Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
sziasztok!
tldr: a manjaronak jobb-e az amdvel valo kompatibilitasa, mint az ubuntu 20.04-nek vagy a debian 10-nek? elsosorban az usb-eszkozok terén.
a hosszú sztori:
a gép: asrock fatality b450i. ryzen 2700, 32 gb gskill aegis, nvidia 1030, 2 db samsung 2,5-ös ssd.
ubuntu es debian használó vagyok legalabb 10 eve. (azelott uhu, meg frugalware.)
azt gondolom hogy kompatibilitási problemam van.
méghozzá usb eszköz tekintetében.
egy külső dac-ról van szó. (Hegel hd12)
kernel es pulseaudio kezeli szépen. gyönyörűen szól. ujraindítas utan is meg minden. azonban ha egy ejszakat pl ki van kapcsolva a rendszer, akkor bekapcsolást követően nem talalja a dacot a linuxom. pulseaudioban nincs, lsusb nem mutatja hogy lenne eszkozom. ilyenkor vagy kihuzom a gep fenekéből a DAC usbjét es visszadugom aztan látja, vagy reboot es utana látja, vagy reboot, usb kihuz-bedug es ugy latja.
másik igaz nem külső tápos DAC meg remekul megy. (m-audio2x2) fasza kis kartya az is, de a kettő nem egy kávéház azért.
win 10-is van célszoftvernek fenntartva. ha átbootolok vagy az az alapertelmezett, az hideginditasbol is megtalalja. driver nélkül is.arra gondoltam hogy hatha a frisebb manjaro csomagok jobban szeretik az amdt hatha az usb eszközök kezelése esetleg jobb lenne.
nem maradt mas ötletem mert a portokat vegigprobáltam tápkábel es usb kábel csere is volt, es dave kollega tippjet is kiprobaltam, miszerint az usb alvó módjat kapcsoljam ki. megtörtént, nem javult a helyzet. el vagyok kenődve kicsit mert ez egy rohadt jó DAC amúgy.
manjarot kipróbálom. xfce vagy kde? azert merul fel, mert evek ota openbox plusz par lxde csomag, vagy xfce kicsit kikonnyitve a repertoárom, de most mar alig marad az alap footprint 500 mega alatt.
es ujabban mintha olvastam volna hogy a kde egesz light lett.összefoglaló kérdésem: mi a lóf@t csináljak?
köszönöm szépen: duo
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Star Trek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Assetto Corsa Rally
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- HP Elitebook X360 830 G7,Multi-Touch 2 az 1-ben,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Svájci jellegű bicska eladó
- Dobozos Új Dell Xps 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest