Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
Core2duo6600 #499 üzenetére
Ahogy nézem, Windows esetén is csak bizonyos kártyákkal működik a dolog. Azért kíváncsi volnék rá.
Ez a mythtv is afféle HTPC frontend. Még nem néztem jobban utána, mert nincs most annyi időm. Ahogy nézem, ennek azért nem olyan egyszerű a beállítása.
Valószínű több kártyával működik együtt mint a Wines megoldás, de sokkal körülményesebb is beüzemelni... egyébként működőként nagyon tetszene.
Kicsit elindítgattam a beállítását, itt is figyelni kellett a PAL-ra állítás miatt.
Rádiót nem tudom, tud-e, amit biztosan, az a TV-nézés, időzített felvétel, timeshift, EPG, ahogy nézem teletext, PIP (külön kártyával vagy videofelvétellel), videolejátszás, stb.Tehát ez is teljes Home Theater PC, különböző skinekkel, teljes képernyős alkalmazás (szintén amolyan "gép a gépben").
Távirányító beállítását még nem néztem, mert az én kártyám érzékelőjének valami érintkezési gondja lehet, soha nem működött rendesen Windowsból sem, illetve nem minden pozícióból. Egyszer ki kell derítenem a baját, valahol az érzékelő környékén van megtörve, remélem, nem az érzékelőn belül. (Azt sem tudom, hogy a diódán kívül van-e benne még valami).
Szóval biztos beállítható távirányító is, az alkalmazás billentyűzetről tökéletesen kezelhető és van grafikus billentyűzete is, tehát már az is elég, ha a távirányítóval bizonyos charactereket ki lehet adni...
Szóval tényleg nem annyira egyszerű, de kíváncsi vagyok rá, úgyhogy kiprobálom egyszer.
-
VaZso
senior tag
válasz
Core2duo6600 #497 üzenetére
Távirányítóról képet linkeltél? ...valamiért nem jelenik meg.
A linket elszúrtam, bocsi. PowerPack
Sql Mandriván sem olyan egyszerű, ahogy nézem... de érdemes lehet azzal a programmal eljátszani. Még mindig nem tudom az MCE varázsát, de szerintem mythtv-hez is be lehet állítani valamilyen módon távirányítót.
Kaffeine a Mandriva 2008-ban települt automatikusan, de nem szerettem.
Webkamera megint lehet, hogy problémás beállítás ügyében, de utána kell nézni a konkrét típusnak.
-
VaZso
senior tag
válasz
Core2duo6600 #493 üzenetére
Ezt a Windows MCE dolgot nem tudom jelenleg hová tenni, így nem biztos, hogy jó a tippem...
+ milyen az MCE távirányító?
Mindenesetre elsődlegesen az a kérdés, hogy a kártyádat mennyire kezeli a Linux és felismerte-e. Ha felismerte (tehát lehet kezelni), akkor esetleg utána lehet nézni olyan programnak, ami jobban illeszkedik az elképzelésedhez.
pl. nézd meg, megy-e tvtime-mal. Ne felejtsd a TV-szabványt PAL-ra állítani NTSC helyett.
Ilyen Media Center Edition Windowst még nem láttam (ezért tényleg nem tudom, mit és hogyan tud), de esetleg érdekes lehet számodra a Mythtv projekt. Ki még nem próbáltam, így segíteni nem tudok benne, de elvileg nagyon sokmindent tud. Time shift, kép a képben (videoval vagy másik tunerrel), stb.
Kell hozzá sql adatbázis. Állítólag beállítani nehézkes, de van Media Center edition néhány Linux-változatból.Eddig felvenni csak mencoderrel vettem TV-adást.
Modeline generálásoz múltkor ajánlották a gtf programot, ennek kimenetét kell az xorg.conf-ba beszúrni a 75 Hz-hez.
Powerpakról érdemes elolvasni: itt
Inverz képet nem tudom, miért van nálad. Én mondjuk Kaffeine-t nem szeretem, mindig azzal kezdtem, hogy rögtön eltávolítottam a rendszerről... kissé erőszakos volt.
Videolejátszásra én mplayer-t használok, érdemes feltenni az SMPlayert hozzá.
+ kiegészítésként fel lehet tenni codec csomagot is hozzá, így a wmv, rm és egyebek is mennek. Divx, xvid és egyebek mennek közvetlen telepítés után.Rive:
Jelenleg nem tudom megnézni 2009-en (esetleg kicsit később), de lehet a KDE4 tulajdonképpeni beta állapota is az ok, szerintem a KDE control center azzal van leginkább összefüggésben. Egyébként úgy rémlik, van valami advanced lehetőség benne. -
Rive
veterán
válasz
Core2duo6600 #493 üzenetére
ha valamit akarsz amihet rootjog kell, akkor beléri a root jelszót és máris megy.
Kattogtathatok en akarhova, sehol egy ablak, amibe jelszot irhatok... -
szabika
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #479 üzenetére
sziasztok!
en mandriva 2008.1-est hasznalom, vagyis inkabb baratkozok vele.
szeretnek olyant kerdezni hogy hogy kell root-kent bejelentkezni vagy hogy lehet a root konyvtarba fajlt masolni.
biztos valamit nem jol csinalok, de egyszeruen nem akar sikerulni. :-(
elore is koszonom a valaszokat!udv; Szabi
-
MichaelSD
őstag
válasz
Core2duo6600 #425 üzenetére
Ebbe ne menjünk bele...
Környezetemben nagyon sokan használják a kis és nagybetű változtatását a kterjesztésben a fájlok megkülönböztetésére, rendszerezésére.
Ettől függetlenül valóban nem következetes.
-
Anakin007
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #423 üzenetére
Ez tudom, de mivel linux alatt a file kiterjesztéseknek eleve nincs értelme, nem értem, miért kéne külön kezelni a kis/nagybetűket kiterjesztéseknél. Az egyik állítási lehetőségnél így is tesz, nem tesz különbséget alapból, másik megközelítésben pedig igen. Sztem ez utóbbi eljárás inkább zavaró, mint hasznos.
-
Anakin007
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #406 üzenetére
Hogy feleslegesen reagáltam az előttem szólóra, mert már nincs PH!-n, ahogy az aláírásában látszik. Amúgy eredetileg ukrán volnék, szal előre is bocsi, ha esetleg vmi kissé nehezen értelmezhető.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #388 üzenetére
milyen desktop managered van? annál kell beállítani, a kényelem, és/vagy automatikus bejelentkezés résznél.
gdm/gnome esetén a gnome-control-center progiban keresd, kdm/kde esetén a kcontrol-ban.
a másik problémádra egyszer találtam a google-n megoldást, de azóta se volt hangulatom kipróbálni, mert nincs rá szükségem. azért utánanézek, ha lesz időm.
-
Anakin007
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #376 üzenetére
Itt valszeg vmi a jogokkal lesz, szvsz az usered bele kéne tenni vmi olyan csoportba (a root-ba nem! ), amelyiknek joga van elérni az eszközt v. megkeresni a /dev alatt a tunerkarid eszközfájlát/fájlait és arra beállítani egy olyan csoportot, amiben az usered is benne van. Sajnosn nem tudom, hogyan hívják a tunerkártyát a /dev alatt, sosem volt még tv kártyám.
Esetleg konfigurációs gond lehet. Ha a tv karihoz több eszközfájlt csinál a rendszer, nem biztos, hogy a megfelelőt állítja be magának a progi alapértelmezettnek. Lásd pl: keverő, a sokcsatornás hangkártyáknál, amikor kde a /dev/mixer0-t állítja be alapértelmezett master keverőnek, miközben mondjuk épp a mixer2 néven kéne elérni, mert a mixer0 mondjuk a vonalbemenethez lett épp rendelve. Ezek a dolgok driver és alkalmazás függőek együttesen
Egyébb 5let: próbáld ki úgy, hogy konsole-ból indítod a progit. Ilyenkor már indulásnál látni fogod, hogy mikor mit csinál és milyen bajai vannak, mivel, stb.Ha vmi hülyeséget mondtam, kéretik kijavítani!
-
Anakin007
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #379 üzenetére
Nem kell reboot, csak meg kell várni, amíg a panelen lévő kis karika ikon, ami a frissítések jelenlétét jelzi, átvált kis narancsszínű karikáról zöldre. Ha fölétolod az egeret, előjön egy kis felbukkanó, amiben pontosan kiírja, hogy éppen mi zajlik. ilyenkor a "Rendelkezésre álló csomagok lekérdezése" felirat látható. Mivel ez a kde-s cucimuci az rpm adatbázist berheli épp, zárolja azt, hogy ne keveredjenek az indexek. Ugyanez történik, ha épp csomagot telepítéesz.
Szvsz nincs más teendő, míg megvárni, amíg befejezi v. ha izgága az ember és/vagy lassú a gépe és olyan sürgősen kell telepítenie vmit, hogy nem várhat, akkor frissítések telepítése után egyszerűen be kell zárni.
Nem vindóz ez az isten szerelmére, hogy restartolni kelljenu.i.: azt imádom, amikor usb-s mp4 lejátszó után restart kell az XP-nek
Ennyit az usb fogalmáról microsoft módra
-
plebanos
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #379 üzenetére
Oksi! Köszönöm, rendbejött!
plebanos -
Anakin007
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #369 üzenetére
Próbáltam. kubuntu a particionálásnál fagyott meg, debian meg a bill. kiosztás beállításánál
Vmit a bios néz el sztem mint kiderült, mert ha kézzel állítom be a memória időzítéseket a gyár által megadott értékekre, semmi baja a mandrivának sem
-
MichaelSD
őstag
válasz
Core2duo6600 #360 üzenetére
Hajrá, ne add fel!
-
MichaelSD
őstag
válasz
Core2duo6600 #354 üzenetére
Core2duo6600: amit leírál nem grub, mert addig el kellene jutnia, hogy nem találja a megfelelő HDDt. Az hogy villog és nyek, nem GRUBnak tűnik.
ftc:
A Other menupontot válszad ki és akkor a listába sokkal több felbontás lesz. Különben én is a felbontással küzdök. De nekem a 244t monitor nincs a hardver listában. -
MichaelSD
őstag
válasz
Core2duo6600 #348 üzenetére
Hát ez érdekes. Olyat csinálhat, hogy a GRUP nem találja meg a partíciót ha más SATA csatornára dugtad.
Ilyet még nem láttam, nekem a boot loadernál elakad ilyenkor.
-
MichaelSD
őstag
válasz
Core2duo6600 #346 üzenetére
MLCC -> Hardware -> Resolution -> első drop down menüben a Other
Ez segít?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Trollok komolyan
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motoros topic
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Milyen program, ami...?
- Macska topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest