- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
up
senior tag
Grr... az alaplapom félremér! :)
-
up
senior tag
válasz
andorpapa #93 üzenetére
Sziasztok!
andorpapa: a pöcköket, ahogy már korábban is írtam, kioperáltam, tehát szerintem az nem lehet gond. No és mit lehet akkor tenni, ha tényleg a szenzor nem pörgeti fel eléggé a ventit? Vissza gariba? Mondjuk ha tudom, hogy ilyen gebasz lehet a szenzorral, t1b-t veszek... :((( Node megpróbálom még majd másképp is, akkor asszem le volt véve a ház egyik oldala.
De a másik kérdésre nem válaszoltál: nem lehet, hogy a proci nem annyi feszt kap, amennyit adok neki, és esetleg amiatt hibázik, ha húzom? Mert nekem elég bizarr, hogy 2.66-on még +15%-kal is hibázik! Lehet, hogy valahogy a táp van emögött, nem látja el kellőképpen?
köszi! -
up
senior tag
válasz
andorpapa #88 üzenetére
andorpapa: A 4100 se látja, hogy mi van alatta! (vagy szerinted ez belejátszik abba, hogy mennyire hajlandó pörögni? ha igen, akkor nem szóltam...) A kérdésem az, hogy miért nem indul rá igazán 68 fokra, s ha ez a helyzet, mit lehet tenni. Erre szerintem önmagában is lehet válaszolni, de azért ha érdekel, leírom a többit.
Codegen 6061L ház, szerintem elég jól hajtogatott kábelek, tehát a szellőzéssel talán nincs különösebb gond. A 6061 amúgy is tartalmaz alapból 2 ventit: egyet elöl lent, és egyet középen fent, talán ez is segít valamit. Paszta Coolink-féle ezüsttartalmú, egy gyufafejnyi, ahogy ajánlott. Az előző paszta réteget amennyire tudtam, az új felvitele előtt eltávolítottam - igaz, nem acetonnal. Egyéb fűtőtest egy barracudaIV, bár ez elég távol van a procitól, meg egy inno3d gf3ti200, ami szerintem nem nagyon fűt. Ja és cd író, dvd olvasó, amiket természetesen ilyenkor nem használok. A proci 2.0 nw Celeron még mindig, különböző +fesz értékekkel próbálom 2.66-on járatni, de furcsa módon még +15%-kal is hibázik primetestben. Ahogy írtam is valahol, talán rossz példány. Bár arra is gyanakszom, hogy esetleg nem érintkezik a legjobban a bordával. Lehet, hogy a paszta totális eltávolítása segítene, erre vonatkozóan van tanácsod? De ez egyébként is gyanús nekem. Nem lehet táp-probléma? Hogyan tudnám ezt ellenőrizni csere nélkül? Ha nem nagy hülyeség, melyik előállított feszültséget használja a proci? -
up
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
a procim 68 fokos, és a GT 4100 24K golden edition hűtő nem átall 2900 RPM-en pörögni, ahelyett, hogy rákapcsolna. (most a proci típusát, feszültséget stb ne feszegessük, csak minél jobb hűtést szeretnék). Ez normális és örüljek, hogy van benne tartalék arra az esetre, ha 80 fokos akarna lenni a procim :), vagy valami el van rontva? Ha az utóbbi, mit lehet tenni? Mondjuk legalább jó csendes, de azért 68 fok nem az igazi :).
köszi
up -
up
senior tag
Nem, hanem saját tapasztalat, persze lehet, hogy én baltáztam el valamit... mindenesetre Abit BE-7-ben +5%-kal most 2.4-en megy a 2-es Celeronom. 2.66-on hibázott, kivéve, ha +15%-ot adtam neki, de azzal már kurvára melegszik, meg tönkre is vághatja. Lehet, hogy menne feljebb is, de most egyelőre jobb a békesség, a 2.4-gyel megelégszem. GT Igloo 4310Pro hűtő. Kicsit elszartam a pasztázást, de ha jól emlékszem, olyan 55 körül szokott lenni terhelve.
-
up
senior tag
Szívesen. Felrakod, elindítod, és OptionsTorture Test. Ez elkezd majd számolgatni, és kiabál, ha elront egy számolást (addig megy, amíg hagyod, érdemes legalább két órát, ha be akarod lőni, hogy abszolút stabil legyen). Sajnos az írtak alapján szerintem jó esélyed van arra, hogy hibázzon... :(
-
up
senior tag
Pont ezért kérdeztem, teszteld Prime95-tel (keress rá, ha nem ismered), mert egyrészt tartósan 100%-on használja (tudod, mennyi a max. hőmérséklet), másrészt olyan matematikai műveleteket végeztet a procival, aminek a végeredménye ismert, és ezért észreveszi, ha hibázik. Gyakran fagyás nélkül, szépen megyeget félóráig, és csak utána dobja az első hibát, tehát érdemes pár órát futtatni, ha kíváncsi vagy, meddig bírja. Van, akinek nem fontos, de file tömörítésnél vagy videotömörítésnél elég cinkes, ha elszámol valamit...
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest