- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Yettel topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
Hyperion #5649 üzenetére
hát akkor ez a megoldás kuka. Azt hittem kicsit, de tényleg csak kicsit ront az élességen. Ezek szerint viszont becsillanást, fényszóródást okoz, lehet hogy megfelelő bevonatok hiányoznak róla, csak akkor meg drága lenne...
Számomra így felejtős, nem mintha nikont szeretnék. -
MrChris
nagyúr
válasz
skater86 #5646 üzenetére
végül is mielőtt nekiesnénk kéne tudni a méreteket, hátha van valami gikszer. Én olympusra alakítgattam át magamnak, ott persze simán bázistávon belülre lehet hozni az obikat. Canon kb +1 mm-t visel el OM obi esetén, az m42-es adapter nemtom mennyit milyen irányba változtat.
És ha nem menne a dolog azt is érdemes lenne kinyomozni mennyi látható minőségromlást okoz a lencsés adapter, összehasonlító tesztek kellenének. Nyilván vannak minőségi különbségek is adaptereknél... -
-
MrChris
nagyúr
válasz
Benji21th #5585 üzenetére
lamellái nem mozognak? Kéne róla 1-2 kép milyen bajonett. Elvileg akkor kell lennie rajta egy gombnak, pöcöknek, karnak ami beugrasztja a beállított értékre.
A minősége nem volt nagy durranás. De ezt ki kell próbálni... Meg jött más ami jobban tetszett és illett az OM soromba. -
MrChris
nagyúr
válasz
Hyperion #5562 üzenetére
ha nincs műanyag tolómérőd és érthetően nem mernél fémmel belenyulkálni a vázba, akkor lemérném az obi adapter legnagyobb hátsó kinyúlásakori méreteit. Csinálnék egy méretarányos metszeti razot keményebb papírból, ezt kivágnám. Ezt már bátran bele merném illeszteni a gépbe. Egy fogpiszkálóval, vagy amivel tudod, emelgeted a tükröt és figyeled, hogy beleütközik e.
De lehet, elég megmérni hogy a tükör mennyire van elöl a legkülső állapotában (felhajtva) és az obi+adapter mennyit lóg hátra... -
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz
MokkaCicc #5539 üzenetére
Nikonnak nagyobb a bázistávja a többi rendszerhez képest, ezért az adapternek tartalmaznia kell egy korrekciós lencsét, ami hátrébb viszi a fókuszt. Ha ez nincs akkor néhány méternél meszebb nem tudsz fókuszálni, azaz nincs végtelen. Értelemszerűen a lencse ront az optikai teljesítményen. Olyan adapter nincs amivel nikon dslr-re más rendszer obiját téve lesz AF-ed és/vagy rekeszvezérlésed. Olyan chippes adapter létezik ami becsapja a vázat és mikor tekered a fókuszgyűrűt és a váz éleset talál csippan. Ezen kívül működik a fénymérés, de a rekeszt te állítod.
-
MrChris
nagyúr
válasz
lolkapitany #5533 üzenetére
-
MrChris
nagyúr
válasz
lolkapitany #5533 üzenetére
Milyen a csatlakozása?
3 féle lehet, m42, exakta és praktina. Bár az első a leggyakoribb. -
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5496 üzenetére
akkó hiába globális a piac, vannak globálisabb piacok.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5494 üzenetére
asztapaszta, kicsit nagy obi, (pont 2X nagyobb a kis 100/2.8-nál) de jó fényerős. Ha egy AF motort is tenne bele a Samyang 3-400$ért vinnék mint a cukrot.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5489 üzenetére
Köszi!
Valakinek nem érné meg
-
MrChris
nagyúr
válasz
MrChris #5485 üzenetére
Készíteni kellett egy adott átmérőjű csiszolókorongot is, hogy illeszkedjen a távtartó. Csiszpapír. És így csiszolt az aludarabot. Csiszolás 2. Itt nagyjából elkészült az illeszkedő elem.
Félig kész
Első összeszerelés előtt
Után
Fazonírozás
Speckó állványmenetmetsző
Állványon az adapter!!
Obival
Gépvázzal
MindkettővelMég kap egy több száz eurós Leica csiszolást polírozást
meg lakkozást, de az még ráér és a képminőséget úgy sem javítja.
Így már állványon egész más használni, és egész jó ez az obi, azért továbbra is nehéz fókuszálni, sokat segít a G6 liveview-ja és egygombos 1:1 belenagyítása. Nemtom mire fogom használni ezt a batárt, nem vagyok nagy teleobis, néhány próbakép:
[link]
[link]
[link]Köszönöm a figyelmet
-
MrChris
nagyúr
válasz
MrChris #5483 üzenetére
Első skicc nem pont ilyen lesz, de hasonló.
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5481 üzenetére
-
MrChris
nagyúr
Van egy OM 180/2.8 obim, ami a gépemen eq 360mm-nek felel meg. Nehéz kitartani bemozdulás mentesen és így fókuszálni se könnyű. A kis G6-ot hiába tenném állványra, lehet hogy kiszakítaná a bajonettet vagy megnyekkene tőle. Még ha merném is feltenni valszeg kis széltől is libegne, remegne az egész, E510-en ilyen volt. Állványcsati nincs az obin és persze nincs is hely rajta egy utólagos gyűrűnek, annyira tagolt a felépítése. Kizárásos alapon az adaptert kell felhasználni erre a célra. Van ebayen állványmenetes adapter, de nem valami meggyőző, meg rendelni...
Viszont volt a fiókban egy plussz adapterem, meg némi alu rudamGyorsba terveztem rajta egy kis átalakítást. Majd teszek fel képeket!
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5475 üzenetére
nem túlzottan összegyúrt alufólia nagyjából kisimítva, az elég jó felület szokott lenni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
GHoST16 #5470 üzenetére
Miért nem veszel 200/4-et? Régi manuál zoomot biztosan nem vennék. Nem véletlenül kerülnek ennyibe. A használatuk is nagyon nehéz, pláne első manuál üvegnek.
Jobbfajta fix 135/2.8-at javasolnék csippes adapterrel. Ha meg nagyon kell a 200/4 abból is van némi választék, csak súlyban, méretben már jóval nagyobb mint a 135, de képminőségben sokkal jobb mint a régi MFzoom. A Yashika kezdő fényerejéhez számold hozzá, hogy rekeszelni kellhet az elfogadható képminőségért, pláne egy ilyen régi zoomot és akkor oda az f4. Szvsz. -
MrChris
nagyúr
ahogy korábban írtam 50 mili alatt olcsón nem járható ez az út és egyre drágább ahogy telnek az évek. A minőségi obik árban pedig kiugranak. Szerintem 50 alatt natív obi és kis-nagytele marad manuálnak. Viszont ezekből a lehető legjobbat
Akkor kell venni mikor jó vétel kínálkozik, nem akkor mikor nagyon megkívánod
Az 50 és 135 mm a legolcsóbb amid már most is van. Én arra hajtottam, hogy ezekből fényerős és nyitva is jól használhatóak legyenek. Ami viszonylag elérhető az az olyan 50/1,4 és 135/2,8 ami nyitva is jó. A pancolar nemtom milyen 1,8-on de nekem speciel a körkörös bokéja nem tetszik, túlzottan jelen van. -
MrChris
nagyúr
Egy egész jó árú batár Jupiter 21M 4/200 van a zindexen, 11.000ft
-
MrChris
nagyúr
ha a sony rendszerén belül képzeled el a szeted én 35-ösből a natív obit venném. Eleve kicsi a választék sonyéknál, de ez egy elég jó obi, AF, OSS, kicsi, könnyű, gondolom kiváló képe van és jó árban van. Elsősorban olyan régi manuált keresnék a helyedben amiben gyenge/drága a sony választéka. Persze ez nem a wide kategória lenne hanem a kis-nagy tele.
-
MrChris
nagyúr
Persze, csak leírtam a tapasztalatom
Az biztos, hogy egész másképp tud működni különböző gépeken ugyanaz az obi. Az E510-n tökéletesen működnek a manuál obik teljesen érzéketlennek látom a beesési szögre, nagyon jó. Míg a Pana GH2, G3, G6, Oly epl2, Canon700d különböző mértékben de rosszabb képet adnak. Főleg a sarkokban, pedig a 700d-t kivéve mind az 5ben ugyanolyan méretű érzékelő dolgozik.
-
MrChris
nagyúr
nekem volt 1.8 és 1.4 is. Az 1.8-nak foltos, darabos 'ideges' a bokéja, míg az 1.4 szép 'krémes'. Az MC-s 1.4-en is használható 2.0-n pedig bátran. Az 1.8-t 2.8-ig kellett rekeszelni, hogy közelébe érjen. Összeségében szebb, minőségibb képe van az 1.4-esnek.
Igaz pont fattyu kollégának van/volt egy om50/1.4 ami canonon rosszul muzsikált. -
MrChris
nagyúr
ami megfordult nálam: SUN 24/2.5 8e. 5.6-on se volt igazán éles képe. Olympus OM 24/2.8 35e.-45e. nyitva 1:1 nézetben leheletnyit lágy, de már jól használható, egyet rekeszelve tökéletes. OM28/3.5 nyitva pixelkukkolva majdnem olyan éles mint az elég jó kitobik (Olympus 4/3 zuiko 14-42) ugyanezen gyutávon. Olympus OM 35/2.8 is hasonló mint az előzőek. Konica 35/2.8 picivel gyengébb mint az Oly, 1et ajánlott volt rekeszelni.
Ezekből és mások más obikkal való hasonló tapasztalatából az a véleményem, hogy a normális zoomos kit obik éleségét lehet kb elérni azonos, szerencsés esetben -1 blendeértéken ezekkel az 50mm 50ezer alatti manuálokkal. Tehát igazán fényerőt nem/minimálisan nyersz vele inkább csak az érzet ami számít, nagy karcolás nyitva nem lesz, de 1-2t rekeszelve elég jók lesznek. Amire még jók az a videózás és hogy fullframe gépre is rajzol. Sokan 5Dmk1-re használják mint az egyik legolcsóbb FF digitgép+ jó obi párosítás.
Vannak a fényerősebb változatok, pl Olympusnál maradva az om35/2, 24/2... amik 3, 4Xes árban vannak és valszeg nyitva hozzák azt a képet mint elöbbiek 1-et rekeszelve. Csak nekem az már qrva drága.
Ha van valakinek jó tapasztalata viszonylag olcsó (max50e.) 50mm alatti obikkal, megoszthatná velünk!
-
MrChris
nagyúr
válasz
Zozzant #5361 üzenetére
Megint csak nem értelek. Önjelölt műszerészként szétszedte 3szor, megjavította jól működik, helyén van a fókuszpont, már nem csillan be, 2,8-on is használható és ha ügyes volt nem trancsírozta el a csavarfejeket, nem karmolta össze az alkatrészeket... Ha igen az látszik, vagy hibásan működik. Nem veszik meg.
Van vagy 20 obim, mindet az utóbbi 2-3 évben szereztem be, legalább 30-40 évesek, fogalmunk se lehet melyiket hányszor szedték szét, adták tovább. Lehet, hogy mind már átment önjelölt műszerészeken meg szakikon, nem tudhatom, de jó állapotúak, használhatóak és ez a lényeg. Szart meg nem szabad venni, vagy ha kevés az infó mérlegelni kell bevállalod e. Én csak fotón láttam szinte mind, bevállaltam és mind ~95%-ban bejött. Ami vicces, hogy pont az bizonyult rossznak amit személyesen vettem át. -
MrChris
nagyúr
válasz
Zozzant #5359 üzenetére
a hiányos/hibás/tönkretett szar teljesen más tészta. Ha hirdet valaki jól működő, helyes állapotmegjelölésű hiánytalan! cuccot és az ellenkezőjét postázza az szimpla rohadt átverés. Ha van olyan obi amit már szétszedtek/javítottak de ennek ellenére
jól működik, azzal nincs probléma ha nem írják, ez úgy se ellenőrzhető. A lényegen nem változtat.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Zozzant #5347 üzenetére
nem ezt írtam, de mindegy is. A lényeg, hogy olyan obit nem találsz a piacon, amihez odaírja a tulaj, hogy megbuherálta, 3X szétszedte. Már hogyha el akarja adni. Max ha látható, tapasztalható hibája, hiányosága van. Személy szerint nekem már az se tetszik, ha azt írja valaki, hogy szétszedve, kitakarítva... vagy működik, dzsuvamentes, vagy van vele valami gixer.
-
MrChris
nagyúr
13db régi OM obit és 6db egyéb gyártmányt vettem, de egyiknél se írtak semmit. Pedig 2 tuti buherálva volt. Elvégre ha működik rendesen minden része akkor tökmindegy. Ki kell próbálni, mert használt. Az állapota is sokat mondó. De ha magyarázni kell, hogy ez a része azért jár ilyen nehezen mert... ez a kattogás, eröltetés meg nem számít... akkor nem szabad megvenni. Egy 40 éves obi huszon éves tulaja honnan tudná hányszor szedték szét a pl. 80-as években angliában/németben az obit?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Zozzant #5340 üzenetére
hány Canon, Nikon, stb... dslr-t adnak el ami a saját obijával front/back fókuszos és viheted szervizelni? Sajátomon (oly.e510) a mattüveget is hézagoltam, hogy pontosan egybe essen a valódi éleséggel. Egy másik vadiúj 700d-m front fókuszos volt, az obi pedig diszta decenteres... Még ma se minden tökéletes.
-
-
MrChris
nagyúr
Pedig tud ez az obi ha nem is seggre ülős, de azért elég használhatóan éles képet is.
Meg állítólag ez is azza készült. -
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5311 üzenetére
Érdemes hozzávetőleges becslés végett megnézni a kiszemelt obi ebayes árát. Jelen esetben 140-240$ között van. Persze van 400-ért is hátha talál madarat. Szvsz 75-ért még sokáig ott fog porosodni. Akinek nem nikon váza van érdemesebb más 100/2.x obit keresni, nikonosok meg vannak kötve a nagy bázistávjukkal, ezt pénzügyileg jól ki lehet használni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5309 üzenetére
ez elég maximált ár. Persze a nikon más tészta mivel a gépükre mást nem nagyon érdemes rátenni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
urbi107 #5298 üzenetére
tehát mozgó, erősen mozgó, végülis ki kell próbálnod, hogy mennyire megy a kis keresővel az élesre állás. Volt nálam pentacon mc 200/4 az elfogadható volt, még kézben is elment a mérete, súlya. A 300 már brutális, csak olyat vennék amelyiknek állványcsatija is meg van és arról használnám.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5294 üzenetére
szerintem az opticam, bajcsy 20
-
MrChris
nagyúr
válasz
urbi107 #5280 üzenetére
egyiket se mert rohadt nehezek
A fókusztávot el kell döntened mert elég különbözőek. Pl. én számomra az ekvivalens 300 a felső határ. Játszottam Sonnar 200/2.8-al, Olympus om 180/2.8-al ami nálam a crop miatt dupla fókusztávúnak felel meg. Nagy elszántság és rajongás kell annak aki tényleg használni is akarja. Milyen gépre tennéd? Mit fotóznál? -
MrChris
nagyúr
válasz
Muerte68 #5262 üzenetére
nézegessél sample képeket, könnyű rájuk keresni. Nekem volt kölcsönbe a pentacon, már írtam, hogy elég gyenge, középen valamennyire éles, de szélek felé rohamosan romlik, csúnyán mos. A helios nekem picivel minden téren jobb, de mindkét obi alsókategóriás. Bár heliosból vannak jobban sikerült darabok.
Ez max 5ezer forintos tétel, bukni nem lehet vele, ha nem tetszik eladod. -
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5248 üzenetére
ha már 40mm OMből is elfogadnék egy ilyen palacsintát
jó vékonyka ez tetszik! Az ára meg jóllakott napközis. -
MrChris
nagyúr
pentecont próbáltam, szerintem gyenge, helios szépen mos, olcsó, kicsit lágy, olympusból az csúnyán mos.
Ezek az olcsó kompromisszumos 50esek, mindnek van erős hibája, általában 2.8 tól kezd használhatóbb lenni. Szerintem a minőségi szórásuk is jelentős, bár ez a drágábbaknál is van. Szerintem. -
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5201 üzenetére
Ha ebayen 250-450 euróért mennek, akkor jó vétel a 120eur!
-
MrChris
nagyúr
válasz
WhiteWalker #5195 üzenetére
Kb. ezekre van lehetőség A 'correction of focus confirmation dot' funkció lehet még érdekes. Bár milcen nincs jelentőség
-
MrChris
nagyúr
válasz
WhiteWalker #5172 üzenetére
A csippnek semmi mást nem kell csinálnia, mint átveri a gép elektronikáját, hogy rendes AF-es obinak mutatja magát így engedi működni a fázisdetektort, nem tiltja le. Áruld el milyen optikai elem van az adapterben? Semmilyen. Vannak lencsés adapterek ami teljesen más tészta, főképp nikonokhoz kell. Az adapter egy sima távtartó gyűrű a váz és lencse között. Semmi beleszólása nincs a képminőségbe. Max belső felület tükröződés, fénybeszivárgás vagy hasonló módon ronthat a képen, de akkor az selejtes darab. Még az lehet, hogy szar a korábbi csippesed és bezavar az elektronikába, de az megint csak azt mutatja, hogy selejtes.
Nekem van csippes és csip nélküli adapterem, pont egyformán éles képet csinálok a segítségükkel. Ez hogy lehet? -
MrChris
nagyúr
válasz
WhiteWalker #5168 üzenetére
örülünk, hogy lett végtelened, de szerintem ez alap követelmény egy adaptertől. Az AF 2-es csippes adapternek semmi köze az optikai élességhez, az előző szar volt, túl vastag, hibás. Ha lereszeled a csippet róla akkor is pont ugyan olyan élesen fog rajzolni a gépeden az az obi. Ne keverjük a szezont a fazonnal.
-
MrChris
nagyúr
válasz
rascalyjo #5164 üzenetére
nikonnak is van fehér bár tény hogy canonnál szoktuk meg.
Még ami érdekes lenne az a matt terepmintás zöld/szürke, esetleg matt zöld, bár az már túl puruttya. Esetleg valami különleges fekete. Ha aluból van azt házilag is lehet eloxálni bármilyen színre ami ételfestékként kapható. Viszont a feliratozád tűnik a legnagyobb nehézségnek. -
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz
berzerker83 #5138 üzenetére
sajnos m4/3-ra minőségi keményfém adapterrel még nem találkoztam. 4/3-ra van egy olyan bronz adapterem ami legalább olyan masszív, pontos mint a gépen/obikon lévő bajonett. 9ezerbe került, olyanért micro változatra is kiadnék, de még nem láttam. Mindenütt ez a fekete takony anygú van amiknek még túlvékonyítják a bajonettszárnyukat is.
-
MrChris
nagyúr
válasz
berzerker83 #5138 üzenetére
Nálam járt már pár OM obi, főképp 50-esből. Nekem az 50/1.8 képe, mosása nagyon nem jött be, 'ideges', zavaros, kicsit centrikus. Ráadásul csak 2.8-tól használható. 50/1.4 egész más, nem is a fényerő, hanem kategóriával feljebbi képe van. Krémes a boké, élesebb. Viszont vásárlási tanácsként: sok változata van, leggyengébbnek a korai 'silver nose' változat tűnt, legjobbnak amin van piros MC felirat, jó ha 5-600e. től kezdődik a szériaszám. 1.4-en változó, hogy mennyire hasítanak, de a mostani 800e.-es szériájút összhasonlítottam, leteszteltem és símán lekőrözi a nagyon jónak tartott smc takumar50/1.4-et. Itt van egy szériaszám és bevonat lista:
www.fredmiranda.com/forum/topic/1121708
Van egy OM135/2.8-am is, nyitva is már jól használható. Nagylátóra natív obit vegyél tulajdonképpen olcsóbb is és általában jobb is. -
-
MrChris
nagyúr
tegyél fel képet, így nehéz okosnak lenni. Alapvetően közgyűrűvel nagyon kicsi lesz a mélységélesség. A lágyság pedig attól is lehet, hogy az adapter és kihuzat belül valamennyire szórja a fényt, ettől csökken a kontraszt és élesség érzet. Pl. fekete bársonnyal, tépőzár szőrével lehet kibélelni. De még az is lehet, hogy az obi nem komálja a közgyűrűzést. Elég drágán mérik ezt az obit (nemtom miért) , érdemes megcsináltatni szakemberrel, ne erőltesd a blendét. 1,8-on milyen a képe? Becsillan vagy használható? Tudnál feltölteni 1,8-on készült képet?
-
MrChris
nagyúr
elég ritka a 300mm-es ami fényerősebb mint f4 és 20-30e. Sonnar 180/200 f2.8 néha nagyon ritkán előfordul, de 50nél nem olcsóbban. És igen nagy , nehéz. Pentacon 200/4 és testvérei elég jók szoktak lenni és akár 15-20e-ért is van. A Canon telezoom nemtom milyen de ha a pentacon fixét eléri akkor bár még így is jóval drágább, de van benne AF és stabilizált, meg könnyebb, lehet hosszabb távon jobban megérné.
-
MrChris
nagyúr
Nálam a programozható adapter olyan volt, hogy az exifbe belekerült a beleprogramozott blende és fókusztáv, ami persze független a valódi értékektől. Ezen kívül elméletileg fókusz korrekciós értéket (back-front) is be lehet programozni, de ez nem mindnél van. Meg én bármit írtam oda nem változott semmi. (Dandelion csip)
Viszont blendebeugrasztós adaptert szerintem nem készítenek! Max a betekeréskor benyomja a blendekart, pöcköt, hogy érvényesüljön a blendegyűrű értéke, de expós beugrasztás nincs.
Nálam sokat segített az AF visszajelzés, számomra érdemes volt, a 600D-nek elég pici a keresője, biztos hasznát veszed. -
MrChris
nagyúr
megnéztem, Albinar, OM bajonettre való. Gyönyörű, vadi új állapotú.
Pont annyit ront a képminőségen, mintha kivágnám a nélküle készültbőlVan egy eredeti drága Olympus Om 2x is a családban, de még nem próbáltam. Azért nem izgat a dolog, mert a nálam az ekvivalens 200/2.8 is a stabilitás határán van. Van egy 180/2.8 obim is ami ekvi. 360nak felel meg azt kézből már elég nehéz tartani, állványra meg nemtom felrakni, mert a Pana G6-ból kitépné a bajonettet
-
MrChris
nagyúr
válasz
urbi107 #5103 üzenetére
próbáltam már pár 2Xezőt. Nem vált be. Tény hogy nagyított de akkora képminőség romlást okozott, hogy ugyan ott volt mintha körbevágtam volna az eredeti képet. Rekeszelés se javított rajta. És a fényerőt is leviszi. Csak a problémákat növelte a használata. Lehetséges hogy egy drága, több tizezer ft-os már jó lenne, (csak annyit inkább az obira költenék,) de a fényerő veszteséget az se kompenzálja.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #5034 üzenetére
igen, az manapság jó ár. A nagy fényerejű obik fő kérdése hogy nyitva milyenek. Mikor 100milist kerestem vonzott az OM100/2 viszont sok képen láttam, hogy f2-n gyakori, hogy lágy, míg a 100/2.8 2.8-on éles. Igy elég pénzkidobásnak gondoltam 2-3X annyit kiadni érte, hogy aztán akár csak egyet is rekeszeljek. Meg 2x akkora.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óvodások homokozója
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest