:, maj a többi (kémprogi kereső, tűzfal, antivrus ebben a sorrendben).

-
törölt tag
AVG-t érdemes feltenni nod (30 napos) helyett a weboldal ellenőrzőjével 1ütt ? AVG ingyenes ről ezt írják hogy ezek nincsenek benne. Web védelem
Megvizsgálja a letöltéseket, ellenőrzi a csevegőprogramokat
Kiterjeszetett Rootkit védelem
Védelmet biztosít a rejtőzködő támadások ellen Ez nem gáz 1 picit ?
-
BlackSeven
aktív tag
Közben lejárt a szerk. idő de sebaj.
Kezdek paranoid lenni?.

Az elmúlt két órát a drága kis MSE-vel töltöttem.
Azért, mert most már másodszorra futok bele egy olyan hibájába (történetesen most a szomszédom gépén), hogy az eltávolított MSE hagy maga után némi bejegyzést még valahol és ez miatt nem ment fel utána sem a KAV, sem a NAV de a NOD32 sem. Többet nem próbáltam. Ilyenkor jön a szívás ezerrel, meg bizonyos le és felmenők sűrű emlegetése oda-vissza, na meg a registry tisztogatás. (mellé még több doboz sör és néhány kávé, one cigi)
Ezért és most már kíváncsiságból is, fogtam magamat és a saját gépemen is kipróbáltam. Előtte természetesen partíció mentés, három Rendszer-visszaállítási pont létrehozása úgy és olyan állapotban, hogy nincs semmi AV abban a mentési pontban. Túlzott ez az óvatosság, de talán majd megéri.
Revoval szedtem le az MSE-t (ekkor WinXP normál módban volt) és rögtön jött az eltávolítási hiba nálam is. BK jelzi, hogy ott van még mindig az MSE és aktív is.
Most távolítottam el az előbb, nincs egy perce.
ESS természetesen már nem is megy fel ezért. Persze sem a KAV sem a NAV.
Vissza egy előző Rendszer-visszaállítási ponthoz, így már felment az ESS. Leszedtem ESS-t és felment a KAV is meg a NAV is.
No akkor jöjjön a következő próbálkozás, mert kizárásos alapon szerettem volna tudni, hogy nekem van-e abban igazam és jól gondolom, hogy lehetőleg - az ilyen malőrök elkerülésére - mindig Windows csökkentett módban távolítsunk el programot.
Visszaállítottam újra a Rendszert egy előző állapotra, és MSE simán felment. Ezt is vártam.
Jött a WinXP csökkentett mód, majd Revo és MSE eltávolít. Windows újra indítva normál módban és BK jelzi, hogy a nem talált antivirus programot telepítve. Hurrá itt a megoldás.

Tehát akkor mégis csak jó megoldás a csökkentett módban való eltávolítás.Legalább is MSE-nél mindenképpen ez a módszer javasolt általam.
#35732 Fire/SOUL/CD
Pontosan 2 óra 18 percet.
Nem semmi ugye?
KIS ezt 50 perc alatt letudta.
ESS/NOD32 eddig mindig "csak" a Revoval szedtem és utána (még eddig) nem volt gondom másik AV feltelepítésével. -
válasz
BlackSeven
üzenetére
Hali!
Ja igen, pontosítás...után nem mellé...

Bár ha nem használod az ESS hivatalos eltávolítóját, szerintem van rá esély, hogy utána sem...De ez csak tipp...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy itt a remek alkalom, hogy kipróbáld, mert: [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze ezt én sem gondolom komolyan...Amúgy befejezte az ESS a scannelést, ha igen mennyi időt vett igénybe?
Fire.
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
KIS felmenne ESS után, azzal nincs gond. De ESS mellé már biztosan nem.
Bocsi a pontosításért.
#35728 BRosszQtya
Nem gondoltam komolyan, csak vicceltem.

-
válasz
BRosszQtya
üzenetére
Hali!
Nem gondolta komolyan, a KIS fel sem menne ESS után.

Fire.
-
BRosszQtya
csendes tag
válasz
BlackSeven
üzenetére
Azt hogy csinálod ? Az aktív védelmet kikapcsolod,?
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
ESS-ben minden maximumra van húzva/állítva/bepipálva, de a KIS-ben így volt. Nah mindegy.
Azon gondolkozom közben, lehet, hogy felteszem a KIS-t is, de csak szigorúan vizsgálatra fogom használni, mert abban láthatóan gyorsabb.

-
válasz
BlackSeven
üzenetére
Hali!
Nem tudom mennyi anyagot kell átnéznie, de a KIS is elég sokáig dolgozott a gépeden.(Nálam kb 39-42G anygot 16-18 perc alatt néz át, mellesleg alapbeállításban nem vizsgál minden fájlt a KIS)
Ha az ESS-ben is be van pipálva a minden fájl, plussz még állítottál pluszba a heurisztikán is, akkor nem elképzelhetetlen, hogy ilyen lassú, bár az tény, hogy ez így nagyon lassú...
Fire.
-
BlackSeven
aktív tag
Hali Urak!
Valamit nem értek vagy erősen csúsztatva a dolog. (ESET-ékre és reklámjaikra értem)
Futtatom a full scant az ESS-el és már másfél órája megy de még csak itt tart. Hol van a beharangozott felgyorsított keresése vajh?
A vizsgálandó adat mennyiség alig változott azóta, hogy leszedtem KIS-t, ( aki már csak - egyesek szerint - a nevéből él
) de az ezt a full scant könnyedén lezavarta alig 50 perc alatt. Vagy csak én nem értek valamit? 
-
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
törölt tag
-
HZoli87
veterán
válasz
blattida
üzenetére
De nem sokkal. Olvasgatom a Comodos fórumot, hát vannak cifra dolgai (FP) ezen a téren.
-----
Az nem semmi, hogy Avira milyet fejlődött ezen a téren, emlékszem régen jól űzték ebben a versenyszámban az ipart, most 1 hónap alatt 2 FP-ét dobott maximum beállításokkal, tűrhető.
-
-
riki
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én a Clt- vel és az itt belinkelt mintákkal próbáltam.A tűzfalakat az általam és forumokon ajánlott max beállitással probáltam. Az ideállis rendszer visszaállitást iolo system mechanikkal végeztem.Direkt nem virtuális környezetben. Mentett particioval,hogy vissza tudjam állitani az eredeti környezetet,ha kellett. Ezért mertem az av-részt is megemliteni.
-
Hali!
Jobban hiszel? Hinni a templomban kell...

Töltsd le a Matousec tesztjét, aztán tesztelj Te magad, utána írd le a tapasztalataidat.
ssts.zip
Egy teszt akkor lesz hiteles, ha annak a terméknek az eredményei, amit tesztelni fogsz, meg a Matousec oldalán lévő eredmények megegyeznek. (nem lehet eltérés!)Na ha ezen túl leszel, akkor kíváncsian várom válaszod, főleg azért, mert nekem eddig egyetlen egyszer sem sikerült ugyanazt az eredményt elérni, mint ami a honlapjukon található. (És van olyan alapom, ami kizárja, hogy én legyek a balfék)
Fire.
-
riki
senior tag
Hát én jobban hiszek a maotusec tesztnek mint az mrg-nek . Mert én is kisérleteztem tesztekkel , hasonló körülmények között, és nagyon hasonló eredmények jöttek ki. A cis av-ban is felveszi a versenyt a Emsi-vel. Szinte pontosan ugyanazokra az alkalmazásokra ugrottak. Pont ezért már nem az a-squared motort használom másodlagos védelemnek.

-
blattida
nagyúr
válasz
üzenetére
Egy teszteredmény miatt, amiben az mrg-sek azt írták, hogy a cis az adott tesztet elbukta, és a teszteredményeket elküldték, még a publikálás előtt a comodonak.
A comodo nem értett egyet az eredményekkel, mert a cis adott értesítést a felhasználónak és változtatást kértek, ami nem történt meg, viszont a publikált anyag tesztmetodikáját az mrg-sek megváltoztatták, beleírták azt is, hogy azért sikertelen a cis tesztje, mert a program nem adott pontosan értelmezhető riasztást a szimulátorra vonatkozólag a felhasználó számára.Ezt is sérelmezte a comodo, érdemi választ nem kaptak a kérdéseikre, ezért elhatárolódtak az mrg-től, mint független tesztelőktől a nem megfelelő szakmai magatartásuk miatt, erre az mrg kizárta őket a már publikált és a jövőbéli tesztjeikből is.
Jelenleg igen csak megkérdőjelezhető videókat publikálnak arról, hogyan játszható ki a cis védelme.
-
12-es csaj
senior tag
Fura bug, már másodszor tapasztaltam.
Aztán, ha rányomok egy kézi frissítést, megoldódik. És, mint látjuk, nem is talált új verziót.

Nem kellemetlen, hanem inkább fura.
-
sznorbi2
senior tag
válasz
zazenke
üzenetére
Köszönöm a szíves tájékoztatást és még csak nem is kellett priviben írnom neked.

Remek, csak azt furcsállottam, hogy akármelyik előző verziót dobtam fel akkor nem visított rá, most meg a legújabbra azonnal rámoccant, mint kis gyerek a homokozóra!
Na akkor békén hagyom egy ideig a Prevx-et(ráér pirosan világítani az óra mellett) és talán majd egyszer rájönnek, hogy FP a mi kis progink.
De közben még nyaggattam egy kicsit a Prevx-et és ahol jelzi a Infected fájlokat ott a jobb egérgombbal rákattintok és ott bejön, hogy FP-re akarom-e küldeni a fájlokat!
Aktív témák
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Cyberpunk 2077
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
), mert a 10-30 mega közti memóriafogyasztás még kevesebb (pl. 768 Mb) RAM-nál se lehet gond önmagában (legalább is nem hiszem), illetve a procit is kicsit eszi csak (nálam van, hogy 0%, pedig olykor sokáig forog az ikon).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

pedig ez volt a kedvencem. Gondolom bika géped van bika nettel azon nem hinném hogy érezhető...

Akkor marad a nod32.
Azért, mert most már másodszorra futok bele egy olyan hibájába (történetesen most a szomszédom gépén), hogy az eltávolított MSE hagy maga után némi bejegyzést még valahol és ez miatt nem ment fel utána sem a KAV, sem a NAV de a NOD32 sem. Többet nem próbáltam. Ilyenkor jön a szívás ezerrel, meg bizonyos le és felmenők sűrű emlegetése oda-vissza, na meg a registry tisztogatás. (mellé még több doboz sör és néhány kávé, one cigi)