- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cancer
senior tag
Hadd osszam meg veletek alig idősebb, mit 1 órás tapasztalatomat! Először is mint korábban már írtam, találkoztam egy 2.8/29 mm-es Pentaconnal, aminek nem volt végtelenje a gépemen. Hozzá téve, hogy a Helios 2/58-asomnak illetve a frissen beszerzett Pentacon 2.8/135-nek volt így úgy gondoltam, hogy az obi a hibás.
Szóval alig egy órája voltam megtekinteni egy másik Pentacon 2.8/29-es obit, amit abban a percben hoztak ki a műszerésztől (Csúrgó Úr), szóval frissen tisztított csili vil volt az optika. Viszont ugyancsak nem volt végtelen fókusz. Megjegyzem a helyzet optikailag az előző próbálkozásoknál klasszisokkal jobb volt.
Az eladó mondogatta, hogy ő nikonnal használja és, hogy nekem is lencsés adapter kell...stb... de, hisz a Canonokhoz, csak az FD-EOS átalakítóhoz kell lencsés adapter.Kipróbáltam valamit.
Végtelenre állítottam az obit és éppcsak rátekertem a vázra. Folyamatosan néztem a kinagyított LiveView képet és tekertem fel az objektívet a helyére. És láss csodát volt végtelen fókusz! Egészen pontosan 1/4-ed fordulattal korábban, mit a teljes feltekerés.
Eláltam a vásárlástól, bár alkalmi vétel lett volna, de nem tudom, hogy mikor, hogyan mennyiért tudnék új (vastagabb) adapterhez jutni.Szóval tényleg nem mindegy az adapter kidolgozása, hiszen jelen esetben alig 0,1 vagy 0,01 mm-ről beszélünk! De számít. Mert áttekintve nem tűnt életlennek a háttér, főleg rekeszelve nem, de 2.8-on úgy el volt kenve...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest