- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
MCE Távlövő képe
[link]MCE annyit jelent, hogy a windows operácios rendszeren belül kvázi külön Os ként megy, időzített felvétel, timeshift, radió, tv adás nézése, én ezekre használom, ezenkivül, még képek megtekintése, stb ...
Egészen biztosan, hogy létezik linuxra is valami hasonló megoldás.Mert amit az MCE nyujt, nem ördöngőség, windows ra is több ilyen jellegű un. HTPC frontend van, csak azért használom az MCE -t, bár vannak hiányosságai a külön telepíthető progikhoz képest, (Feltétezem, hogy amit külön tennék fel tökéletes, de a tapasztalat nem ez ...)
Nem kell semmit állígatni, betettem a karit, felismerte, bedugtam a távítányítót felimserte, és csak a csatornákat kellett megkeresni, és sorba rendezni, és a EPG szerverhez hozzáállítani.
És ezek mellett a program maga stabil, és mondhatni, hogy az MS legtökéletesebb alkalmazása, bár kétségkivül lehetne benne többdolog is.Linux alatt ami nekem hiányzik ( vagy másképp van megoldva) az, hogy beteszem a karit a gépbe, és innen még nem használatra kész...
-
Core2duo6600
veterán
Az MCE távríányító így néz ki :
A tv unert valami ivtv modullal ismerte fel, ha jol láttam a post alatt
ehome receivert is látja a Device managerébenMythtv ét anno openuse on próbáltam beállítani, de az sql nem ment.
Anno odáig jutottam hogy parancsoros buzerával tudtam mpeg 2 be rögzíteni a megadott freknenciáról.
dehát az MCE nem erről szól, hanem arról, hogy távírányítóval kezeljük, amire Vista MCE alatt lehetőség van.A kaffeine -t én tettem fel alapból nem volt benne a rendszerben.
Próbálkoztam anno kifejezetten media centernek szánt distrokkal is, ám ezek rendre belefagytak a telepítésbe, lehet még kezdetlegesek voltak.
A link amit betettél nem jön be
azt mondja nincs ilyen topic
Azonkivül a webkamerát sem látja, ez a leglényegtelenebb mondjuk. -
-
Anakin007
aktív tag
Ez a lassú boot-jelenség nekem jelentkezett 2008-asban is, kernel frissítés után menetrendszerűen (gyári, csomag frissítés, nem én mókoltam a magot) meg friss install után is 1x.
Egy indítás failsafe módban majd restart és nem lesz gond utánna. A hal daemon vergődik valamit amúgy, ha új mag van. -
VaZso
senior tag
No, most fordítottam 2008.1-re a legújabb, 2.6.27.2 kernelt, ez már nem csinálja az eddigi belassulást, amit a 27-es kernelek csináltak a gépemen.
Igaz, a jelenlegi (Okt. 15.) fglrx nem akar lefordulni alá, de majd ezt is biztos megoldják... szóval maradok a 2.26-os verziónál, de eddig pozitív a változás a 27-es terén...
Arra volnék kíváncsi még viszont, hogy a Mandriva 2009-be mikor teszik bele az általam is használható kernelt (tehát telepítés végén történő automatikus frissítésre gondolok - az elérhető frissítések közül), vagy nekem kéne beleerőszakolnom kívülről (mivel bootolni gyakorlatilag az eredeti nem bootol be nekem)?
Bár őszintén szólva én megvárnám a 2009.1-et...
Megéri frissíteni? Nekem a 2008.1-gyel egyetlen gondom van... néha úgy érzi mintha dadogna a billentyűzetem és akár 6-8 felesleges plusz karaktert is kiír és csöppnyi szünet után megy tovább (most, hogy emlegettem, a szünet szó s betűjéből összesen kilencet csinált), bár ez ritkán fordul elő, de nem tudom az okát... -
Anakin007
aktív tag
Hű, TV kártya az nagy kihívás lesz, nekem legalábbis nem sikerült 5 percen belül életre hívnom egy LeadTech csodát
Akarj helyette vodás HSDPA-t, azt néhány kattintással működésre tudtam bírni minden varázslat nélkül
Új vinyó: sztem jobban jársz, ha NTFS partíciót csinálsz jó nagyot adatnak, mert azt XP és kinux alól is hibátlanul lehet írni/olvasni és nincs dráma, ha egyszercsak sok hely kéne egy windows programnak. Sztem.
-
Anakin007
aktív tag
Khirály
Úgy tűnik, ez a b43 egy külön állatfaj
Jómagam legalább fél tucat wifi kártyával erőlködtem már mandriván és nem volt gond soha. Igaz, mindegyik Atheros chipsetes volt, amihez csak legelőszőr kellett pár atheros-support csomagot feltenni és minden megy
Ha eth0-nak akarja, hát legyen, legalább működikGrat!
-
Anakin007
aktív tag
Hu wazze
1, miért akarod átnevezni az iface nevét? Első körben elég nagy hiba, mert ethX -el a drótos lan interfacekat szokás jelölni, wifire meg ott a az athX, wlanX, stb.
A beállító progi meg ezeket keresi, ezért nem talál eszközt.
Állísd vissza eredeti állapotra egyenlőre és hagyd úgy az iface nevet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest