- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bluetooth-headsetekről általában
- Mobil flották
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Yettel topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
surami
tag
válasz
johnjohn #1735 üzenetére
A fókuszálás tudom, hogy manuális lesz. A gyorsaságnál a blende nyílásra gondoltam, angol fórumok olvasásakor ragadt rám, sokszor így nevezik.
Van alap objektívem a Canon 550D-mhez, egy Canon EF-S 18-55 IS, csak itt ugye a blende nyílás 3.5-5.6-nál kezdődik, amit fényszegény környezetben videózásra és fotózásra is alkalmatlannak látok rövid záridő mellett (videózásnál 1/24, 1/25, 1/30 és ezek dupláját ajánlják a frame-sűrűség miatt), igaz az ISO növelés segít valamelyest, de akkor meg ott van a zajosodás.
Esti/éjszakai város, ég, bulihely és hasonló fényszegény környezet lenne a téma videózásnál. Nyilván nappal is szeretnék majd, akár úgy, hogy egy fénymennyiséget (tekeréssel változtatható) szabályozó ND szűrőt tennék az obi elé, hogy a blende nyílás és a záridő ne változzon, plusz ez fotózásnál se lenne rossz szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest