- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
Minek méregessem? És ha nem mutat eltérést, akkor mit csináljak? Örüljek? És ha nem ugyanarra a toronyra mennek, azzal is mit kezdjek? A samsungokkal évek óta térerő gondjaim vannak, a többivel nem, engem tovább nem tud érdekelni a történet. De nyilván, én vagyok a hülye, sőt. Én magam zavarom a specifikusan a jelet, hogy besározhassam a samsungot.
-
samu74
addikt
Kíváncsi leszek az S24-re, bár az előd elég jól sikerült. Mondjuk az asszonynak vettem egy S23-at ugyanaz a szolgáltató és ahol nekem(S20FE) nincs normális mobilnetem(néha 2G a cégnél) ott neki se.Szóval kicsit túlzásnak tartom azt hogy snapivel pincében is van térerő...
-
-
TeeJay
félisten
Sosem pálcika alapján nézzük a térerőt mert a telefon gyártója simán be tudja állítani mekkora dBm érték legyen 5 csík mennyi a 4 stb... iPhone nem tud Cellmappert futtatni de két különböző Androidos telefon igen és jól össze lehet hasonlítani az értékeket ami minimális eltérés Snapdragon és Exynos között
-
doooo
veterán
Nem az Exynos hülyesége, a szolgáltatóé. Vagy a te mobilod hibás esetleg, ha nem a hardver, akkor a szoftver.
Komplikált az oka (az, hogy a tornyok hogyan kommunikálnak az adott antennával; itt a "tornyok" a kulcsszó, nem az "antenna", utóbbi adott, előbbi az, ami kaotikus), elhiszem, hogy ezt tapasztalod (nem a város közepén, nem ideális körülmények között), de akkor sem az Exynos hibája.
A pálcákat meg felejtsd is el, mert ahogy mások is írják, itt 2 pálca is olyan erősséget takar, mint máshol a 4.
Ja és mindemellett ott a tény, hogy a Samsung a SAR erősséget folyamatosan alacsonyabban tartja, ami eleve valamelyest gyengébb térerővel jár. De a lényeg, hogy minden mobiljukon, akár Snapi, akár Exynos. Te csak akkor tudnád egy fokkal jobban bizonyítani, hogy valóban az SoC a hibás, ha egy Snapis S21U ott van melletted, ugyanazon a hálózaton, ugyanannál a szolgáltatónál. De még akkor is fennáll egy rakás tényező, ami végső soron a szolgáltatótól függ (ahogy azt fentebb leírtam), ez persze téged nem vigasztal, de attól még tény marad.Az S21U megbízható térerőben, mindenféle adatkommunikációban, GPS-től wifi-ig. az emberek döntő többsége garantáltan ezt tapasztalja. A tesztek is mind ezt támasztják alá. Kivételek persze mindig vannak (pláne ha 10 milliót adnak el valamiből).
De minden gyártó, minden mobiljánál vannak. Az, hogy itt ráfogjátok azonnal az Exynosra, az csak itt van. Ha egy iPhone-nál van ilyen (márpedig van, ott a felsővárosi panelokban is van, láttam saját szememmel egy i12 Pro-n), vagy egy Mediatekes Redminél, akkor viszont soha senki nem fogja az SoC-re fogni. Érdekes, igaz? Én is mondhatnám, hogy hát a "Snapis tabletemben gyengébb a 4G, mint az Ultrámon, biztosan rossz a Snapi". De nem mondom.Kipróbálhatnád amúgy a másik két szolgáltató kártyáit is. Hátha valamelyik jobb lesz; gyanítom lenne eltérés bőven.
-
TeeJay
félisten
A54 topikban raktam ki képet Samsung A54 (Exynos 1380) vs Xiaomi Redmi Note 9S (Snapdragon 720G) Cellmapper tesztről.
Egymás mellé tettem a két telefont a szobában, azonos Yettel kártya, ugyanazon a toronyra csatlakozva 2G és 4G-n is +- 1-3dBm eltéréssel azonos volt az Exynos meg Snapdragon is. Szóval ekkora eltérés van térerőben a két gyártó közt ami kb. elhanyagolható -
tixem
addikt
Yettel, felsővároson lakom. Panel. Lefedettség csutka. Mégis van, hogy edge-re ugrik. És ne mondd nekem, hogy a panel hibája, a háztartás összes többi telefonja normálisan stabil 4g-t tud. Amik vannak éppen: redmi 6, realme 8i és p30 pro. Az 5g-t meg már régen elengedtem, egyszerűen nem bír rajta megülni hosszan, hiába van hálózat. Most is éppen 4g, de csak 2 csíkkal, mellette a realme meg fullon.
Ez a screenshot azután készült, hogy újraindítottam a telefont, mert miután előbb lement 3g-re, aztán onnan is lepusztult edge-re még a hálózatot is újra kellett vele keresteni mert azt írta, hogy nincs. Vicc.
Pörgettem percekig, kerestettem újra vele, de nem találta aztán meguntam és kikapcsoltam. Úgy indult el, hogy két pálcás 3G ☠️
Ezt így random előadja itthon és a belvárosban is eljátssza. Ott ritkábban ugyan, de eljátssza. Ez még tavasszal volt, amióta lelőtték a 3g-t azóta 2g-re ugrál.
De nem kell neki edge-ig menni, elég ha egy pillanatra megzuhan a 4g stabilitás, olyankor repülő üzemmód kell neki mert egyszerűen az istennek sem akarja felvenni a fonalat.
Ezt viszont miden egyes rohadt nap. Többször is.Voltam már a yettelnél is, náluk minden fasza, a samsung meg letagadja. És ezzel a note 9 óta minden Samsungom megörvendeztet, kétség kívül eddig a 21 ultra toronymagasan a dobogó felső fokán. A note 9 meg a Note 20 ultra sem volt kutya, de ez viszi a prímet.
Mondd azt ezek után, hogy ez nem az exynos hülyesége. -
doooo
veterán
Szegeden a város közepén 2G? Na ne már...
Miféle szolgáltatónál vagy te? Vagy milyen betonbunkerekben szoktál megfordulni (a város közepén)?És igen, itt vagyok, ilyen mobillal, soha nem fordult elő hasonló, pedig még Telekomos is vagyok, és náluk általában semmire sincs garancia térerő témában (legyen szó bármilyen márkájú mobilról).
Ja és itt van a Snapis Samsung tabletem is, amin pl. ebben a pillanatban is gyengébb a 4G-vétel, mint a mellette lévő Exynosos mobilon, ugyanazon a hálózaton. -
lolal
senior tag
Hát nem érted gyalazatosan szar! Nekem is mind a két S20 Ultrám tűzre való, hisz az Exynos 990 az egyik legszarabb :'( meg a CoD Mobile is csak 60 fpst tart stabilan. De a Snapdragon soha nem trhottlingol játék közben még ha szaunában játszól se, jah és a Rákosi bunkerben is talál jelet. Bezzeg az Exynos a hortobágyon se találja magát.
Némi iróniát tartalmazhat a komment.
-
TeeJay
félisten
Mondd miért nem tapasztalom ezeket amiket leírsz?
A54-em van Exynos 1380, hónapok óta... Yettel flottás vagyok, sosem volt térerő gondom, VoLTE tökéletesen megy, 4G+ hasít, 5G-n mérek 1,6gigabit felett is esti órákban.
Nem melegszik a telefon ha órákig tiktok-ot pörgetem, nem merül mert bőven elég naponta tölteni de volt hogy 2napig bírta.
Navigáció tökéletes, kültéren 1méter pontosságom van, fél országot végig mentem vele. -
tixem
addikt
Note 8 óta samsungom van, mellete volt sok más is, HTC 10, Huawei Mate-ek, Oneplus stb. Samsungnál a Note 9 óta folyamatosan szopás van az exynos-szal, nálam főleg a térerő miatt. GY A L Á Z A T O S A N 💩 És mindjárt jönnek a felkent samsung papok akik kitalálják, hogy hülye vagyok meg csak haluzok, de nem igazán érdekel a pampogásuk, ha egyszer tendencia már évek óta. Fel kell csapni a redditet aztán ott van, nem egyedi eset sajnos. A vacak üzemidőről nem tudok nyilatkozni, nálam még ilyesmi telefon nem élte meg töltés nélkül az egy napot.
És igen, ennek ellenére samsungom van, mert tollat még eddig rajtuk kívül normálisan nem volt hajlandó egy gyártó sem integrálni a telefonba. Evvan.
Kérdésedre válaszolva. +1 S23 jó vétel, a 24 meg egyelőre lutri. A 23 egy jól sikerült széria, kettő is van közeli ismerősöknél, egy sima meg egy ultra és csodák csodája, ahol nekem a 21 Ultrával egypálcás az 5g-m, ami sokszor 4g-re visszaugrál és alkalomadtán még edge-re is lepusztul Szegeden a város közepén, nekik stabil az 5g -
smokin
tag
Az S21et szépen összekalapálták az indulásához képest. Se számottevő melegedés, se nagy térerő droppok nincsenek.
Viszont az S24et jobban össze kell rakniuk, hogy beruházzak rá. -
mhydas99
senior tag
Exynos gyorsabban merul mint az U-571. Tereroproblemak nagyon sok embernel (koztuk nalam is) jelen vannak. Ujabb Mediatekek, Kirinek, Snapdragonoknal nem tapasztaltam. Persze ha szeretnw naponta ketszer tolteni, vagy nagyon keveset hasznalja a telefonjat akkor nem fog feltunni. Ha nincs mas telefonnal tapasztalata hivasnal, akkor a tereroingadozas sem szur szemet. Em kukaba valo az Exynos senki nwm mondja. De ha ugyanolyan vagy kozel azonos aron barmi mas procit kaphatsz akkor inkabb azt vedd. Hidd el jobban jarsz. Ha mar nekunk nem hiszel mwnj fel kulfoldi forumokra. Tobb ezer bejegyzes van ezekkel a gondokkal. De amigy nekem mindegy mit valasztasz. Csak jo tanacsnak szanom.
-
ForRedGlory
félisten
Lassan be is mutathatnák, mert mostanában minden twitter üzenetből hír lesz.
-
Fecó 11
tag
válasz
LosBlancosRM #7 üzenetére
Szia! Te nem ezen a néven vagy fent a Facebookon?
-
Ez az exynos vs sd mennyire valos problema egy mezei usernek aki, telefonal, bongeszget, es fotozik/videozik. Marciusban szeretnek telot venni a paromnak es az s23/24 kozott kellene donteni.
-
NY_A
őstag
válasz
Donki Hóte #55 üzenetére
Sajnos pedig én is tapasztalok hibákat.
Volt egy Q70T-m, a kijelző kerete csak úgy magától elrepedt, semmi behatás nem érte. Úgy tűnt fel, hogy egyszer este észrevettük, hogy fény szivárog a keret felől. Ezt cseréltem egy Q95T-re, ez meg sípol.Nem is értem. De sajnos ezzel nincs egyedül a gyártó. Ezek előtt két OLED LG-m volt, elsőt azonnal visszaküldtem mert tele volt pixel hibával, másikat biztosításra cseréltettem szintén pixel hibával. Sz@rt gyárt már lassan mindenki, nem biztosíték sem a márka sem az ár
Telefon téren megvolt eddig az összes Ultra. Én mindet szerettem függetlenül attól, hogy milyen procival volt szerelve. Leggyengébb számomra a 22U-volt. -
*RLaci*
addikt
válasz
Donki Hóte #55 üzenetére
Benned hát
Nekem is van /volt tőlük tv-m, hűtőm, porszívóm, rengeteg telefonom, sosem volt egyikkel sem probléma.
-
-
GreatL
őstag
Mindegymivanbenneműködjön. Az S22 indulásakor mind az EX, mind a Snap akadt össze-vissza. Aztán egy kétgigás rendszerfrissítés térítette észre mindkét fajta telefont, majdnem fél évvel a rajtjuk után.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
janeszgol #50 üzenetére
Bizony, a Note 3 volt az utolsó prémium garis telefon ha jól emlékszem, nálam a Note 2 lett így a lakáson javítva (kijelző csere, akku, USB port, antenna szett, bekapcsoló gomb stb. csak az alaplap maradt a régi) ajándékba kaptam egy új headsettet, kijelző védő fóliát.
Mára nem sok jót tudok elmondani a szervízelésről. -
zsolt501
nagyúr
válasz
LosBlancosRM #45 üzenetére
Engem ami a Samsung részéről bánt nagyon, hogy a prémium garancia szolgáltatást leépítették, a gyártás és az összeszerelés minősége meg lecsúszott olyan szinten, hogy pl. a Samsung Tv-m talpa önmagától eltört, a tv kijelző kerete is szépen elrepedezett, pedig a TV két éves volt mikor ez történt, a porszívó tartája sem illeszkedik megfelelően gyártási hibák miatt, a tömítések szintén problémásak.
Négy samsung telefonom volt eddig prémium kategóriával kezdtem jópár évvel ezelőtt Note 2 LTE, majd jöttek a többi hasonló kategóriák a gyártótól, de a gyártás minősége bizony az évtizedek alatt lecsúszott, a garanciás szolgáltatásról nem is beszélve.
Szóval ne nekem akard megmagyarázni miért jó a samsung... -
*RLaci*
addikt
válasz
LosBlancosRM #15 üzenetére
Ez egy keksz ha jól látom?
-
janeszgol
félisten
válasz
szigetipk #46 üzenetére
Ha a + verzió kell, akkor mindenképpen várd meg az S24+ verziót. A kicsiből meg az Ultrából nem muszáj (elég jó áron lehet ezeket kapni), de a + verzióból érdemes. Hátha megéri majd. (Közelebb lesz tolva az Ultrához. Ugye a 21 és 22 családnál a kisebbikhez volt közelebb.)
-
szigetipk
csendes tag
Én még a jó öreg note 8-at nyüstölöm. Igaz volt már egy aku csere, de mai napig teszi a dolgát. Kicsit elavúlt, kicsit lassúcska a mai készülékekhez képest, de remekül működik. Az idén szeretném nyugdíjazni, és valószínűleg s23+ lesz az utódja.
-
LosBlancosRM
őstag
-
szalai112
senior tag
Szerintem a vársárlok többsége nem tudja mivan a motorháztető allat.
-
jeni
félisten
válasz
LosBlancosRM #39 üzenetére
Nyugi ,senki sem bánt téged.Tudjuk nem vagy Samsung párti.
Nem kell idegeskedni ha a Samsung Exynos-sal hozza ki a telókat. Van akinek ez is megfelel.
Neked ,ahogy kiolvasom az írásaidból még ingyen sem kellene. -
LosBlancosRM
őstag
Mi?
Csak az egyik szerepel rajta. Aki nem ért hozzá, mit von le belőle? Vagy nem értem, hogy minek kéne ráírva lennie. "Te marha, amerika SDt kap bibibi jó hülye vagy, ha ezt megveszed"? Vagy, hogy "látogass fel a MAra, ott megmondják neked a haterek, hogy milyen f*s az Exynos"?
-
jeni
félisten
válasz
a dobozon szerepel?
Snapi vagy Exynos -
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #35 üzenetére
Kicsit be-LosBlancosoztam. Gondoltam lásd magad kívülről.
Szerinted van értelme ennek? -
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #28 üzenetére
De nem tud Samsung csúcsot venni. Legalábbis az S23 családig nem tudott. Idén nem lesz akkora gáz, mert S24 helyett lehet venni S23-at.
Értsd már meg mit akar írni a másik. -
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #31 üzenetére
Csak ennyit tudsz? Kevés leszel ide.
-
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #29 üzenetére
Dehogy nem. Még az ájfón topik is tele van veled. Mi a fenének vetted meg, ha kell az újabb? Nem kell irigykedni másra. Ha meg vágyakozol az újra, akkor vedd meg, ne csak a szád járjon!
-
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #19 üzenetére
Miért vettél 13 PM-et, miért nem vártad mg az S24U-t? Legyél elégedett azzal, aztán maradj csöndben.
-
beno52
tag
válasz
Szóval szerintem max az lehet hülye, aki tudja, hogy gyengusz az Exy, mégis szivatja magát.
Mivel nálunk - és EU szerte - csak az exynosokat árulták hivatalosan, ezért a döntés inkább annyiból állt, hogy veszel-e telefont, vagy sem.
A szürke importos, garancia nélküli vásárlásokat most hagyjuk... -
odani
tag
Túl van lihegve ez az SoC-kérdés már meglehetősen. Nekem aztán tökmindegy, ki gyártja, a lényeg, hogy "elég gyors" és takarékos legyen, valamint ne melegedjen. Ezeket simán megugorhatja az Exynos is, nem értem, miért kell előre ráhúzni a vizes lepedőt.
Persze van egy pszichológiája ennek: ha mindenki szarra számít, akkor könnyen okozhat pozitív csalódást a cucc. Legyen így! -
sfefe
addikt
Páromnak 22 ultrával semmi baja... Nem melegszik rajta semmi...igaz Ő nem is játszik...
S0e-m van meg6mijjdig semmi gondom vele az akkun kívül ami már csere érett kezd lenni 4.5 év után... -
esbii22
őstag
Megy a kavarás rendesen. Anno S9-et én is az exynos miatt cseréltem...Pedig az jó kis telefon volt.
-
-
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
Más is írta már, meg én is ő előtte, hogy a 990-en és a 2100-on is sokat javított a Samsung, leginkább melegedés terén. Még a térerőn is javíthat, mert amikor az öcsém megvette az S10+ telóját megjelenésekor, akkor bő 1.5-2 éven át sokszor nem volt elérhető a 13. kerületben, holott állítása szerint nem volt kikapcsolva a telefon. Utána ez a gond megszűnt, pedig még vidékre is kiköltözött.
Csak azt nem értem, hogy ott vannak a mérnönök. Miért nem eleve úgy adják ki, hogy jó legyen? Letesztelve, megnézve. Nem vásárlástól számított 1-2 év után.
Mondjuk jó térerővel az iPhone-ok sem büszkélkedhetnek. -
válasz
Nem az erőről van szó, hanem a melegedésről (throttling) a merülésről és a szar térerőről.
ha ebben a 3-ban fejlődne akkor pont nem érdekelne senkit az az 5-10%az s8 óta nem veszek exynosos csúcs samsungot
-
LosBlancosRM
őstag
Olyan érdekes, hogy azoknak a legnagyobb a szája, akik amúgy se vennének Samsungot. Másik pedig, hogy nem ver át a Samsung senkit. Le van írva, hogy milyen processzor van a telefonban. Aki tudja, hogy mi a különbség a SD és az Exy között, az eldöntheti, hogy kell e neki az Exy. Aki nem tudja, azt nem is érdekli. Szóval szerintem max az lehet hülye, aki tudja, hogy gyengusz az Exy, mégis szivatja magát. Ráadásul még semmit se tudunk az ideiről.
-
janeszgol
félisten
Samsung porszívóm van, remek darab. Monitorban is jó a Samsung.
Tévében viszont nem. Hiába gyönyörű a képe, ha a szoftvere szar (lassú és buta).Én azt bírom, amikor az S20-S21 idején cikkeztek arról, hogy a Samsung mérnökei mennyire sajnálják, hogy náluk az SD verzió jelent meg. Az év vicce volt.
Ahogy az is, hogy szinte már az óévre esik az újak bemutatója. -
Straw
senior tag
Azért ez igaz a legtöbb gyártóra mostanság, nem igazságos kiemelni a neked nem szimpatikusat. Az utóbbi 1-2 év innovációja az volt, hogy "kis telefon" ami ugyen nem annyira jött be senkinek, meg a hajlítható, ami ugyan felfutóban van de szvsz nagyon nagy piaci részesedést nem fog elérni.
-
dobisti
csendes tag
Nekem úgy rémlik korábban is olvastam már ilyen információt.
-
zsolt501
nagyúr
Jó vastag bőr van a Samsung képén, hogy ahol számít a piac oda a jobb procit adja, ahol meg nem oda mehet az is ami máshol nem eladható... Hajrá Samsung vásárlók csak így tovább, én telefonban és TV-ben is nagyogyot csalódtam a cégben, de a Samsung porszívó is felejtős darab.
Szóval a vásárlóknak kellene először is elgondolkodni azon hogy jó e az, ha hűlyére veszi a cég őket. -
gattolino
senior tag
Samsung egy rossz vicc lett. Nem tudnak mit innoválni ezért összevissza stratégiáznak
-
janeszgol
félisten
Elnyújtották már ezt a thillert. Vajon ki lesz a gyilkos? Az SD vagy az Exynos vásárló?
Szűk két hét múlva kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Filmvilág
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Robogó, kismotor
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest