- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi1979
aktív tag
-
robi1979
aktív tag
Ma életemben talán másodjára sikerült megértenem az a6300 focus peakingjét, pontosabban a bele nagyítást. Ez már nagyon nem olyan mint régen volt a Nikon D50-en a manuálozás. Sigma 56 1.4 normásl napvilágos szoba körülmények között, iszonyat jó az MF. 2004 óta szinte kivétel nélkül mindent M módban azaz manuálban fotózok, a beállításokkal nincs gondom. Csak amíg a Nikonnal elbabáztam 1-1 expo között manuálban, addig a Sonyn pofon egyszerű minden. Tetszik.
Van egy Tamron 28-75 2.8-am Nikon véggel ami ilyen:
Ehhez milyen adaptert kell beszereznem (tudom az AF-es drága) ami olcsó és jó, megbízható, nem vágja tönkre a Sony bajonettjét, amivel manuálisan tudom használni? Ezekből is annyi féle van mint égen a csillag. Gyűrűs meg gyűrű nélküli, Ai, G stb.
Szazbolha: köszönöm a tippet!
MC-11+Tokina 11-16 2.8+Sony a6300-al van valakinek tapasztalata? UWA-ban mi lenne a megoldás?
-
robi1979
aktív tag
válasz
szazbolha #13902 üzenetére
Egy ilyen EF 85/1,8 USM + MC11 működő képes lehet az a6300-on is megfelelő AF-el? Nézegetem már egy ideje ebayen, 250 körül mennek jelenleg. Az bizonytalanított el hogy a Sony topikban meg azt írják hogy ne adapterezzek (MC-11) és ne Cannonba gondolodjak. Pedig a 70-200/4 is tetszik és az áruk is elérhető tartományban mozog egy Tamron 28-75 2.8-hoz képest. Most akkor mi az igazság a Sony Milc+mc-11el kapcsolatban?
Illetve ez a speedbooster hogyan működik? Nem ront az objektív képminőségén?
Bár a manuális objektívek már régóta tetszenek, ennek a Vivitarnak a képe is, bár portéhoz keresek inkább.
Nálam is fullframe a cél, ezért nem nagyon rendezkednék be egy objektív parkkal APSC-re a mostani E bajonettes kínálatból.
-
robi1979
aktív tag
-
robi1979
aktív tag
válasz
MrChris #13888 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat.
"Ha natív Sony objektív olcsó kiváltására szeretnéd a manuált azt inkább felejtsd el." - miért is? 80-135mm gondolom egy jó minőségű régi objektívvel csaknem hoz olyan rossz eredményt portréban? Egy Sigma 56 1.4 fix kintre, bentre valószínűleg lesz mellé még egy Sigma 30 1.4 illetve zoomban tervezek mellé egy Tamron 28-75 2.8-at (mondjuk ez FF ha később váltok fölfelé). Illetve egy Godox TT600 2db-os vakuszett kioldóval. Ezek mellé gondoltam valamit, esetleg halszem, nagylátó, 30mm (ez a Sigma helyett), 85-135 fényerősbe, éles és szép rajzolattal. Leginkább portréra használnám, bár fogalmam sincs hogy Sony a6300 vázon hogyan is néz ki a használatuk és hogy a fókusz visszajelzés, fénymérés hogyan működik illetve a mauál vakuzás és a HSS. A manuál móddal nincs problémám, a régi Nikonon mindent manuálban fotóztam.
Egyszóval, valami szép, éles, fényerős vintage objektívvel szeretném kiegészíteni a szettem, kültéri, beltéri, kis stúdiós portré fotózáshoz.
Nézegettem ezeket a fotókat, ennek a Vivitarnak tényleg ilyen szép a rajza és az élessége zoom létére?
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
35-85-100-135 tartományban keresek nyitottan is éles, szép rajzolatú portré objektívet. Egy Sony a6300-on használnám, ez lenne az első manuálisom, fogalmam sincs hogy mi kell hozzá hogy megfelelően működjön. És fogalmam sincs hogy hogyan működik a MILC-en, bár a focus peakingről már olvastam. Így minden segítséget, ajánlást szívesen veszek.
Találtam itt a fórumon egy ilyen objektívet, ez melyik pontosan? Olvasom hogy a kollégának nem tartott sokáig az öröme mert az objektív foglatával volt valami gond, ebből a típusból milyen végűt érdemes beszerezni amivel biztosan nincs probléma? Igaz hogy zoom, de tetszik ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Sony FE 24mm 1.4 GM
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged