Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
válasz
lajafix #1572 üzenetére
A levezetés az nem is annyira nagy para, inkább a környezetfüggetlen nyelvtan megadása az, ami rengeteg fejtörést okozott. Az nem is lett 100%-os. Veremautomata pedig úgy ahogy jó lett, de a tanárnő azt mondta, hogy kicsit még csiszolni kell rajta, mivel előfordulhat, hogy a végén becirkulál.
-
Nunder
őstag
Idő közben megoldottam a problémákat, szóval a fenti feladatokra nem várok megoldásokat.
-
Nunder
őstag
Számítástudomány feladatokkal van egy kis problémám. Nincs meg a kellő háttérismeret, így nem tudom megoldani őket maradéktalanul.
A feladatok:
Legyen G a következő környezetfüggetlen nyelvtan:
S -> aB | bA
A -> a | aS | bAA
B -> b | bS | aBB
Keressünk az aaabbabbba szóhoz egy:
a) baloldali levezetést
b) jobboldali levezetést
c) derivációs fát!Keressünk olyan G környezetfüggetlen nyelvtant, melyre
a) L(G) = {xmyn | m, n € N0, n<m }Adjunk veremautomatákat, melyek az alábbi nyelveket ismerik fel:
a) L ={ aibj | 0 <=i<=j }A dőlt OFF részek a hatványkitevőt jelöli, csak nem tudtam máshogy érzékeltetni.
A válaszokat várom, sürgős lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest