- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Dilikutya #25 üzenetére
Valóban nincs új fejlesztés, de nekem az elmúlt 40 évből, több, mint 1000 megvásárolt játékom van és mindegyikkel szeretek teljes pompájában játszani, így ha egy játék támogatja az EAX-ot, PhysX-et, RT-t, akkor úgy...
(Pl.: A régebbi Frogware Sherlock Holmes játékok modern Win alatt, szinte csak minimál grafikával tudnak menni - árnyékok, shaderes víz megjelenítése, stb. nélkül, nem kevés órát öltem bele, mire sikerült megcsinálni, hogy úgy menjen W11 alatt is, mint régen XP alatt, még egy D3D9 dll-t is át kellett mókolni, de a végén sikerült).
-
Dilikutya
félisten
Mondjuk tényleg nem nagyon van szükségem az RT-re se, nem igazán győzött meg a videók, képek alapján. Nem ad annyit, mint amennyit lassít. PhysX effekteket értem, meg az nem is fog annyit. Meg szerintem ma már nincs is semmi plusz a PhysX támogatásból, szerintem 64 biten is csak legacy van már, új fejlesztés nincs.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #22 üzenetére
Eddig én is eljutottam, a gond az, hogy valószínű már a 6-os, 7-es és így tovább szériákban sem lesz benne...
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Dilikutya #17 üzenetére
De amúgy nem tudom, mit vannak úgy oda a PhysX-től. Nekem lassan 20 éve csak AMD/ATI kártyám van, sose éreztem hiányát, rosszabbuk se futott semmi emiatt, csak nem volt 1-2 effekt.
Jó, de akkor ennyi erővel nem kell RT sem, sőt játszhatunk very low beállítás mellett is, hiszen ugyanaz a játék, csak hiányzik "1-2 effekt"... Én igen is azért (is) vettem az elmúlt 17 évben mindig nV kártyát, mert benne volt a GPU PhysX támogatás, akármennyire hihetetlenül hangzik (és azért is van mindig SB hangkeltőm, mert ha már csak emulálva is, de működjön az EAX a támogatott címeknél). -
Trailblazer
veterán
Nagyszerű megoldást ötöltem ki anno a hír olvastán: nem veszek 5-ös szériás NV kártyát. Nem csak emiatt, amúgy se. Leginkább azért, mert egyre megfizethetetlenebbek - számomra.
-
ricsi99
addikt
Nv sosem a nyitotságáról volt híres a "szabadalmai" terén (sem)... itt valami nagy gubanc lehet... vagy majd a zluda megoldásai után is jogdíjat szednek
-
julius666
addikt
Uff, csak az az "apróság" maradt ki a hírből, hogy az nVidia megnyitotta a PhysX teljes forráskódját (mármint ami még nem volt nyílt belőle)...
-
Dilikutya
félisten
Heroes of Might & Magic 3. Kapható belőle az eredeti, teljes kiadás, és kapható a remaster, a kiegészítők nélkül. Mindez azért így, mert a kiegészítőknek nincs meg a forráskódja.
Mondjuk az eredeti fejlesztőkkel nem tudom, mi lett. És lehetnek még problémás játékok, amikhez nem nyúlhat senki, bár zömében jogi okokból, az valóban ritka, hogy nagy kiadó nagy franchise egyik részének ne legyen meg a forráskódja.
De úgy egyébként se törik magukat a kiadók, hogy a régi játékaikat modernizálják (legalább magasabb beállítható felbontás, 16:9, mégha nem is szebb textúra), kivéve, ha az egy újra eladható remaster vagy remake.De amúgy nem tudom, mit vannak úgy oda a PhysX-től. Nekem lassan 20 éve csak AMD/ATI kártyám van, sose éreztem hiányát, rosszabbuk se futott semmi emiatt, csak nem volt 1-2 effekt.
-
hapakj
őstag
Mondjuk jó kérdés mennyire filléres tétel a teljes 32 bites CUDA ökoszisztéma fenntartása és tesztelése. Azt ne felejtsük el, hogy itt igazából ennek az eldobásáról van szó, s azt hogy kiadják valszeg elég sok mindennel tesztelni kell.
Bár igazából megtehették volna, hogy hivatalosan a 32 bites CUDA-t dobják, de a driverbe becsomagolják, hogy menjen a PhysX. Lehet ez lett volna a legkorrektebb.
Nomeg azt is vegyük figyelembe, hogy a Geforce Experience-n keresztül valszeg elég sok telemetriával rendelkeznek, hogy végülis hány modern Geforce tulajdonos játszik ezekkel a játékokkal, s mondjuk annyi emberre nem akartak semmivel se bajlódni. Igazából tényleg jó kérdés hány embert érint ez aktívan vagy csak a media fújta fel érdekességként az egészet.
-
tibaimp
nagyúr
Gondolom, hogy a jövőben kijövő VGA-k sem fogják már támogatni, szóval hajrá ZLUDA!!
-
Busterftw
nagyúr
Mar januarban irt rola az Nvidia.
Support plan for 32-bit CUDA -
hapakj
őstag
Hmmm, én nem hallottam, hogy elkezdte volna felszámolni a GPU PhysX-et az nvidia.
Ráadásul eléggé kimaradt a hírből, hogy az nVidia open source-szolta a GPU PhysX-et is szóval akár a közösség meg is oldhatja a 32 bites PhysX supportot az 50xx szérián.
Az érintett játékok egyszerűen túl régiek, és sok esetben a forráskód sem feltétlenül van már meg.
- milyen inkompetens cégnek kell már ahhoz lenni, hogy egy egy 20 éves projekt forráskódja ne legyen meg? -
Cassi
őstag
Hát igen, ettől még magától nem kerül vissza a játékokba.
Az Nvidiánál mintha megszűnt volna az értelmes kommunikáció, vagy talán már eljutottak a minden le van **rva, ami nem AI állapotig. Ha ezt bejelentik a driverből való kivételkor, megspórolhattak volna egy csomó "Fck Nvidia" topicot a fórumokban.
-
Duddi
aktív tag
Ez egy nagyon jó kezdeményezés. Remélem minél hamarabb működni fog, mart sosm lehet tudni, hogy az Nvidia mikor dobja valamelyik másik hasonló funkcióját, amivel a megjelenése idején azért toltak bele minden játékba, hogy az úgy generáció jobban nézzen ki mint régebbi Nvidia kártyák, vagy az ATI/AMD ajánlata.
-
Cassi
őstag
Pénteken open sourcolta az Nvidia a PhyX-et és a Flowt (BSD licenc), ezért ingyen be lehet integrálni bármilyen programba.
[link] -
FLATRONW
őstag
Miért is pereskedne az NV, ha most tették nyílt forrásúvá a GPU PhysX-et?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpársportok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Időnként túlmelegedhet a Switch 2?
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest