- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz
Elektrosokk #9613 üzenetére
Ez a párezer ft-os c mountos adapterrel .a 35-ös kb 6000ft van még egy pár méret belőle
-
Muerte68
addikt
válasz
fulemuless #9610 üzenetére
Van egy magyar srác is rakott fel egy viszonylag egyszerű átalakítást de ne kérdezd a címét valamelyik topicban osztották meg keresni kell
elsőre kidobta
[link]
-
Muerte68
addikt
-
Muerte68
addikt
A FED2-milyen menetes? lehet adapterezni?
-
Muerte68
addikt
Industar 61lz objektívvel nem találom elég részletesnek az apró részleteket.próbáljak közgyűrűzni hogy meglegyen az 1:1 leképzés?
-
Muerte68
addikt
Nekem meg a kollégámnak is EM10-van nekem kb 2 hete
.Emiatt nem tudjuk merjünk -e venni vagy ne azért nem olcsó valami.Ő Szarvasi én Békészentandrás-Kb 7km van a kettő között
.Engem a blokkolás zavar nagyon bár nem értem mit blokkol
valóban nem lépcsős,viszont mintha közelebb volna a perem főleg a sarkoknál -
Muerte68
addikt
Valaki meg tudja mondani hogy az EM-10 nél amit írnak problémát a Focal reducer-nél az pontosan mi lenne?
Meg hogy csak egy tipusra vonatkozik vagy mindegyikre?konkrétan a Camdiox-nál láttam.
Meg hogy miért csak az EM-10-nél van és a többi M4/3-nál nemNote: the depth of optical element is about 7mm, may block the sensor of some cameras such as G1, OM-D.
-
Muerte68
addikt
-
Muerte68
addikt
Yashica ML 35-2,8-milyen érdemes megnézni?
-
Muerte68
addikt
Több a fény mivel 2,0-ás de a helios nem az élességéről híres,inkább efektezni ,portréra ism.
elvileg az M-esek bevonata jobb asszem a 44/2-nek meg több a lamellája(de lehet tévedek)
nekem 44/M6-van én meg vagyok vele elégedve rekeszelve még élesnek is mondható.
Az igazi képességeihez min APSC-kell hogy az örvény meg a peremsötétedés kiadja magát-bár valaki örül neki ha lemarad ízlések és pofonok -
Muerte68
addikt
válasz
runnner #9348 üzenetére
akkor az nehéz dió lessz
e-bay-en le lehet vadászni néha de baromi drágák altix-nex adapter néven kell keresni-én eggyet találtam de az bajonettes és 21000ft
Kb ilyen árra lehet számolni ha találsz is.
Hasonlóképp jártam én is találtam egy praktina gépet zeiss 50/2,8-obival olcsón-nagy nehezen kinyomoztam milyen csatolás,találtam is adaptert az e-bay on 31000!!!! ft ért
azért nem volt éles pont amikor próbáltad mert ezeknek a gépeknek meszebb van a bázistáv-vastagabb adapter kell. -
Muerte68
addikt
válasz
runnner #9346 üzenetére
nem vagyok szakértő de szerintem valami hiányzik róla
Nekem erre hasonlít,a tényleges bajonett vagy menet nélkül
[link]de lehet tévedek de még nem hallottam ilyen menetméretről
Ránézésre bajonettes lehet csak lemaradt róla.
De ha tévednék a profik javítsanak ki nyugodtan -
Muerte68
addikt
When using legacy lenses on the new NX 500 you can press the OK button and you will get manual focus assist with included magnification and focus peaking.
If the mode dial is set to AUTO and you are using an adapted legacy lens, you will get a sign telling you to check lens and no picture is possible, you need to select P (program), Aperture, Shutter speed and Manual. Won't work on AUTO OR SCENE
ezt találtam tört angolságommal OK gomb és beadja a fókuszsegédet meg a nagyítást
Nem nagyon tudok angolul ha nem teljesen stimmel bocs -
Muerte68
addikt
válasz
Elektrosokk #9296 üzenetére
az sajnos nincs de ahogy kutakodtam lehetséges hogy exa bajonet? Volt ilyen a régi practicácon,
lehet hogy praktiflex de nem találtam hasonló gépet még. -
Muerte68
addikt
egy kérdés.Régi praktica gép még egyaknás van rajta még átnézős kereső is.
Van rajta egy furcsa csatolású obi -a vázból alapból kiáll egy kb 1 cm dudor azon van valami bajonett szerűség amire egy menetes karima szorítja rá az objektívet(remélem elég érthető)
van rajta egy zeiss obi még az ezüst fajtából egész jó állapotban egy két horpadás a szűrőmeneten de a rekesz meg a fókusz mintha új lenne úgy jár.
Mi ez milyen csatolás és lehet e adapterezni? -
Muerte68
addikt
itthon még le lehet vadászni olcsóm dolgokat,de nagyon vadászni kell eléggé elszálltak az árak és sok a nepper
Bár most sikerült egy industar 61 lz-t levadászni plcsón de a gazdája mesélte hogy egy állítólagos népművelő "gyűjtő" amig bement pénzért lecsavart ellopott min3 objektívet
Hagyatékból árultak elég sok gép volt. -
Muerte68
addikt
válasz
MrChris #9289 üzenetére
van a licitálóson is egy fix 27-11,5-áll éppen.Sérült a szűrőmenet-állítólag a többi rendben van
tailor az e-bay-on 7-10 az industar isnem normálisak néha
Az is igaz hogy elég kevés van belőlük(a yashicá-ból)
Csak infónak szántam nem összehasonlításnak ,egy jó darab mindig többet ér -
Muerte68
addikt
Sikerült szereznem egy industar 61 lz-t
most tesztelem szerencsére minimális por meg maszat volt rajta csak át kellett törölgetni.
-
Muerte68
addikt
válasz
Nincs név #9194 üzenetére
auto revü-t próbáltam jó-viszont 2x annyi mint a minolta kérdés adsz e annyit a plusz fényerőért?
A minoltával nem nagyon tudsz mellélőni viszonylag olcsó és éles.a yashica-nak jobb a bokeh ja ritkább kicsit drágább.
Az autó revu-is jó vétel de ritkább és drágább at 1,4-es üvegek általában 15000-körül indulnak.
Ha 1,4-et akarsz még érdemes a minolta és a yashica obikat is megnézni(+ a canon fd 1,4-et de annak nincs bokeh ja)
-
Muerte68
addikt
válasz
KelemenUhr #9133 üzenetére
a 44m4-44m6-ban is pöcök van a blende beugrasztáshoz.ehez vagy peremes adapter kell vagy ki lehet buherálni belőle
Nekem a 44m6-osom ilyen műtött
-
Muerte68
addikt
válasz
KelemenUhr #9001 üzenetére
Ha bajonettes akkor az.az jó kis obi az eggyik legjobb.Nekem minoltám van de majd egy ilyet akarok
-
Muerte68
addikt
válasz
KelemenUhr #8998 üzenetére
A yashica élesebb fényerősebb-6-9000 körül lehet venni.A Helios karakteresebb inkább efekt obi-5-7000.Szerintem a yashica jóval jobb.M42 vagy y/c bajonettes?
-
Muerte68
addikt
válasz
KelemenUhr #8954 üzenetére
nekem hong kong-ból itt volt 2 hét alatt
3 külömbözőt-M42-MD-CanonFD-három helyről.az FD jött utoljára kb 3hét.
Az jónak néz ki peremes plusz imbusz kulcs is van ha jól nézem. -
Muerte68
addikt
az e-bay-es ukrán eladók mennyire megbízhatóak?
Néztem Industar makrót de vagy ukrán vagy USA
-
Muerte68
addikt
válasz
frankstork #8933 üzenetére
M 42 biztos nem csak lencsés adapterrel lehet
Hogy mi mehet a Nikonosok jobban tudjákde a makró obik nem olcsók még a régiek sem
-
Muerte68
addikt
válasz
#14121216 #8775 üzenetére
Jó az a A5000-nekem is volt két hibája van nincs EVF és vakupapucs
,ezt leszámítva képben szolgáltatásban nagyon jó ár érték arányú gép.
Én is csak az EVF miatt váltottam,sajnos kell a dioptria korrekció.
Ha akarsz még jó manuál obit hozzá próbáld ki a Minolta MD-MC-50/1,7-et -
Muerte68
addikt
Bessamatic csatlakozás-ez milyen??
[link]
És ez mi? -
Muerte68
addikt
válasz
Gravity1234 #8404 üzenetére
[link]
itt pld vagy hirdetések böngészése vagy e-bay(legolcsóbb leglassabb)
-
Muerte68
addikt
válasz
#14121216 #8392 üzenetére
Jobban jársz egy két újabb adapterrel az m42-es obik sokszor csak a ritkasága miatt drágább de optikailag gyengébb
AZ MD-PK-OM esetleg Canon FD obik között sokkal jobbakat kaphatsz olcsóbban,hamar behozza az adapter az árát.
Sokan minden obira vesznek adaptert könnyebb kezelni őket.(én is így szoktam,bár még nincs minden obira de amit használok fixen rajta van)
e-bay-en akár 2000ft ért is vehetsz. -
Muerte68
addikt
válasz
Kisvyrag #8382 üzenetére
[link]
Ez talán segít1,4 mindenképp jobb-De a minolta 8000-ért nem sokkal rosszabb
Küldtem egy linket a másik topikban de a minoltát 6-7000-ért is le lehet vadászni.
Ha már 1,4-nézd meg a minolta 50mm-est vagy az autorevü-t.Az eggyik kb 20-30000 között a revü 12-15000 körül levadászhatóA minolta elég kiemelkedő élességet tud azért drágább is.
[link] -
Muerte68
addikt
válasz
Kolonel0708 #8158 üzenetére
objektív nélküli módot kell engedélyezni-ilyenkor engedi az exponálást az objektív érzékelése nélkül is.Nem szokott az átalakítók nagy része visszajelezni,csak egy darab vas
-
Muerte68
addikt
Ezt egy canon 1000d-vel csináltam nem a legprofibb de nagyjából látszik mit tudhat
Nincs túl sok képem vele ritkán használom de itt jól jött a rövidebb gyutáv a heliosba nem fért be
lejárt az idő bocs a két komment
jjeahh nem a pentecon 29-2,8 -
Muerte68
addikt
Super-danubia 8/500mm tükörobjektív-Van valami értelme ilyet használni MILC-gépen?menyire használható ilyen kis fényerővel_eggyáltalán milyen minőségű obi,Nem nagyon találtam róla értelmes infót
-
Muerte68
addikt
sajnos nem lehet
egy kimart mélyedésben van egy rugós szerkezet sajnos,se állítani se fordítani nem lehet
Egy Fotga adapter pontosabb lehet?nem igazán szeretném minden Minolta obimat reszelgetni
Vagy valamelyik adapter tipus megbízhatóbb
Ha volna egy tuti inkább vennék egy másikat mint az obit reszelgessem
-
Muerte68
addikt
A NEX-MD adapterem nem kattan be az objektívem(a gépen igen az obi nem rögzítődik-a képen jelöltem hova kerül a rögzítű zöldel meg azt hogy a bajonetten hol van a gyári bevágás.
Mi lenne a megoldás ? csak az obin tudok alakítani érdemes átalakítani vagy másik adaptert keressek
Látott már valaki ilyet vagy mi az oka az eltérésnek?Az objektív Minolta MC rokkor pf 1-1,7 50mm. -
Muerte68
addikt
válasz
estikornel #7774 üzenetére
Érdemes megnézni filmes gépeknél SLR-is vázzal együtt is van 5000-körül helios ,44,2-is jó 44m4-44m6-kicsitt jobbak.A v -drága inkább a másik j-oldalon érdemes nézni.amik külön vannak a váztól általában drágábban adják mert tudják hogy mire jó
Bár én külön vettem 44m6-ot 5-ért
itt is szokott lenni az apróknál-én itt vettem -
Muerte68
addikt
válasz
estikornel #7770 üzenetére
chippes 2-2500-körül van m42-es sima 1000ft körül m42-ből helios 2,0-vagy yashica 1,7-19.m42-ből ez a két fajta van.Jó még a yashica bajonettes obik is ott is vannak 1,7-1,9-es elég jók kicsit drágábbak-a bajonettesek későbbiek jobbak optikailag.
Kezdésnek jó a helios utána lehet még a drágábbakal kisérletezni ha bejön a manuál
A kép széléből levág a szenzor egy kicsit nem rajzolja ki az obi egész képét de ami a keresőben látszik az benne lesz.
A chippes csipog ha jó a fókusz a simán marad a szemre élesítés -
Muerte68
addikt
M42-NEX-adapternél nem pattan be,nem rögzül a bajonett
Mi lehet a baj-hogy lehet esetleg orvosolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest