- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 13 4G
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
surami
tag
Régi japán, német, orosz M42-es objektívek javításával foglalkozik valaki Magyarországon?
-
surami
tag
Ezért kell perem nélküli adapter neked is, ahogy nekem...
AF visszajelzéses példák: peremesre, perem nélkülire.
AF visszajelzés nélküli példák: peremes, perem nélküli. Az legutóbbiból vettem egyet, ami 1 hét alatt itt is volt.Azért nézz utána ezek csak példák.
Non-flange, flange vagy infinity focus kulcsszavak legyenek benne ha keresgélsz, meg eladót kérdezd meg, hogy az adott obira működni fog-e, általában segítőkészek.
-
surami
tag
Hát még én milyen kíváncsi vagyok.
2-3 héten belül elvileg itt kell lenniük.
Innen van az infó amúgy (163-tól), hogy olyan adapter kéne a Mir-24N-hez, aminek nincs hátsó pereme. Nekem ez teljesen kínai, mert életemben nem fogtam még egy régi manuális obit és M42-es adaptert sem a kezemben. Kostas-ra ráírtam és ő ajánlotta a fentebb említett adaptert.
Okosabb leszek mikor itt vannak a cuccok. Remélhetőleg gigszer se lesz és minden működni fog.
Amúgy azt gyanítanám még az esetedben, hogy ahogy johnjohn is írta, az adapter karimája nem mindegy milyen vastag. Gondolom az sem jó, ha túl vékony és az sem ha túl vastag. Egy próbát megérne nálad, hogy vastagabb karimát előidézel valahogy. Tehát az obi kicsit távolabb kerül az érzékelőtől.
-
surami
tag
Egyébként akit érdekel ez a Mir-24 csoda, akkor itt van pár oldal:
mflenses.com fórum
flickr sorozat
vimeo-s videók -
surami
tag
Nekem ilyen M42 - EF adaptert ajánlották egy Mir-24N-hez, hogy legyen végtelenem. Még nem jött meg egyik sem, így 0 a tapasztalatom vele. Írok majd róla amint megérkeztek, csak nem fürdök be vele.
-
-
surami
tag
@johnjohn: Köszi a manuál objektíves linket. A HD kamera felejtős az ára miatt, legalábbis mostanában. Az 50/1.8-as szóba jöhet, baráti áron van és viszonylag jókat írnak róla, a 2.8-as zoomok ára...
Itt írnak még régi orosz tecsó gazdaságos gyors lencsékről is, lehet hogy finom lenne a főzet.
Ezen a gyors lencsén jót röhögtem, köszi a kiigazítást.
Nézegettem videókat, hogy miket művelnek nagy fényerejű manuál obikkal videózás terén, elég szép eredmények születnek, persze mindent előre meg kell tervezni, csak úgy van értelme. Az AF videózáskor a gépemen amúgy is használhatatlan, szóval totál manuál módon működik minden.
Kis érdekesség, hogy a gépemhez milyen kiegészítő firmware-t gyúrt össze néhány emberke.Lényeg a lényeg, olvasgatok, gyakorlom a fotózást/videózást az alapobival... aztán meg gyakorlok, gyakorlok, olvasok, gyakorlok...
Jöhet mindenfelé ősrégi manuális gyors lencse ötlet, de leginkább a német és japán gyártmányok érdekesek ha jó a szemem.
-
surami
tag
válasz
johnjohn #1735 üzenetére
A fókuszálás tudom, hogy manuális lesz. A gyorsaságnál a blende nyílásra gondoltam, angol fórumok olvasásakor ragadt rám, sokszor így nevezik.
Van alap objektívem a Canon 550D-mhez, egy Canon EF-S 18-55 IS, csak itt ugye a blende nyílás 3.5-5.6-nál kezdődik, amit fényszegény környezetben videózásra és fotózásra is alkalmatlannak látok rövid záridő mellett (videózásnál 1/24, 1/25, 1/30 és ezek dupláját ajánlják a frame-sűrűség miatt), igaz az ISO növelés segít valamelyest, de akkor meg ott van a zajosodás.
Esti/éjszakai város, ég, bulihely és hasonló fényszegény környezet lenne a téma videózásnál. Nyilván nappal is szeretnék majd, akár úgy, hogy egy fénymennyiséget (tekeréssel változtatható) szabályozó ND szűrőt tennék az obi elé, hogy a blende nyílás és a záridő ne változzon, plusz ez fotózásnál se lenne rossz szerintem. -
surami
tag
Új vagyok még a DSLR-ek és főleg a régi manuál lencsék terén. Egy CMOS APS-C (1,6-os szorzójú) szenzoros masinára melyik "gyors" M42-es obikat ajánljátok? Leginkább videózásra használnám. Mire kell figyelni? Javaslatok?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
surami
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS Canon objektív
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged