Hirdetés
- iPhone topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- V80 Design néven jött az almaízű Nubia
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Megtörtént, (de egyébként is a keresőben a fókusz visszajelző szenzorok körül lévő pici négyszögeket szoktam nézni, hogy élesen lássam) és úgy néz ki megvan a bűnös.
Van két adapterem is, azokat is cserélgettem, és egyértelműen az jött ki, hogy bármelyik adaptert használva, a Helios objektívvel elég ronda front fókuszom lesz. Bárhogy állítom, bármilyen finoman játszom a fókusz gyűrűvel, ha keresőben a legélesebbre állítom (finoman oda-vissza tekergetve) és onnan átváltok a kijelzőre már ott is egyértelműen látszik az életlen kép amit a fókusz gyűrű egyetlen finom mozdulatával ki tudok tisztázni, és visszaváltva a keresőre egyértelműen nem olyan éles.
Egyáltalán hogy lehetséges fókusz eltérés egy manuál üveggel?
Igen, kipróbáltam a másik manuál üvegem is (természetesen mivel az 35-ös azzal közelebbről) és azzal nincs ez az eltérés, és megnéztem az 50/1,8-at is azzal is jó, (bár azzal szigorúan manuál módban mert annak rossz az AF-a mert állandóan mellé megy).
Természetesen ML firmware-t használok
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3867, 100% Akksi
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest