Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
- A Canonical csomó tool-t ír go-ban, amit amúgy se írna senki java-ban
- Az öröklődést nem tette elavulttá a kompozíció. Ez két külön dolog. Mást jelentenek.
- Az oop nem az öröklődésről szól. Még csak nem is az osztályokról.
- A java thread api nem egy hűde bonyolult dolog. Főleg az új virtual thread-eknél. Ami a bonyolult, az a párhuzamos programozás. -
Cassi
őstag
Ugyan már, a Java továbbra is alap a vállalati informatikában. Mi köze van az email-címek validálásának a nyelvhez? Semmi. Az RFC 5322-n túli email-címeket nem lehet használni a website-ok 99+%-án. Vállalati, adatfeldolgozási környezetben céltalan szaladgáláshoz vezet a f4szerdőben, ha valaki ezek teljes támogatását bevállalja.
-
cucka
addikt
Én amúgy értem, hogy mire van a go, és tényleg vannak területek, ahol jó választás.
Nade.
Java-t akkor veszed elő, ha meg kell írni egy több tízmillió soros enterprise rendszert, amit több évtizeden keresztül kell tudni karban tartani és üzemeltetni, és esetleg biztosabb garanciát ad a helyességre annál, hogy a fejlesztő könnyen ki tudta próbálni a saját gépén, mert gyorsan lefordult.
Nem azt mondom, hogy a java ezért nagyon jó nyelv, hanem azt, hogy más pályán focizik, mint a go.(Az, hogy az OOP elavult lett a kompozíció által, hát ezzel szerintem ne égesd magad
. Van programozó topik, ha gondolod, dobd be ott a témát.)
-
cucka
addikt
Továbbra sem értem, mit jelent a korszerű. Értem, hogy ami nem elavult az korszerű, a szavak jelentésével tisztában vagyok.
Azt nem értem, hogy mi az a killer korszerű fícsör, amit jvm stacken nem tudsz megoldani, ellenben golang-ban adott.Mert a C-hez képest a C++ korszerű, mert támogatja az OOP-t. A Java-hoz képest a Scala korszerű, mert first class funkcionális nyelv, az OOP mellett. A golang mégis milyen újítást hozott a programozási nyelvek területére? Nem vagyok nagy golang szakember, de amit láttam belőle, az innováció szempontjából kb. nulla.
Illetve ne bohóckodjunk már, hogy a golangot egy lapon említsük a java-val.
Nem azért, mert bármi baj lenne a golang-al, de hát a régi, jól bevált autóbuszt nem fogjuk lecserélni egy modern, korszerű biciklire.
-
cucka
addikt
A Java már évek óta elavultnak számít.
Ez mit jelent? És ha elavult, akkor mi az, ami alternatíva és nem elavult?Egyszerűbb kódoknál jókat dob, de pl. egy email regex-t nem tudott nekem pontosan generálni.
Az átlag kóderek általában nem gondolnak bele, de azért szólok, hogy email címet regex-el validálni közel lehetetlen feladat. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest