Hirdetés
- Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül
- Bemutatkozott az Oura okosgyűrűjének új generációja
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- One mobilszolgáltatások
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniduke
tag
(ne vedd készpénznek mert lehet rosszul tudom, illetve nem saját tapasztalat az alapja, hanem a net)
de, ahogy én tudom nagyságrendileg olyan DOF-t kapsz mint egy APS-H szenzoros géppel (m4/3 esetén)[vagy inkább valahol az APS-H és C között]. Nagyságrendileg, mert m4/3 szenzor+focal reducer kombóval valami 1.4x szorzót kapsz, APS-H szenzorral pedig 1.26x azt hiszem. Tehát ha van kéznél egy Canon 1D akkor azzal nagyjából el tudod képzelni mi lesz az eredmény, illetve dofsimulatorral is játszadozhatsz, bár az első lépéseket megtettem neked:
Mindkettő 50mm 1.4 objektívvel, az első APS-H, a második 4/3 érzékelővel készült, az elsőn közelebb áll a modell. Semmi számolás nem volt, csak nagyjából lőttem be, hogy hasonló képet kapjak, így ezért és a fenn leírt cropfactor különbségek miatt nem pontos az eredmény, csak közelítő. (16:9-re állítottam hogy a szenzorok eltérő képaránya ne zavarjon bele)
Így én úgy gondolom (legalábbis nekem) sokkal értelmesebb APS-C érzékelőjű gépre pakolni focal reducert.
Aztán tessék nyugodtan lecseszni ha nem így van, hadd tanuljak én is.
Capisci?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nikon Z6 - FTZ - CFexpress B - Godox XPro távvezérlő
- Canon EOS M50 Mark II kit obival, 2db eredeti aksival, 1000 expoval, gyári dobozában, táskával.
- Nikon D850 gépváz + MB-D18 portrémarkolat
- DJI Osmo Pocket 3 Standard Combo / Akciókamera / VLOG kamera - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Canon ) - Újszerű -
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest