- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
-mikey-
csendes tag
Amiből én tanultam assemblyt, már nem emlékszem a címére, valami 80286/80386 rendszerprogramozás volt...
Szg. arch. könyvet (nem ezt akartad kérdezni?) viszont a Tanenbaum-féle Számítógép-architektúrákat tudom ajánlani, kicsit drága de elég jó.
(Van egy Németh Gábor nevezetű tanárnak BME-s jegyzete ugyanezen címmel, de azt állítólag nem lehet kapni - pedig az is elég jó.) -
-mikey-
csendes tag
Hi!
Többen írták már:
Kernighan-Ritchie: A C programozási nyelv
Precíz, de nagyon jól érthető, szemléletes példák vannak benne, a végén meg referencia.
Még valami: többen ajánlották az assembly-t. Tényleg nem árt, ha egy programozó tud assemblyben programozni, de szerintem felesleges. Jobban megéri egy számítógép-architektúrákról szóló könyvet végigrágni, szerintem jobb rálátása lesz az embernek, hogy ''mi is folyik odabent''
Üdv,
Mikey -
Fisha
őstag
Monhatjuk azt, hogy a c++ a c OOP valtozata. Szerintem ha mar az alapok megvannak biztosan, akkor izles szerinti sorrendben haladhatsz, mindig azt tanuld, amihez kedved van. Szoval ha mar van Pascal alapod, es most meg C-zel is hozza egy keveset, akkor mar nem tevedhetsz el.:) (a jatekokat 99%-ban c++ban irjak)
-
Fisha
őstag
Mit javitottal? :)
Szerintem a te esetedben a kerdes az, hogy a mar elkezdett pascalos iranyban akarod-e tovabb boviteni a tudasodat, vagy egy kis pascal alapozas utan szeretned elkezdeni a C-s palyafutasodat? Mit szeretnel kovetkezo celnak c++, vagy delphi, esetleg csak sima c valami rendszerkozeli programozashoz? Ha a kerdes arra iranyult, hogy mi ma a legkersettebb, akkor a valaszom a visual c++ es a java, es persze ezek melle sql orrba-szajba. -
Fisha
őstag
Mit javitottal? :)
Szerintem a te esetedben a kerdes az, hogy a mar elkezdett pascalos iranyban akarod-e tovabb boviteni a tudasodat, vagy egy kis pascal alapozas utan szeretned elkezdeni a C-s palyafutasodat? Mit szeretnel kovetkezo celnak c++, vagy delphi, esetleg csak sima c valami rendszerkozeli programozashoz? Ha a kerdes arra iranyult, hogy mi ma a legkersettebb, akkor a valaszom a visual c++ es a java, es persze ezek melle sql orrba-szajba. -
Dr.Burn
őstag
Javítás:
Szoval szerinted Pascal,Qbasic után milyen nyelv jöjön? Én a C -t választotam! Szerinted jól tetem vagy nem? Ha nem akor mivel kellene tovább mennem? Én ugy gondolom hogy a Delphibe könnyü egy ablakot össze dobni, bár nem éltem bele magam annyira!
Delphire vagy a C re van nagyobb szükség? -
khalox
őstag
Az első bevezetés, benne van a címében is, de ha végig tartod a lépést vele, akkor gyakorlatilag már mindent tudsz.
A második referenciakönyv. Akkor kell megnézni, ha valamiben nem vagy biztos. Példák, trükkök, könyvtárhasználat (már a programkönyvtáraké -stdio meg ilyenek)
Persze, hogy a programozásról szó, mi másról..
Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest