Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
Nyilván nem a java az egyetlen. De az egy kiforrott platform mindenre kiterjedő ökoszisztémával és stabil felhasználói bázissal. Ezek miatt továbbra is jó választás egy enterprise rendszer felépítésére.
A programozási nyelvek nem avulnak el attól, hogy régiek. Egy nyelv akkor avul el, amikor már nem használják az emberek. Ebben nagyon hasonlít a beszélt emberi nyelvre.
Az elosztott rendszerek pedig egyidősek a számítógépes hálózatokkal. Ami viszonylag újdonság, az a microservice architektúrák, és maga a tény, hogy cloud megjelenése nagyon alacsonra tette a belépési küszöböt.
De ettől még az elosztott rendszerek fejlesztése az továbbra is nagyon nehéz probléma.
-
cucka
addikt
Amit írsz, az nem a jövő, hanem a jelen, sőt szép lassan a múlt.
Leginkább microservice architektúraként szokás rá hivatkozni, régen inkább SOA néven futott.
És semmi köze az SSADM-hez meg az agilitáshoz, az egyik egy szoftver architektúráról szól, a másik pedig projektmenedzsmentről.Ez nem egy új gondolat, viszont nagyon sokan térnek vissza a monolitokhoz, mert hát eseményvezérelt elosztott rendszereket fejleszteni, üzemeltetni, és esetleg valamilyen helyességet/SLA-t garantálni az egy nagyon nehéz feladat.
-
cucka
addikt
- A Canonical csomó tool-t ír go-ban, amit amúgy se írna senki java-ban
- Az öröklődést nem tette elavulttá a kompozíció. Ez két külön dolog. Mást jelentenek.
- Az oop nem az öröklődésről szól. Még csak nem is az osztályokról.
- A java thread api nem egy hűde bonyolult dolog. Főleg az új virtual thread-eknél. Ami a bonyolult, az a párhuzamos programozás. -
cucka
addikt
Én amúgy értem, hogy mire van a go, és tényleg vannak területek, ahol jó választás.
Nade.
Java-t akkor veszed elő, ha meg kell írni egy több tízmillió soros enterprise rendszert, amit több évtizeden keresztül kell tudni karban tartani és üzemeltetni, és esetleg biztosabb garanciát ad a helyességre annál, hogy a fejlesztő könnyen ki tudta próbálni a saját gépén, mert gyorsan lefordult.
Nem azt mondom, hogy a java ezért nagyon jó nyelv, hanem azt, hogy más pályán focizik, mint a go.(Az, hogy az OOP elavult lett a kompozíció által, hát ezzel szerintem ne égesd magad
. Van programozó topik, ha gondolod, dobd be ott a témát.)
-
cucka
addikt
Továbbra sem értem, mit jelent a korszerű. Értem, hogy ami nem elavult az korszerű, a szavak jelentésével tisztában vagyok.
Azt nem értem, hogy mi az a killer korszerű fícsör, amit jvm stacken nem tudsz megoldani, ellenben golang-ban adott.Mert a C-hez képest a C++ korszerű, mert támogatja az OOP-t. A Java-hoz képest a Scala korszerű, mert first class funkcionális nyelv, az OOP mellett. A golang mégis milyen újítást hozott a programozási nyelvek területére? Nem vagyok nagy golang szakember, de amit láttam belőle, az innováció szempontjából kb. nulla.
Illetve ne bohóckodjunk már, hogy a golangot egy lapon említsük a java-val.
Nem azért, mert bármi baj lenne a golang-al, de hát a régi, jól bevált autóbuszt nem fogjuk lecserélni egy modern, korszerű biciklire.
-
cucka
addikt
A Java már évek óta elavultnak számít.
Ez mit jelent? És ha elavult, akkor mi az, ami alternatíva és nem elavult?Egyszerűbb kódoknál jókat dob, de pl. egy email regex-t nem tudott nekem pontosan generálni.
Az átlag kóderek általában nem gondolnak bele, de azért szólok, hogy email címet regex-el validálni közel lehetetlen feladat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest