- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
EQMontoya #16 üzenetére
de akkor mért nem vettél 5800x-et vagy 5900x-et?
cimbinél utóbbi volt, komolyabb léggel is lehűtötte, vízzel meg teljesen baráti volt 4,5ghz felett is komolyabb terheléssel
tudom nehéz hűteni a 3d-set, de épp belenyúlhattál olyanba is aminél nem jól sikerült belül a forrasztás -
EQMontoya
veterán
válasz
JóképűIdegen #14 üzenetére
+1, raadasul default voltage mellett normalisan huteni sem, egy katasztrofa az 5800x3d.
Sajat epitesu viz egy O11 miniben, egy 280-as meg egy 120-as radi.
A 3700x-et 60 fokig nem tudtam feltolni. A 3900x is megall 75 alatt. Az 5800x3d ugyanide berakva fel percen belul elkezdte csokkenteni az orajelet, mert 90 fok fole ment.
Egyszeruen a tobb reteg cache-en keresztul valahogy nem terjed ugy a ho, es hiaba van 40 fokos viz a procitol par milimeterre, ha a sajat sapkajara sem tudja leadni a hot.
Mindezt azzal kombinalva, hogy a gyari feszultseg mellett a fogyasztas kozel masfelszerese volt az idokoltnak.
Eletemben nem bantam meg upgrade-et, ezt 2 nap utan eladtam, es ment vissza a 3700x, amit nem reg valtott a 3900x. -
Chaser
legenda
válasz
JóképűIdegen #14 üzenetére
tényleg nincs feszültség állítási lehetőség lefelé sem?
naivan azt gondoltam az van, ahogy szorzó is lefelé -
JóképűIdegen
tag
...a gond az, hogy semmilyen beallitasi lehetoseget nem hagytak biosban, es szokasahoz hiven Amd jol tulfeszelni alapbol a procikat. Gagyi third party szoftokkal windows alol is el tudsz erni 20-30W fogyasztas csokkenest ugy hogy a proci meg gyorsul is.
A cikkhez: 1.35V limit miatt nem engedik a tuningot, nah ne vicceljunk mar 1.15V-al gyonyoruen muzsikal, ezt a procit nem Oc-zni kell hanem Uv-zni de hat azt sem lehet normalisan
-
slmSIG
tag
Nem lesz tuningolható?
Hát ez szörnyű!
Most mi lesz?
-
Chaser
legenda
válasz
Geri Bátyó #10 üzenetére
én semmin nem rágódom : )
a mikrokód a cpu-ban sw nyilván egy miniepromon vagy akármin, de átírni nem hiszem hogy lehet - persze passz -
lényegtelen, itt nincs oc ha amd nem engedi oszt' kész, ha engedi akkor van -
gaben88
őstag
Nem hiányzik 5800X3D-ből sem a tuning lehetősége, de azért egy CO vagy UV-t engedhetnének minden lapon, nem csak MSI-n és ASUS-on.
-
-
Kean_Sorbo
őstag
Nincs semilyen akadálya, csak az akarat hiánya és a pénzéhesség.
Egy szálon 1.1 volt körül elvan stabilan a max boost órajelen, az allcore 4450-et meg 1.25 környékén tudja, és könnyedén hűthető.
Szóval bármelyik tudná az 5800x frekvenciáit (vagy magasabbat), alacsonyabb hőmérsékletekkel, és sokkal jobb teljesítménnyel. -
-
Olyan 4,5 Ghz lehet az all core turbója a 7800X3D-nek. Azt lenne csak igazán értelme tuningolni.
Az más kérdés hogy technológiai akadálya van, ahogy az 5800X3D-nél a plusz cache miatt.A 7900X3D és a 7950X3D-nek mondjuk csak az egyik CCX-én van 3D cache. Ott a másik CCX-et nyilván lehetne jobban gyilkolni.
Ezen még dolgozhatnak, hogy csak az egyik CCX-re blokkolják a tuningot. -
Thrawn
félisten
"az AMD már jelzi a specifikációknál az Unlocked for Overclocking lehetőséget"
Már nem jelzi, eltávolították a procik adatlapjáról -
Chaser
legenda
válasz
Geri Bátyó #1 üzenetére
és akkor ezt vagy berakja a gyártó vagy nem, ez nem járható
de ezeket tuningolni nem sok értelme, max finomhangolni, azt meg lehet ilyen formában is -
Mondjuk szerinterm itt az is lehetőség lenne, hogy beraknak a BIOS-ba mindenféle limitációt. Például a max. feszültség, de nyilván van más lehetőség is. Így aki nagyon ráér az játszadozhat vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Death Stranding (PC)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged